Τι “Μισούν” Οι Web Developers Στους Designers

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
11/07/2013 από
Zeoz

Η εργασία ως προγραμματιστής μπορεί να είναι αγχωτική. Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια σελίδα χρησιμοποιώντας εργαλεία που δεν είναι πάντα αξιόπιστα, μιας και το site μας θα εμφανιστεί σε πιθανώς εκατοντάδες διαφορετικούς συνδυασμών browser και λειτουργικών  συστημάτων. Πλέον, οι περισσότεροι web developers σε μια ομάδα πρέπει να γράψουν όλα τα HTML (αν και σε ορισμένες ομάδες αυτό γίνεται από τους παραγωγούς Web). Και τότε θα αναλάβει ο web designer.

Ίσως επειδή η εστίασή τους είναι διαφορετική, οι web designers και οι προγραμματιστές, συχνά δεν συνεργάζονται όπως αρχικά έλπιζαν.

Παρόλα που αυτό το άρθρο έχει τίτλο: Τι “Μισούν” Οι  Web Developers Στους Designers, δεν μιλάμε για μίσος και καθαρή οργή, αλλά περισσότερο για την “ανεκτική εχθρότητα” που μπορεί να έχετε για παράδειγμα με το κρεμμύδι. Αλλά είναι φυσικό, να υπάρχουν μερικά πράγματα που οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι οι designers κάνουν.

Όντας πολύ ακριβείς με μετρήσεις , χρώματα, κ.τ.λ.

color

Σε κάθε περιβάλλον εργασίας πρέπει να γνωρίζουμε πόσο ακριβείς πρέπει να είμαστε και πότε το ¨αρκετά κοντά ¨ είναι και ¨αρκετά καλά¨. Για παράδειγμα:

“Μπορείτε να μετακινήσετε το κουτί πάνω από 2 pixels;”
“Αυτό το χρώμα είναι ελαφρώς off – αυτό είναι # 3A7BC1, αλλά θα πρέπει να είναι# 3A7BC3.”
“Αυτό το στοιχείο σελίδας είναι 83% του πλάτους της σελίδας, και θα πρέπει να είναι 84%.”

Όλα αυτά είναι απολύτως αποδεκτά, και αν είστε web designer, δεν θα πρέπει να σταματήσετε να ζητάτε αυτό το επίπεδο ακρίβειας. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι όταν η προθεσμία φτάνει στο τέλος της , οι προγραμματιστές θα πρέπει να εργάζονται για να συνδέσουν την βάση δεδομένων, τη JavaScript , καθώς και τα στοιχεία Flash ώστε να εμφανίζονται σωστά. Οι απαιτήσεις αυτές, εφόσον ο σχεδιασμός απέχει πάρα πολύ λίγο , θα πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με το χρονικό περιθώριο που σας απομένει.

Αποφασίστε!!

Οι προγραμματιστές είναι συνήθως πολύ πιο αναλυτικοί από τους σχεδιαστές, και ως εκ τούτου συχνά παίρνουν αποφάσεις γρήγορα. Οι σχεδιαστές από την άλλη μεριά θέλουν να δουν πολλές επιλογές και στη συνέχεια τις δοκιμάζουν πριν αποφασίσουν για την τελική επιλογή.

Αν βρείτε τον εαυτό σας να λέει «Όχι, νομίζω ότι μου αρέσει καλύτερα όπως ήταν πριν,” περισσότερες από μία ή δύο φορές σε έναν προγραμματιστή, τότε ο προγραμματιστής σας θα ενοχληθεί. Πιθανόν θα αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό σας, επειδή δεν έχετε ολοκληρώσει το σχεδιασμό πριν το παραδώσετε για κατασκευή.

Όπως και στο πρώτο παράδειγμα, είναι απολύτως φυσιολογικό ότι μπορεί να αλλάξετε γνώμη για κάτι. Απλά να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που αλλάζετε κάτι στον σχεδιασμό, εκνευρίζετε τον προγραμματιστή που θα πρέπει να κάνει την αλλαγή για εσάς.

Πρέπει να φαίνεται τέλειο στον Browser

battle-of-the-best-browsers-header

Οι περισσότεροι σχεδιαστές χρησιμοποιούν υπολογιστές Macintosh, ενώ οι περισσότεροι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τα Windows (ή Linux). Και ενώ οι διαφορές μεταξύ των browsers μικραίνουν ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές. Αυτό σημαίνει ότι ένας σχεδιαστής δημιουργεί ένα mockup, στο Safari ή ακόμη και στο Photoshop για το Mac. Στη συνέχεια, ο developer δημιουργεί την HTML στον IE στα Windows. Εκτός αν το σχέδιο είναι πολύ απλό, θα υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές Web εργάζονται πολύ σκληρά για να μπορεί η HTML και CSS (τα scripts, τα προγράμματα, κλπ.) να δείχνουν καλά σε όσους το δυνατόν περισσότερους browsers. Και ενώ θεωρητικά είναι δυνατό να κάνει τις σελίδες να μοιάζουν μεταξύ τους στα πιο σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, ο χρόνος που χρειάζεται για να το κάνει αυτό είναι πάρα πολύς.

Αλλά αυτό που πραγματικά ενοχλεί τον προγραμματιστή είναι όταν ο σχεδιαστής επιμένει ότι η σελίδα είναι τέλεια στον browser του – το οποίο δεν είναι το πιο κοινό πρόγραμμα περιήγησης των πελατών του site. Εστιάζοντας σε ένα συνδυασμό προγράμματος περιήγησης / λειτουργικό σύστημα που παίρνει μόνο 1-2% των επισκέψεων του site σας είναι ακριβώς αυτό που πρόκειται να ενοχλήσει τους web developers, και οι πιθανότητες είναι ότι θα πάρει feedback που θα λένε ότι η σελίδα πρέπει να είναι τέλεια σε IE / Windows συνδυασμό που χρησιμοποιεί η διαχείριση.

Σε μια μάχη μεταξύ ενός Web Designer και τη διαχείριση, οι περισσότεροι web developers θα επιλέξουν τη διαχείριση τις περισσότερες φορές.

Zoom in σε Screen shots Σελίδων

zoom_in

Οι σχεδιαστές επικεντρώνονται στις λεπτομέρειες μιας ιστοσελίδας που θα την κάνουν να φαίνεται ωραία, και αυτό μερικές φορές σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε ένα screen shot από μια σελίδα και στη συνέχεια να κάνετε ζουμ σε συγκεκριμένα στοιχεία για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς σωστά. Αλλά αν δείξετε αυτά τα λάθη σε έναν web developer μην περιμένετε να ενδιαφερθεί και ιδιαίτερα.

Οι προγραμματιστές συνήθως επικεντρώνονται στην σελίδα ως σύνολο, και όχι σε κάθε επιμέρους λεπτομέρεια. Και δεδομένου ότι ο μέσος πελάτης δεν πρόκειται ποτέ να μεγεθύνει τη σελίδα, το επιχείρημά σας θα χαθεί τελείως. Αυτό σχετίζεται με την πρώτη ενόχληση που αναφέραμε, όπου οι σχεδιαστές επικεντρώνονται σε μικρές αλλαγές. Αν πρέπει να κάνετε ζουμ πάνω στη σελίδα για να δείτε το πρόβλημα, δεν θα πάρετε και μεγάλη υποστήριξη από τους περισσότερους προγραμματιστές για την διόρθωση αυτή.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.