Πώς Να Ξεκινήσετε Μια Νέα Εταιρική Ιστοσελίδα

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
21/06/2013 από
Zeoz

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων και των μεγαλύτερων εταιρειών, ιδίως όταν αυτές αρχίζουν να εξετάζουν την πτυχή web design του σχεδίου μάρκετινγκ και branding τους. Και ενώ ως επί το πλείστον, τα βασικά είναι συχνά τα ίδια και για τις δύο,οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι freelancers συχνά πρέπει να ασχοληθούν με πολλά περισσότερα ζητήματα προτού φτάσουν στο πραγματικό σχέδιο.

Πριν πλησιάσουν έναν σχεδιαστή, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να έχουν ήδη κάποιες βασικές ιδέες για το τι χρειάζονται και τι θέλουν (που μπορεί μερικές φορές να είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα) έτοιμες να τις παρουσιάσουν. Οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν δημιουργικά τμήματα και ομάδες σε ετοιμότητα για να δημιουργήσουν το εμπορικό σήμα της εταιρείας στο διαδίκτυο με ευκολία. Οι άνθρωποι στην κορυφή σπάνια πρέπει να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες.

Το ίδιο δεν ισχύει για τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν μπορείτε απλά να πείτε, «χρειαζόμαστε μια ιστοσελίδα» ή «η ιστοσελίδα μας χρειάζεται μια νέα ματιά», χωρίς πραγματικά να το σκεφτείτε περαιτέρω. Έτσι, για να έχετε αποτέλεσμα, πρέπει να έχετε ένα σχέδιο επίθεσης.

Μακροπρόθεσμη Επένδυση

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να πετύχετε χωρίς να είστε έτοιμοι να επενδύσετε. Επενδύστε χρήματα, χρόνο, και συνεχόμενες προσπάθειες. Έτσι, κάνετε μια δέσμευση για την επιχείρησή σας.

Μερικές μικρές επιχειρήσεις ετοιμάζονται να μπούν στη λογική web νομίζοντας πως αυτό θα γίνει δωρεάν. Πιστεύουν ότι ο σχεδιασμός είναι το μόνο δαπανηρό μέρος της διαδικασίας, και ως εκ τούτου, πιάνονται απροετοίμαστοι. Μερικές φορές αυτό οδηγεί σε απώλειες στο domain και στο up-time.

Τα τέλη φιλοξενίας και καταχώρισης domain name είναι μόνο μερικές, αλλά είναι απαραίτητες συμβουλές που δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους. Συχνά θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια για αυτά ως μικρή επιχείρηση.

Το παιχνίδι του domain name

domain

Ενώ πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυτή την πτυχή εκ των υστέρων, είναι πραγματικά ένα ζωτικό μέρος της παρουσία σας στο Διαδίκτυο. Το domain name είναι η εικονική διεύθυνση της online επιχείρησης σας, και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση είναι σχετική και πολύ εύκολη να την θυμηθεί κανείς. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο κοντά μπορείτε να φτάσετε στο όνομα της επιχείρησής σας, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτός δεν είναι πάντα ο τρόπος. Εάν το όνομα της επιχείρησής σας είναι δύσκολο και μακροσκελές, τότε ίσως να θέλετε να βρείτε έναν καλό τρόπο για να συντομεύσει ή να απλοποιηθεί.

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να περιορίσετε τις επιλογές των χαρακτήρων σας μόνο σε γράμματα. Μπορεί να δημιουργήσετε σύγχυση στο θέμα όσο περισσότερο θα εισάγετε παύλες και παρόμοια για να δείξετε απόσταση ή να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε παραλλαγές στο domain name σας. (Αυτό είναι σωστό: μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι έχετε ένα μοναδικό όνομα των επιχειρήσεων, δεν σημαίνει ότι και το αντίστοιχο domain θα είναι διαθέσιμο.)

Δεδομένου ότι θα πρέπει να πληρώσετε για να κρατήσετε χρόνο με το χρόνο το domain σας, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορεί να μην θέλουν να αφήσουν τον designer τους να ασχοληθεί με την καταχώριση domain για αυτούς. Διασφαλίζει ότι οτιδήποτε και αν συμβεί στον designer σας, θα είστε σε θέση να κρατήσετε το domain name σας και δεν κινδυνεύετε να χάσετε και τη διεύθυνση και το site σας μαζί.

Ανησυχίες για το hosting

hosting

Όπως και με το domain, η φιλοξενία είναι μία επαναλαμβανόμενη δαπάνη που θα πρέπει να σχεδιάσετε και να πληρώσετε. Πολλές φορές με μεγαλύτερη συχνότητα. Αν θεωρείτε ότι το domain name είναι η διεύθυνσή σας, τότε σκεφτείτε το hosting σαν το κτίριο που στεγάζει την επιχείρησή σας. Επιλέγοντας το σωστό host είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας.

