Συμβουλές Και Tips Για ‘Ενα Design Portfolio Review

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
2/06/2013 από
Zeoz

Για κάθε μέλος της κοινότητας του σχεδιασμού – σχεδιαστές, φωτογράφους και εικονογράφους – το portfolio είναι ένα σημαντικό εργαλείο, όταν πρόκειται να συμβάλλει στην απόκτηση νέων πελατών ή στην αλλαγή εργασίας.

Η αναθεώρηση του portfolio σας μπορεί να είναι ένα από τα πιο στρεσογόνα τμήματα της καριέρας σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε κριτική και να ακούσετε πράγματα που μπορεί να μην θέλετε για την εργασία σας. Μια καλή κριτική του portfolio θα σας κάνει καλύτερo και είναι εξίσου σημαντικό να κατανοήσετε πώς να λάβετε μια κριτική καθώς και πως να κάνετε μία καλή κριτική.

Γιατί Ένα Portfolio Review Είναι Σημαντικό

portfolio-icon

Τα portfolio reviews μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας. Τα πρώτα reviews είναι συχνά νωρίς, ως φοιτητής στο περιβάλλον της τάξης, και συνεχίζονται σε όλη τη σταδιοδρομία σας.

Η επανεξέταση του portfolio είναι ένα καλό εργαλείο για τον προβληματισμό σχετικά με το έργο σας. Μαζεύοντας τα κομμάτια που θα δείξετε στο portfolio είναι μια καλή υπενθύμιση του όλα όσα έχετε μάθει και δημιουργήσει, ενώ το ίδιο το review θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε ως σχεδιαστής. Οι κριτικές είναι συνήθως σχεδιασμένες για να σας δώσουν μια δίκαιη εκτίμηση της εργασίας σας. Ενώ συχνά συμβαίνει όταν φλερτάρετε έναν πελάτη ή αναζητάτε νέα απασχόληση, το portfolio review είναι καλύτερo όταν δεν έχει άλλη αιτία δημιουργίας.

Τέλος, το feedback είναι το κλειδί για τη δημιουργική ανάπτυξη. Αν κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνατε πριν από πέντε χρόνια, θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο portfolio σας. Ο στόχος είναι να μάθετε και να αναπτυχθείτε ως ένας δημιουργικός εργαζόμενος.

Case Study 1: Τι Να Μην Κάνετε

Ως νεαρός σχεδιαστής, είχα ένα καταστροφικό portfolio review. Σύμφωνοι, ήμουν λίγο απροετοίμαστος.Ο reviewer μου είπε πως η εργασία μου ήταν απλά μέτρια. Επεσήμανε όλες τις τεχνικές που χρονολογούνται ή τις τάσεις του παρελθόντος. Μου είπε πως η τυπογραφία μου δεν ταιριάζει και πως οι παλέτες χρωμάτων μου ήταν επίπεδες. (Όλα αυτά τα πράγματα ήταν αλήθεια.)

Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν μου προσέφερε καμία λύση ή συμβουλές για τη βελτίωση ή ακόμη και πραγματικά να εξηγήσει γιατί ήταν τόσο πολύ αυστηρός με τη δουλειά μου.
Δεν μου έδωσε οποιουσδήποτε πόρους για εκμάθηση. Επίσης δεν είχε σημειώσει τίποτα καλό από το portfolio μου ή κάτι που να του άρεσε.

Περιττό να πω, ότι δεν είχα πάρει και πολλά από την εμπειρία και αποχώρησα από τη συνάντηση πολύ απογοητευμένος. Μέχρι που σκέφτηκα να παρατήσω τελείως τον σχεδιασμό επειδή το review με έκανε να αισθάνομαι αποτυχημένος. Ενώ το review του portfolio σας μπορεί να είναι δύσκολο, θα πρέπει πάντα να καταλήγετε με κάποια ιδέα για το πού είστε καλός, πως θα προχωρήσετε στην συνέχεια και πώς να βελτιώσετε τον εαυτό σας και την εργασία σας.

Case Study 2: Τι Λειτουργεί

review

Αργότερα, τα portfolio reviews,με βοήθησαν να γίνω καλύτερος κριτής. Η καλύτερη αξιολόγηση του portfolio μου ήταν σύντομη και απλή. Ο κριτής εξέτασε 15 από τα κλιπ μου και μου έδωσε μια γενική σύνοψη του έργου – είπε ότι ήταν καθαρό, οργανωμένο και εύκολο στην κατανόηση, αλλά έλειπε δημιουργική έμπνευση. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό ήταν αλήθεια.

