Σύνδεση  


Ευρετήριο Δ. Συζήτησης » Web hosting » Domain names
Νέο θέμα ΑπάντησηΣελίδα 1 από 1 | [ 6 Δημοσιεύσεις ]
Προηγούμενο | Επόμενο

Συγγραφέας

Μήνυμα
Tassos
Θέμα δημοσίευσης: Τι παίζει με τα domains;
  Δημοσιεύτηκε: 22 Ιούλ 2013 00:11


User image


Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή
21 Ιούλ 2013 23:51

Δημοσιεύσεις
4

 
Γεια σας παιδιά και καλώς ήρθα στην παρέα σας. :)

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι ακριβώς παίζει με τα domains; Τι είναι το ξέρω. Αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί και επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω επίσης ένα και να το βάλω σε έναν server που έχω σε vm στο pc μου, θα ήθελα να μάθω και τι πρέπει να κάνω για να βάλω το domain που αγόρασα στο site μου; Ποια είναι η διαδικασία τι πρέπει να έχω και τα λοιπά. Επίσης γιατί δεν γίνεται να έχω ένα domain όπως το θέλω τζάμπα από τον server μου και πρέπει να πληρώνω κάποιον άλλον για να μου το δώσει; :)

Ευχαριστώ πολύ! :)


 


 
merianos
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι παίζει με τα domains;
  Δημοσιεύτηκε: 22 Ιούλ 2013 09:04


Άβαταρ μέλους


Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή
11 Μαρ 2010 18:46

Δημοσιεύσεις
94

Τοποθεσία
Κέρκυρα

 
Καλημέρα και καλώς ήλθες στην κοινότητα του WDF.

Τα domain names δεν κάνουν κάτι παραπάνω από το να υποδεικνύουν την διεύθυνση IPv4/6 στους clients που ψάχνουν τον Server με το domain του.

Ουσιαστικά, τα domains δουλεύουν ακριβώς όπως και οι τηλεφωνικοί κατάλογοι. Αν ανοίξεις ένα τηλεφωνικό κατάλογο, θα διαπιστώσεις πως περιέχει το όνομα (στην περίπτωση σου domain) του ατόμου που ψάχνεις (στην περίπτωση σου server), και δίπλα υπάρχει ένας τηλεφωνικός αριθμός (στην περίπτωση σου IP address).

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα domain είναι ο ακόλουθος:

  Πληκτρολογείς στον browser σου το domain http://www.wdf.gr/
  Ο browser σου επικοινωνεί με τον ISP σου και του ζητά να μάθει πληροφορίες για το domain wdf.gr
  Ο ISP σου επικοινωνεί με τον .gr DNS
  Ο .gr DNS απαντά με την IP που αντιστοιχεί στο domain wdf.gr
  Ο ISP στέλνει την IP του domain πίσω στον browser σου
  Από εδώ και στο εξής ο browser σου χρησιμοποιεί την IP για να συνδεθεί στο wdf.gr

DNS (Domain Name Server) μπορείς να έχεις και στο PC σου, αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο (που απλά δεν υπάρχει για την περίπτωση σου) να μπορείς να ενημερώνεις τους ISP για τα domain που κρατά ο DNS σου. Με τοπικές εγκαταστάσεις των DNS μπορείς να έχεις domains μέσα σε ένα τοπικό δίκτυο κάθε μεγέθους.

Ακόμα, για να μπορέσουν να σε εντοπίσουν εκτός του τοπικού σου δικτύου θα πρέπει να ακολουθήσεις μια σειρά από ρυθμίσεις που είναι αφενός πολύ σύνθετες, αφετέρου απαιτούν τεχνική υποδομή. Η τεχνική υποδομή που θα χρειαστείς είναι μια στατική IP έτσι ώστε να μπορεί το domain name που θα αγοράσεις να αντιστοιχηθεί (αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει, αν γνωρίζει κάποιος άλλος ας απαντήσει) με κάποιο τρόπο στην IP του router σου. Τέλος, για τις ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, θα πρέπει να ανοίξεις τις θύρες επικοινωνίας του Router σου, που σε ενδιαφέρουν, να στήσεις ένα web server της αρεσκείας σου, και πάει λέγοντας ...

Αν αυτό που θέλεις να κάνεις, είναι να στήσεις ένα τοπικό web server, στον οποίο θέλεις να τρέχεις τα project σου, κάτω από κάποιο domain, τότε, μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω με το hosts file και με κατάλληλη παραμετροποίηση του Apache.

Κλείνοντας, να σου πω, πως αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν δωρεάν υπηρεσίες, όπως αυτή της no-ip όπου έχουν τον τρόπο να σου δώσουν δωρεάν domain και να αντιστοιχήσουν την IP σου (δυναμική) με το domain αυτό.

Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά.Web Design Blog


 


 
Tassos
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι παίζει με τα domains;
  Δημοσιεύτηκε: 22 Ιούλ 2013 17:01


User image


Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή
21 Ιούλ 2013 23:51

Δημοσιεύσεις
4

 
Ναι με βοήθησες αρκετά φίλε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σου! :)

"Ο ISP σου επικοινωνεί με τον .gr DNS"
Ναι αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν άπειροι .gr DNS; Υπάρχουν data centers όπου εκεί όσοι server και να υπάρχουν δηλώνουν τι domains και από ποιον κτλπ έχουν και με αυτούς επικοινωνεί ο ISP μου;
Γιατί όπως είπες ας κάνουμε μια μεγάλη υπόθεση και έχω και εγώ ένα Domain name Server από το pc μου. Δηλαδή ο κάθε isp πως και από που θα με ψάχνει για να βρει τα domains που έχω δώσει εγώ; Με παραξενεύει αυτό.. :( Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως τελικά κάπου μαζεύονται όόόλα μαζί, ώστε να ξέρουν οι isps που να ψάχνω για τα domains που δέχονται αιτήματα. Ή όπως λες παρακάτω όλοι οι domain name servers κάθε μέρα ( κάθε δευτερόλεπτο βασικά ^_^! ), ενημερώνουν όόόόλους τους isps του κόσμου για το τι domain που καταχωρούν; :/

Εγώ φίλε έχω στήσει έναν server ( Ubuntu Server 12.04 ) στο pc μου σε εικονική μηχανή ( Virtual Box ). Αρχικά το έκανα για μάθω μερικά πράγματα πάνω στους servers και έπειτα να στίσω και ένα site εξ αρχής σε server για να μάθω επίσης. Όμως στην πορεία ας πούμε δάγκωσα το μύλο ^_^! ( την ψώνισα :P ) και το site που έκανα σε joomla μου αρέσει και λέω ε αν είναι ας το έχω και online για όλο τον κόσμο ( γνωρίζω πως πάνω από 10 το πολύ αιτήματα και λόγο της σύνδεσης μου, δε θα μπορέσει να δεχτεί.. ;) αλλά δε με πειράζει ). Έτσι τώρα ναι έμαθα πως γίνεται με το no-ip αλλά κοιτώντας τις τιμές για ένα χρόνο μου φαίνονται πολύ φθηνά να αγοράσω ένα domain με 3 ευρώ για ένα χρόνο και θα δω... σιγά... για να μάθω. Το θέμα μου τώρα είναι πως : Ωραία αγόρασα το domain μου, πως το βάζω στο site μου; Τι κάνω και τα λοιπά για να αντιστοιχεί στην σελίδα μου; Αυτό δε ξέρω :(
(Επί την ευκαιρία "να σας συστήσω και με τον server - site μου" : http://46.103.90.14/joomla/
αν και επειδή έχω ακριβώς δύο ίδια ( το ένα για να μαθαίνω και το άλλο για να βάζω ότι τελικά θέλω.. ;) ) αυτό που έχω τώρα ανοιχτώ είναι αυτό για να μαθαίνω, αλλά τέλος πάντων. )
Για σήμερα και ίσος και αύριο όποτε έχω ανοιχτό τον server θα το βλέπετε αλλά μετά η ip που σας δίνω αλλάζει και έτσι....

Α! Επίσης, έχω δει πως σε έναν server ( σε μια ip ) μπορούν να αντιστοιχούν 10,100,1000,10000000 domains που το καθένα είναι και διαφορετικό site, αυτό πως γίνεται με ρυθμίσεις το apache;


 


 
merianos
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι παίζει με τα domains;
  Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2013 09:04


Άβαταρ μέλους


Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή
11 Μαρ 2010 18:46

Δημοσιεύσεις
94

Τοποθεσία
Κέρκυρα

 
Στην σφαίρα της φαντασίας θα μπορούσαν να υπάρχουν χιλιάδες DNS Servers που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να παρέχουν το ίδιο TLD (Top Level Domain) πχ .gr.