Υπάρχουν πολύ καλές online κριτικές σε τοποθεσίες όπως το Top Web Hosting και το best web hosting companies of 2013 για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.
Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι μια απόφαση που θα ήταν καλύτερο για σας να την πάρετε μόνοι σας, και να μην την αφήσετε στον σχεδιαστή σας. Το να έχετε περισσότερο έλεγχο στην φιλοξενία και το domain του δικτυακού σας τόπου, θα αποδώσει περισσότερο σε μακροπρόθεσμη βάση. Είστε το ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για όλες τις πτυχές της επιχείρησής σας, αφήνοντας λοιπόν αυτά τα δύο για την ομάδα σχεδιασμού σας, χάνετε την πλήρη πρόσβαση και έλεγχο σε κάτι που μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της εταιρείας σας.

Λειτουργία Webadmin

Ένας άλλος τομέας της μακροχρόνιας επένδυσης που έρχεται με την κατοχή ενός ιστότοπου είναι οι υπηρεσίες διαχείρισης ιστοσελίδας. Με δεδομένη την παρομοίωση που έχουμε χρησιμοποιήσει, σκεφτείτε τις υπηρεσίες webadmin ως διαχειριστής του κτιρίου σας ή την ομάδα συντήρησης. Ό, τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα ή πρέπει να αλλάξει είναι στο χέρι σας ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης. Ή στον webadmin που έχει προσληφθεί για να χειριστεί αυτά τα πράγματα για σας. Αυτό το μέρος της επένδυσης θα πρέπει να το αποφασίσετε μόνοι σας.

Σκοπεύετε να επενδύσετε χρόνο (μαθαίνοντας ότι χρειάζεται για να είναι δικό σας το webadmin), ή θα επενδύσετε χρήματα (με τη πρόσληψη κάποιου άλλου για να το κάνει για εσάς); Για άλλη μια φορά, οι μικρές επιχειρήσεις, δεν έχουνε τμήματα που θα μπορούσαν να το αναλάβουν. Είτε θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας, είτε θα πρέπει να εξασφαλίσετε κάποιον με την τεχνογνωσία που απαιτείται για να σας βοηθήσει.
Αλλά με την εμπειρία, έρχονται οφέλη. Αυτός βέβαια είναι ένας τομέας που μπορεί να μην θέλετε να αναλάβετε αμέσως. Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, ασχολείστε ήδη με αρκετά, και η πράξη της ενημέρωσης του περιεχομένου του δικτυακού σας τόπου μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο, ανάλογα με το πώς η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε. Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, τότε το να ασχολείστε με το backend του site είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σημάνει καταστροφή και downtime.

Έτσι, αν δεν έχετε ένα υπόβαθρο σχετικό με το αντικείμενο αυτό, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε την εξεύρεση ενός καλού webadmin για να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα.

Δημιουργία περιεχομένου

content-writing

Κάτι το οποίο πολλές μικρές επιχειρήσεις αγνοούν, ή μάλλον απλά ξεχνούν να εξετάσουν, είναι το περιεχόμενο. Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για να διαδώσει το εμπορικό σήμα σας, θα πρέπει να έχετε το περιεχόμενο που θα μιλήσει για σας και να συνδεθείτε με το ακροατήριό σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να έχετε μια φαινομενικά ανεξάντλητη ποσότητα του περιεχομένου για να ξεκινήσετε, για να συνεχίσει το site να πηγαίνει μπροστά.

Το περιεχόμενο είναι υψίστης σημασίας. Χωρίς αυτό, το εμπορικό σήμα σας θα παραμείνει στάσιμο και τελικά θα βυθιστεί στην υπερ-κορεσμένη αγορά της επιχείρησής στην οποία προσπαθείτε να εισέλθετε. Το περιεχόμενο που θα εισάγετε στην ιστοσελίδα σας, όχι μόνο πρέπει να είναι ισχυρό και αποτελεσματικό στο να αποσπάει την προσοχή των χρηστών, αλλά πρέπει επίσης να ενημερώνετε συστηματικά. Αν δεν ενημερώνετε το περιεχόμενο με κάποιο είδος συχνότητας, το site σας θα χαθεί μέσα στον σωρό των μηχανών αναζήτησης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δημιουργία περιεχομένου και την ενημέρωση του. Αυτό που το καθιστά πιο δύσκολο όμως, είναι ότι δεν εξετάζετε το θέμα αυτό στην αρχή. Όταν κάνετε όλα τα σχέδιά σας για την εφαρμογή, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε ένα σχέδιο έτοιμο όσον αφορά το περιεχόμενό σας.
To blog or not to blog?

… Αυτό είναι ένα ερώτημα. Και ένα που έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για να ζυγίσετε. Έτσι, είναι καλό να εξετάσετε αυτή την επιλογή εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήσετε με τη διαδικασία το σχεδιαστή σας. Έχοντας ένα blog, ως μέρος του site σας μπορεί να σας βοηθήσει με το προαναφερθέν πρόβλημα της συχνότητας ενημέρωσης και ανακύκλωσης του περιεχομένου. Και ενώ μπορεί επίσης να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια βάση τακτικών χρηστών, απαιτεί πολύ περισσότερο από μια επένδυση για να έχει επιτυχία.