Εξήγησε ότι η τεχνική δουλειά μου ήταν μεγάλη, αλλά στα παραδείγματα έλειπε ο “παράγοντας”.

Στη συνέχεια μίλησε για τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό – ένα τσίμπημα στα τυπογραφικά στοιχεία,κάτι στο χρώμα που ήταν πιο απροσδόκητο, έλλειψη της προσήλωσής μου σε τέλεια συμμετρία – και με την προϋπόθεση την ύπαρξη διάφορων πόρων για να με βοηθήσουν. Αυτή ήταν η ημέρα που έγινα πραγματικά σχεδιαστής. Ήταν μια συζήτηση που με εμπνέει ακόμα και σήμερα. Και αυτή είναι το τέλειο portfolio review.
Επισημάνετε το καλό και γιατί λειτουργεί. Συζητήστε για τα άσχημα και προσφέρετε προτάσεις για βελτίωση. Και να γίνει μια συζήτηση.

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα πράγματα πράγματα που έμαθα από την κριτική μου, όταν δουλεύω με τους άλλους. Το κλειδί είναι η ισορροπία. Δεν είναι εύκολο για έναν σχεδιαστή να ακούει μια εξωτερική γνώμη των έργων που αυτός ή αυτή μπορεί να είναι πολύ περήφανος-η. Και δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να μιλήσετε με τον σχεδιαστή.

Παράδειγμα Review

critique

Ας ρίξουμε μια ματιά στην παραπάνω εικόνα και να σκεφτούμε για το πώς θα μπορούσε να αναθεωρηθεί. Εδώ είναι μερικά σημεία που θα μπορούσε να προσπαθήσει να κάνει:

«Μεγάλη δουλειά προβάλλοντας διαφορετικές γραμματοσειρές για ένα έργο σχετικά με γράμματα. Τα παραδείγματα είναι σαφή και να διαβάζονται εύκολα. Επιπλέον ο τίτλος σας είναι εύκολο να διαβαστεί με την εικόνα. Αλλά πώς αισθάνεστε για τις επιλογές χρωμάτων; Αισθάνονται λίγο “ασφαλή” σε μένα.

“Ας μιλήσουμε για το είδος στο background. Δείτε πώς τα γράμματα όχι αρκετά, αλλά σχεδόν, ευθυγραμμίζονται από τη μια ομάδα στην άλλη. Ο τύπος θα είχε λειτουργήσει καλύτερα και θα είχε δημιουργήσει λιγότερο οπτικό χάος, αν είχαν όλα ευθυγραμμιστεί με την ίδια αφετηρία, ή ήταν εντελώς εκτός ισορροπίας με μέγεθος που δεν ήταν κοντά σε όλα.

“Τέλος, σκεφτείτε για το περιεχόμενο και τα γραφικά. Θέλετε να ταιριάζουνι όσο το δυνατόν περισσότερο. Μιλάμε για εναλλακτική γραμματοσειρά. Τα background πάνελ θα πρέπει να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικά γι ‘αυτό.

Συνολικά, το σχέδιό σας είναι απλό και καλά οργανωμένο. Εάν επρόκειτο να προσπαθήσετε ξανά, να δείτε πιο προσεκτικά τα στοιχεία και να εξετάσετε την αποκολλησή σας από τη ζώνη ασφαλείας σας, όταν πρόκειται για το χρώμα.