Στην πράξη όμως υπάρχει "τροχονόμος" στο διαδίκτυο για τα Domains και ονομάζεται "ICANN". Αυτή η αρχή είναι που διαχειρίζεται τα domains σε όλο τον πλανήτη. Ο ICANN είναι αυτός που δίνει άδειες στους registrars. Ένας από τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει ο ICANN είναι πως ένα TLD θα το διαχειρίζεται μόνο ένας οργανισμός. Δεν είναι εφικτό px το domain .gr να το διαχειρίζονται δυο οργανισμοί λόγο της δομής του DNS πρωτοκόλλου. Επίσης αν θέλεις, μπορείς να κάνεις και εσύ αίτηση στον ICANN για να κατοχυρώσεις το δικό σου TLD αρκεί να έχεις στη διάθεση σου 30.000,00 $ / έτος (τόσο νομίζω πως είναι το ποσό)

Τώρα αφού έχεις καταφέρει να ρυθμίσεις το router σου, έτσι ώστε να είναι ανοικτή η θύρα 80, θα πρέπει αφενός να εγκαταστήσεις το no-ip και έτσι ώστε να συνδέσει το no-ip την τρέχουσα IP σου ή την IP που έχεις κάθε μέρα στο PC σου με το domain της επιλογής σου.

Τέλος, για να μπορέσεις να έχεις περισσότερα από ένα domains κάτω από τον ίδιο server θα πρέπει να παραμετροποιήσεις τον Apache για να διαχειριστεί Virtual Hosts (http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/index.html).Web Design Blog


 


 
Tassos
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι παίζει με τα domains;
  Δημοσιεύτηκε: 23 Ιούλ 2013 12:54


User image


Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή
21 Ιούλ 2013 23:51

Δημοσιεύσεις
4

 
Αα!! Μάλιστα!! Είπα και εγώ... σε ευχαριστώ φίλε κατάλαβα! ;) Δηλαδή όπου, μα όπου βλέπω να πουλάνε domains, έχουν πάρει άδεια από την ICAΝN για τα domains και πληρώνουν κιόλας ( πολύ λίγα από ότι είδα ^_^! .χα.χα.χα. :P ) πάντως δεν το βρίσκω πολύ σωστό να πληρώνουν τόσα πολλά.. :/ αλλά κάπως θα έπρεπε να θεσπιστεί ένας νόμος για αυτό.. :/

"Ένας από τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει ο ICANN είναι πως ένα TLD θα το διαχειρίζεται μόνο ένας οργανισμός. Δεν είναι εφικτό px το domain .gr να το διαχειρίζονται δυο οργανισμοί λόγο της δομής του DNS πρωτοκόλλου. "

Γιατι κιόλας εδώ μήπως εννοείς πως δε γίνεται να υπάρχουν δύο ίδια domain wdf.gr ;; ;)
Διότι αν εννοείς έτσι όπως το διαβάζω μόνο για την κατάληξη .gr δε το νομίζω γιατί σε πάνω από 2,3 σελίδες έχω δει πως η κάθε μια δίνει και .gr ( ας μην πούμε για το .com που είναι το πρώτο που δίνουν όλες ^_^ ).

Πέρα από το no-ip μπορώ να βάλω και από εδώ domain στο site μου; :

http://free.domain.name/en.html?domain=

απλώς θα έχουν υποχρεωτικά την κατάληξη dyndns.biz ;
( Αν ναι , και υπάρχουν και άλλα sites που προσφέρουν δωρεάν domain, ευχαρίστως θα ήθελα να τα δω :) )

Υ.Σ. Αν και μάλλον το no-ip θα χρησιμοποιήσω αν και είμαι από linux ελπίζω να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα... :)


 


 
merianos
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι παίζει με τα domains;
  Δημοσιεύτηκε: 24 Ιούλ 2013 08:54


Άβαταρ μέλους


Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή
11 Μαρ 2010 18:46

Δημοσιεύσεις
94

Τοποθεσία
Κέρκυρα

 
Έχεις μπερδευτεί !!!

μόνο ένας είναι αυτός που διαχειρίζεται ένα TLD. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα υπάρχει το http://www.gr/ που έχει πάρει άδεια από τον ICANN για να διαχειρίζεται τα .gr TLD, και το http://www.gr/ είναι αυτό που έχει πληρώσει το παραπάνω αστρονομικό ποσό.

Από εκεί και πέρα, οι πωλήσεις τον domain names, πραγματοποιούνται από άλλες εταιρείες. Μία από αυτές είναι και η http://www.stigmahost.com. Το http://www.gr/ έχει μόνο το ρόλο του επόπτη. Υπάρχει για να ελέγχει ότι όλα είναι σωστά και διατηρεί βέβαια και τους DNS.

Τα όσα σου περιέγραψα παραπάνω ισχύουν και για τα άλλα TDL.Web Design Blog


 


 


Νέο θέμα ΑπάντησηΣελίδα 1 από 1 | [ 6 Δημοσιεύσεις ]
Προηγούμενο | Επόμενο


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες  

Κανόνες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 


Αναζήτηση για: