Web Design Forum
http://www.wdf.gr/forum/

Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html
http://www.wdf.gr/forum/php/loop-se-kodika-php-me-stoixeia-html-t612.html
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  Jane [ 16 Σεπ 2013 12:40 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html

Θα ήθελα να τοποθετήσω σε loop τον παρακάτω κώδικα. Γίνεται αυτό χωρίς javascript μέσω μιας for ή while στο αρχείο php που βρίσκομαι ήδη;

Κώδικας:
<?php
   db_connect();
   
   $sql = mysql_query('SELECT title  FROM products ORDER BY cname') or die(mysql_error());
   ?>
   
   
   
   <ul style="list-style-type:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;">
   
      <li style="float:left;"><select name='title'>
      <option value='' selected>--</option>
      <?php
      while($row = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH))  {
      echo "<option value='" . $row['title'] ."'>" . $row['title'] ."</option>";
         }
      ?>
      </select></li>
      
      
      <li style="float:left;"> <select>
      <option value='' selected>--</option>
         <?php
            for ($i=1; $i<=20; $i++)
            {
         ?>
            <option value="<?php echo $i;?>"><?php echo $i;?></option>
         <?php
            }
         ?>
      </select></li>
   </ul>

Συγγραφέας:  merianos [ 17 Σεπ 2013 09:19 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html

Μπορείς να γίνεις ποιο σαφής; Ο παραπάνω κώδικας δεν έχει καθόλου JavaScript γραμμένη.

Συγγραφέας:  Jane [ 17 Σεπ 2013 19:17 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html

merianos έγραψε:
Μπορείς να γίνεις ποιο σαφής; Ο παραπάνω κώδικας δεν έχει καθόλου JavaScript γραμμένη.


Δεν έχω δημιουργήσει ακόμα κάτι σε Javascript. Αυτό είναι το τμήμα του κώδικα που θέλω να επαναλαμβάνεται και αναρωτήθηκα αν μπορω να το κάνω με loop μέσω php έτσι όπως είναι τώρα ή πρέπει αποκλειστικά να κάνω συνάρτηση σε Javascript; Αυτή είναι η ερώτηση.

Συγγραφέας:  merianos [ 18 Σεπ 2013 09:25 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html

Κάπου έχεις μπερδευτεί νομίζω, ή εννοείς κάτι άλλο και το περιγράφεις επίσης με λάθος τρόπο.

Ο κώδικας που έχει δώσει στην πρώτη σου ανάρτηση κάνει τα ακόλουθα:

1) Ανακτά τα ονόματα των προϊόντων σου από τη βάση δεδομένων
2) Κάνεις loop πάνω στα δεδομένα που ανάκτησες από το πρώτο βήμα και προσθέτεις option elements στο select element με όνομα title. (αυτό το κάνεις με κώδικα PHP)
3) Τέλος κάνεις μια επανάληψη από το 0 μέχρι το 20 και προσθέτεις και προσθέτεις αντίστοιχα option elements στο select element που δεν έχει όνομα τα οποία περιέχουν μόνο τους αριθμούς.

Από την περιγραφή που έχω κάνει παραπάνω, δεν υπάρχει πουθενά JavaScript και δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις με JavaScript.

Συγγραφέας:  Jane [ 18 Σεπ 2013 09:37 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html

Λοιπόν, για αρχή ο κώδικάς είναι αυτός

Κώδικας:
<?php
    db_connect();
   
    $sql= mysql_query('SELECT title  FROM products ORDER BY cname') or die(mysql_error());
?>
<ul style="list-style-type:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;">
    <li style="float:left;">
        <select name='title'>
            <option value='' selected><p style="color:grey;">[Select a product]</p></option>
            <?php
                while($row = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_BOTH))
                {
                    echo "<option value='" . $row['title'] ."'>" . $row['title'] ."</option>";
                }
            ?>
        </select>
    </li>
    <li style="float:left;">
        <select name='quantity'>
            <option value='' selected><p style="color:grey;">[Select quantity]</p></option>
            <?php
                for ($i=1; $i<=20; $i++)
                {
            ?>
            <option value="<?php echo $i;?>"><?php echo $i;?></option>
            <?php
                }
            ?>
        </select>
    </li>
</ul>


είχε γίνει λαθος copy/paste και ζητώ συγγνώμη. Ο σκοπός αυτού το τμήματος κώδικα έχει να κάνει με ανάκτηση δεδομενων από τη βάση μου και συγκεκριμένα το όνομα των προϊόντων μου (title) και εμφάνισής τους σε dropdown λιστα και κατόπιν, δημιουργία αντίστοιχης dropdown λιστας με τιμές για την ποσότητα ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη παραγγελεία. Επειδή θέλω να φτιάξω μια λίστα παραγγελείας λοιπόν σκέφτηκα να τη δημιουργήσω από επαναλαμβανόμενα ζεύγη προϊον-ποσότητα το ένα κάτω από το άλλο ετσι ωστε μεσα σε μια παραγγελεία να μπορώ να συμπεριλάβω πολλά αλλά και διαφορετικά μεταξύ τους προϊόντα.

Συγγραφέας:  merianos [ 19 Σεπ 2013 07:12 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Loop σε κώδικα PHP με στοιχεία html

Ουσιαστικά αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να προσθέτεις αυτόματα εγγραφές στην παραγγελία σου με ζεύγη προϊόντων ποσότητας; Δηλαδή, κάθε φορά που ο χρήστης θέλει να προσθέσει ακόμα ένα προϊόν στην παραγγελία του, να το κάνει με ένα click? Αυτό είναι το βασικό ερώτημα σου;

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/