Συμβουλές Για Τους Σχεδιαστές

1. Δημιουργήστε το portfolio σας σαν ένα έργο σχεδιασμού. Θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένo και οργανωμένo. Να είστε ειλικρινείς. Ως σχεδιαστής, θα πρέπει να είστε έτοιμος να δείξετε την εργασία σας (10-15 κομμάτια είναι φυσιολογικά).
2. Οργανώστε το portfolio σας με πρόθεση. Βάλτε πάντα το αγαπημένο (και καλύτερο) έργο στο μπροστινό και πίσω μέρος του χαρτοφυλακίου, με τα λιγότερο αγαπημένα στη μέση. Κάντε μια καλή πρώτη και τελευταία εντύπωση.
3. Παρουσιάστε το portfolio για review με τον ίδιο τρόπο που θα το παρουσιάσετε σε έναν πελάτη ή μελλοντικό εργοδότη. Ρίξτε μια έντυπη και ψηφιακή έκδοση. Πολλά σχόλια γίνονται σε απευθείας σύνδεση και μέσω δισκία.
4. Μην διαφωνείτε. Αποδεχθείτε την επικοινωνία, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε με όλα.
5. Εάν δέχεστε κάποια κριτική, κρατήστε σημειώσεις και έτσι θα θυμάστε τις πληροφορίες αργότερα. Και δημιουργήστε ένα σημείο με τα στοιχεία επικοινωνίας σας για τον reviewer.
6. Να δέχεστε συχνά reviews αλλά και να κάνετε και εσείς με την σειρά σας κριτική στα portfolio των νεότερων σχεδιαστών. Προσπαθείστε επίσης να κάνετε ένα review κάθε χρόνο. Θα σας κρατά ενήμερους στην κοινότητα, up-to-date για τις νέες τάσεις και θα σας κάνει καλύτερο ως σχεδιαστή.

Συμβουλές Για Τους Κριτικούς

1. Να είστε ειλικρινείς. Ως κριτής, θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τόσο το καλό όσο και το κακό σε ένα portfolio με απλό τρόπο.
2. Τονίστε τα πράγματα που λειτουργούν και τα πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Εξηγήστε γιατί μια τεχνική δεν λειτουργεί καλά και προσφέρετε προτάσεις για τη βελτίωσή της.
3. Μην διαφωνείτε. Το review έχει φτιαχτεί για έναν σχεδιαστή για να πάρει μια έντιμη αξιολόγηση της εργασίας του. Μην διαφωνήσετε σχετικά με τις τεχνικές ή τη θεωρία.
4. Κατανοήστε το επίπεδο του portfolio που εξετάζετε. Είναι από ένα φοιτητή, mid-level σχεδιαστή καριέρας ή κάποιον με χρόνια στο επάγγελμα αυτό; Προσαρμόστε τα σχόλιά σας σε αυτό το πρόσωπο.
5. Παροχή πόρων. Αν εξετάζετε ένα portfolio που δεν χρησιμοποιεί το χρώμα καλά, δώστε στον σχεδιαστή μια λίστα ανάγνωσης, online κοινότητα ή πληροφορίες κατάρτισης.
6. Πάρτε αξιολόγηση. Το να επανεξετάζεται τακτικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνει φρέσκο ​​και να διατηρήσει την προοπτική σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης.

Λάβετε Μέρος Σε Ένα Portfolio Review

Μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις προσωπικά ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα.

Οι portfolio σελίδες δικτύωσης, όπως οι Behance και Dribbble είναι πολύ καλές για τη σύνδεση σας με άλλα μέλη της κοινότητας του σχεδιασμού και βοηθώντας να συνεργαστείτε με κάποιον για το feedback. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το portfolio σας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα σε απευθείας σύνδεση ή να συμμετάσχετε σε ζωντανές ομάδες σε διάφορες κοινότητες σε όλο τον κόσμο. (Ένας συνδυασμός των online και live reviews μπορεί να είναι ένας φανταστικός πόρος και εμπειρία.)

Να βρείτε και να ενταχθείτε σε μια Dribbble meetup όπου ζείτε.

Το Web Design Forum έχει επίσης μια κοινότητα που αποτελείται από σχεδιαστές , όπου μπορείτε να αξιολογήσετε και να αποθηκεύσετε τα σχέδια για μια ανεπίσημη, γρήγορη ανασκόπηση.

Συμπέρασμα

Ως σχεδιαστές, θα πρέπει να λάβετε μέρος σε portfolio reviews, να αναπτυχθείτε και να εξελιχθείτε. Και πρέπει να βοηθήσετε τους άλλους σχεδιαστές, παρέχοντας τίμια feedback στη διαδικασία επανεξέτασης.
Ενώ η διαδικασία μπορεί να είναι επώδυνη, δεν πρέπει να είναι. Με ειλικρινή και άμεση και ανοιχτή επικοινωνία, σχεδιαστές και σχολιαστές μπορούν να μοιραστούν και το έργο της κριτική σε ένα θετικό περιβάλλον. Θυμηθείτε να γνωρίζετε τα συναισθήματα του άλλου και να προσφέρετε συμβουλές για τη βελτίωση καθώς και επαινώντας το έργο που αξίζει την εκτίμηση.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.