jQuery Floating Menu Plugins

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
22/01/2013 από
Zeoz

Η πλοήγηση είναι απολύτως σημαντική για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Η κακή πλοήγηση είναι μια συχνή αιτία εγκατάλειψης της ιστοσελίδας. Ένα απλό, φιλικό προς το χρήστη μενού μπορεί να μας δώσει όφελος στο έργο σας και να αυξήσει τα ποσοστά μετατροπής του.

Έχετε παρατηρήσει πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι να μετακινηθείτε πίσω, στην κορυφή της σελίδας και να κάνετε το επόμενο κλικ; Το ζήτημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ιδίως για πλούσιες σε περιεχόμενο ιστοσελίδες. Όταν ο χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω, απορροφάται από τα  στοιχεία, αλλά μετά θα πρέπει να κάνει το μακρύ δρόμο της επιστροφής με μόνο σκοπό να προχωρήσει σε μια άλλη σελίδα. Πιστεύετε ότι ο επισκέπτης το αξίζει αυτό;

Μια έξυπνη λύση είναι να κάνετε το μενού σας να “κολλήσει” στην κορυφή του παραθύρου, για παράδειγμα και να είναι συνεχώς σε μια πρακτική  θέση, μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Αν σας αρέσει η λύση και θέλετε να εφαρμόσετε ένα εξαιρετικά βολικό “πλωτό” μενού στα σχέδιά σας, εμείς σας έχουμε την λύση​​.

Παρακάτω θα βρείτε μια συλλογή από δωρεάν Floating jQuery plugins μενού, τα οποία περιμένουν να χρησιμοποιηθούν στις ιστοσελίδες σας! Κατεβάστε τα αμέσως και αφήστε τους πελάτες σας να απολαύσουν την πλοήγηση.

Floating Menu

Το Floating Menu plugin δημιουργεί ένα κολλώδες, κυμαινόμενο widget μενού από οποιοδήποτε custom μενού WordPress με τη χρήση jQuery. Μπορεί να χειριστεί πολλαπλά μενού σε κάθε σελίδα Η θέση της κάθε καρτέλας μπορεί να οριστεί από τον πίνακα ελέγχου widget. Το μενού μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί στο mouse over ή όταν κάντε κλικ πάνω του.

jQuery floating menu plugins

hcSticky – jQuery Floating Sticky Plugin

Το hcSticky είναι ένα cross-browser jQuery plugin με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε στοιχείο float στην σελίδα σας. Χρησιμοποιείται για sidebars και μεγάλες σελίδες, το οποίο αποτρέπει στους χρήστες να βλέπουν κενά καθώς κάνουν κύλιση προς τα κάτω, καθώς και για floating top menus.

jQuery floating menu plugins

Floating Menu a jQuery Script

Αυτό το plugin δημιουργεί ένα μικρό παράθυρο στην αριστερή γωνία της ιστοσελίδας και εμφανίζει τα κύρια μενού. Τέτοια μενού είναι πολύ χρήσιμα όταν η ιστοσελίδα είναι πολύ μεγάλη και η πλοήγηση από άκρη σε άκρη απαιτεί πρόσθετο χρόνο.

jQuery floating menu plugins

Portamento.js

Προσθέστε sliding (“floating”) panel λειτουργικότητα στην ιστοσελίδα σας με αυτό το jQuery plugin. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές απλές γραμμές CSS και μια γραμμή JavaScript! Λειτουργεί εξίσου καλά με floated και positioned layouts σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

jQuery floating menu plugins

jQuery floating menu

Εδώ είναι ένα ακόμα απλό μενού πλοήγησης που “ακολουθεί” την κύλιση της σελίδας και επεκτείνεται με το mouse over. Δημιουργήθηκε με CSS και jQuery.

jQuery floating menu plugins

Absolute Floating Menu as jQuery plugin

Το Absolute Floating Menu script είναι επίσης ένα jQuery plugin, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στα ακόλουθα βήματα:

– Κατεβάστε το, βάλτε στον server σας και ανατρέξτε την jQuery βιβλιοθήκη σε μορφή HTML HEAD.

– Κατεβάστε την έκδοση 1,12 του script κώδικα και βάλτε το στον server σας ως ξεχωριστό αρχείο και κάντε το refer στην κεφαλίδα της σελίδας σας μετά την βιβλιοθήκη jQuery.

 

jQuery floating menu plugins

Horizontal Floating Menu Demo Using jQuery

Χρησιμοποιήστε αυτό το plugin για να ενσωματώσετε ένα έξυπνο Οριζόντιο Water Μενού στην ιστοσελίδα σας. Θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών και θα τους κάνει να διαβάσουν το σημαντικό περιεχόμενό σας.

jQuery floating menu plugins

jQuery Floating Menu

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς να δημιουργήσετε ένα floating μενού με jQuery, Περιγράφει όλη την διαδικασία.

jQuery floating menu plugins

jQuery Floating Navigation Menu Scrolling | jQuery Move Menu with Scroll of WebPage

Πώς να εφαρμόσετε το jQuery floating μενού με κύλιση.

jQuery floating menu plugins

Creating a Floating Menu Using jQuery and CSS

Εδώ είναι μια εναλλακτική λύση για κύλιση προς τα πίσω.  Ένα ωραίο floating μενού που σας ακολουθεί καθώς μετακινήστε προς το κάτω μέρος της σελίδας χρησιμοποιώντας HTML, CSS και jQuery.

jQuery floating menu plugins

Floating Menu WordPress plugin

Χρήσιμο plugin που επιτρέπει την τοποθέτηση μενού που ακολουθούν την κύλιση της σελίδας σε οποιοδήποτε WordPress blog. Συμβατό με το WordPress 3.4, χρησιμοποιεί jQuery για τα κινούμενα σχέδια και την κύλιση,καθώς και ένα ελαφρύ αρχείο CSS για το styling.

jQuery floating menu plugins

JQuery floating menu

Αυτό το JQuery μενού εμφανίζεται πάντα σε μια περιοχή της σελίδας μετά την εισαγωγή του jQuery, είναι πολύ εύκολο να το καλέσετε και έρχεται με το δείγμα κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

jQuery floating menu plugins

Floating Menu Script

Αυτό το cross-browser μενού παραμένει στατικό στην αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης. Τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτού του script είναι:

– Υποστήριξη για πλούσια HTML, έτσι ώστε να μπορούν να κάνετε float οτιδήποτε.

– Το μενού μπορεί να καθοριστεί να επιπλέει είτε στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της οθόνης.

jQuery floating menu plugins

Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει κάποια jQuery floating plugins; Εσείς ποιο χρησιμοποιείτε για τα έργα σας; Πιστεύετε ότι βελτιώνουν την πλοήγηση στην ιστοσελίδα σας; Παρακαλούμε, μοιραστείτε την εμπειρία σας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω!
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.