Πέρα από την εκμάθηση του blogging αποτελεσματικά, έχοντας ένα blog στο site σας, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε για το πώς ακριβώς να στήσετε και να δημοσιεύσετε κάθε ένα απο τα blog posts σας. Μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο εργασίας είτε υπέρ είτε κατά του site σας. Εκεί έγκειται το πρόβλημα. Θα πρέπει να θέσετε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους αυτής της διαδικασίας πάνω σας.

Συμπεριλαμβάνοντας ένα blog στο site σας και αυξάνει το μέγεθος της ιστοσελίδας σας και το κόστος κατασκευής. Πρόκειται για μια πολύ βαρύτερη κατασκευή που μπορεί να αποδειχθεί συντριπτική όταν θα μπείτε μέσα στο backend, όπου είναι όλες οι ενημερώσεις. Αλλά την στιγμή που έχετε τελειώσει με αυτές τις διαδικασίες, θα μπορείτε να χειρίζεστε αποτελεσματικά το site μόνος σας. Μειώνει τις ανάγκες του webmaster σας, και σας επιτρέπει την πλήρη αυτονομία σε σχέση με όταν το site σας.

Αρχεία Πηγαίου κώδικα

source_code-256

Ενώ είναι σχετικά εύκολο να τα διαχειριστεί και να τα αποθηκεύσει κανείς, η αποτυχία στο να τα λάβετε υπόψη μπορεί να έχει εκτεταμένες και καταστροφικές συνέπειες. Και εννοούμε τα αρχεία κώδικα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Και ενώ εσείς μπορεί να μην ανοίξετε τα εν λόγω αρχεία ποτέ, σίγουρα θέλετε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να έχετε σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, αν συμβεί κάτι στην σχεδιαστική ομάδα σας, δεν θα θέλατε να βρεθείτε χωρίς αυτά τα αρχεία. Γι ‘αυτό είναι πάντα μια καλή ιδέα να ζητήσετε, εάν ο σχεδιαστής δεν τα έχει συμπεριλάβει αυτόματα, τα αρχεία πηγαίου κώδικα για το σχεδιασμό της ιστοσελίδα σας. Με αυτό τον τρόπο, αν χρειαστεί να πάτε σε κάποιον νέο σχεδιαστή, έχετε τη δουλειά που έχει γίνει για σας, και οι μελλοντικοί σχεδιαστές δεν πρέπει να ανακατασκευάσουν ολόκληρο το site σας από το μηδέν αν τα online αρχεία τεθούν σε κίνδυνο. Ή, ακόμη χειρότερα, αν τα έχουν κατεβάσει.

Για άλλη μια φορά, στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες όπου η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα στην επιχείρηση σε διάφορα τμήματα, αυτά τα αρχεία πρέπει να είναι πάντα στην διάθεση σας. Και αν δεν είναι, πρέπει να υπάρχουν ομάδες έτοιμες και ικανές για τα ανακτήσουν. Για να ξαναχτίσουν όσα είχατε όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτό που ήταν πριν.

ROI προσδοκίες

roi

Τώρα που έχουμε συζητήσει τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις σας για την επένδυση αυτή, είναι σημαντικό για σας να εξετάσετε ένα ακόμη στοιχείο, πριν προχωρήσετε. Και αυτό είναι οι προσδοκίες σας. Τι περιμένετε να κάνει αυτή η ιστοσελίδα για σας και τη μικρή επιχείρησή σας; Αν δεν είστε σίγουροι, ο σχεδιαστής είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να σας πει αν οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές ή όχι. Αλλά θα πρέπει να έχετε κάποιες, θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε με αυτό το σχέδιο, έτσι ώστε η ομάδα σχεδιασμού που συνεργάζεστε να γνωρίζει τι της έχετε αναθέσει.

Οι περισσότεροι καλοί σχεδιαστές,ή θα σας κάνουν ερωτήσεις εις βάθος, ή απλά θα σας ζητήσουν να συμπληρώσετε μια σύντομη ολοκληρωμένη σχεδίαση. Αυτό θα βοηθήσει να προσδιορίσετε τι θέλετε το site να κάνει για σας, αν και αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να έχετε αναρωτηθεί ήδη.

Αυτό θα διευκολύνει επίσης να πάρετε την απόδοση των επενδύσεων που ελπίζετε. Διότι όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα πράγματα στη ζωή, θα πάρετε ότι δώσετε. Αυτό ισχύει και για την ιστοσελίδα σας. Όσο περισσότερο επενδύσετε και εξετάσετε τα αρχικά στάδια, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να σας αποδώσει μακροπρόθεσμα.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.