δημιουργία e-shop συμβουλές

10 tips για κατασκευή e-shop

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
11/03/2013 από
adavalas

10 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την κατασκευή e-shop

 • Απλό εικαστικό που να διαθέτει σχηματική και χρωματική αρμονία. Άσχημο είναι κάθε web site που στερείται σχήματος ( Α – σχημο) . Αν αυτός ο κανόνας είναι γενικός στην δημιουργία ιστοσελίδων όσο αφορά ένα e-shop είναι ιερός υπό την έννοια ότι στο ηλεκτρονικό κατάστημα ο χρήστης καλείται να αγοράσει online. Φρου φρου και αρώματα ίσως να είναι και όμορφα σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σίγουρα δεν εμπέουν αξιοπιστία
 • Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας που να είναι ευδιάκριτα από την πρώτη σελίδα κιόλας. Ένα κινητό τηλέφωνο δεν αρκεί. Χρειάζεστε σταθερό , δ/νση και email τουλάχιστον.Θα αγοράζατε εσείς από κάποιον περαστικό στο δρόμο; Αν ναι σας διαβεβαιώνω ότι οι περισσότεροι δεν θα το έκαναν. Ακόμα και απο το σπίτι σας να λειτουργείται να το αναφέρετε. Η ειλικρίνεια δεν κοστίζει τίποτα αλλά αγοράζει πολλά.
 • Μια σελίδα και μόνη για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Η σελίδα πληρωμών είτε πρόκειται για μέλος – χρήστη είτε για επισκέπτη  οφείλει να είναι onepage (σε μια σελίδα όλη η διαδικασία της παραγγελίας) Όταν ο user ή ο απλός επισκέπτης ολοκληρώνει  την παραγγελία σε μια και μόνη ιστοσελίδα αυτό αφενός τον διευκολύνει αφάνταστα και αφετέρου μειώνονται σημαντικά τα  όποια σφάλματα ενδεχομένως μπορεί να κάνει ο χρήστης και τα οποία θα οδηγήσουν σε πιθανή   ακύρωση της  όποιας παραγγελίας.
 • Εγκαταστήστε ένα πιστοποιητικό SSL εκτός και εάν  ή αν η συναλλαγή με πιστωτικές κάρτες (το σημείο που φοβάται περισσότερο ο χρήστης) πραγματοποιείται  μέσω ελληνικής τράπεζας ή του paypal . Εκεί τονίζετε ότι τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας θα δοθούν σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον όπως αυτό της ελληνικής τράπεζας (που γνωρίζει) ή του paypal (που επίσης έχει ακουστά). Να προτιμήσετε αυτή την λύση. Γλιτώνετε μπελάδες και αυξάνεται την αξιοπιστία σας
 • Μελετήστε τον ανταγωνισμό και εξασφαλίστε  ότι οι τιμές σας είναι ανταγωνιστικές. Η λεφτουδιά  ως γνωστόν μαράθηκε προ πολλού στην χώρα μας και έτσι πρέπει να ικανοποιήσετε , μεταξύ άλλων, την ανάγκη του καταναλωτή για οικονομικές τιμές. Όταν αναζητούσατε  εσείς στο google για κατασκευή eshop δεν ψάχνατε και για την καλύτερη τιμή;
 • Αξιόπιστο web hosting για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ας κοστίσει και κάποια ευρώ παραπάνω τον χρόνο. στίσει 20-30 ευρώ περισσότερο.  Όσα “εξοικονομησετε” με αυτή την λογική θα τα δώσετε πολλαπλάσια όταν θα έχετε το e-shop σας down απο μια σειρά λόγων που έχουν σχέση με τον hosting provider σας.Εταιρείες στον χώρό όπως η StigmaHost και άλλες στην ελληνική αγορά μπορούν να εγγυηθούν τα δεδομένα του e-shop σας που πρέπει να τα αντιμετωπίζεται σαν πολύτιμο περουσιακό σας στοιχείο και όχι σίγουρα επιπόλαια.
 • Προσφορές και Εκπτώσεις. Μαγικές λέξεις που αγαπούν οι αταναλωτές είτε περπατούν σε μια αγορά είτε σερφάροντας στο διαδίκτυο. Φροντίστε έτσι ώστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να υποστηρίζει εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές ορατές στην πρώτη σας σελίδα. Αυτή είναι η βιτρίνα του e-shop σας.
 • Μοναδικούς σύντομους τίτλους σε όλα τα προιόντα . Το Α και το Ω στην προώθηση της ιστοσελίδας σας. Μην βάζετε σεντόνια με ίδιους τίτλους , λέξεις κλειδιά και περιγραφές σε όλα τα προιόντα σας προσπαθώντας να “ξεγελάσετε” το Google.  Το google απλά το καταλαβαίνει και απλά θα δείξει στην ιστοσελίδα σας την έξοδο από τα αποτελέσματα του.
 • Απλά και ξεκάθαρα έξοδα αποστολής . Σε διαφορετική περίπτωση ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει παραγγελία. Η χρήση απλών και γενικών κανόνων ακόμα και αν αυτή σας επιβαρύνει σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις με κάποια ευρώ είναι προτιμότερη από την απώλεια μιας παραγγελίας. Σκεφθείτε ανοικτόμυαλα. Αποδίδει οικονομικά.
 • Αναφορά στον ΦΠΑ από την αρχή. Μην το δει ο πελάτης την ώρα που έχει φτάσει στην πληρωμή. Μπορεί να το εκλάβει ως σκόπιμη παραπλάνηση εκ μέρους σας ή απλά να μην καταλάβει και να θεωρήσει ότι επιχειρείτε να τον ξαφρίσετε στο παρά πέντε. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να δείχνει τίμια.

 Σίγουρα υπάρχουν πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές. Σίγουρα όμως αυτό δεν ακυρώνει την αξία των προηγουμένων ενώ στα σχόλια μπορείτε να προσθέσετε και άλλες δικές σας.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

 • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
 • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
 • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
 • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.