«Πόλεμος» κυβερνήσεων κατά της Google

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
14/11/2012 από
RsS

google logoΑσυνήθιστα μεγάλο αριθμό αιτήσεων αφαίρεσης περιεχομένου από κυβερνήσεις χωρών έλαβε η Google μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Πρόκειται για τις λεγόμενες αιτήσεις «takedown», που ζητούν την αφαίρεση συγκεκριμένου περιεχομένου από τις υπηρεσίες και τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας. Συνολικά η Google έλαβε 1.791 αιτήσεις, αριθμός κατά 89% αυξημένος από το πρώτο εξάμηνο του 2012. Εκτός αυτού η απότομη αυτή αύξηση θεωρείται τουλάχιστον ασυνήθιστη αφού από το 2009, όταν η εταιρεία ξεκίνησε να αποκαλύπτει τέτοιου είδους στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων takedown σπάνια ξεπερνούσε τις 1.000 έως 1.200 το εξάμηνο.

Μεγάλο μέρος αυτών των αιτήσεων προέρχονται από την Τουρκία, η οποία έφτασε τις 501 αιτήσεις. Σύμφωνα με τη Google, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε να αφαιρεθούν εκατοντάδες βίντεο στο YouTube και αναρτήσεις σε blogs τα οποία επέκριναν την κυβέρνηση και τη χώρα. Η Google συμμορφώθηκε με το 45% των αιτήσεων.

Μετά την Τουρκία οι χώρες με τις περισσότερες παρόμοιες αιτήσεις είναι οι ΗΠΑ με 273 αιτήσεις, η Γερμανία με 247, η Βραζιλία με 191, και το Ηνωμένο Βασίλειο με 97. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Quartz, η Google πραγματοποίησε το 45% αυτών των αιτήσεων, χωρίς όμως να είναι γνωστό σε ποιες χώρες επικεντρώθηκε.

Η Google αποκάλυψε ακόμα ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους δέχτηκε συνολικά 20.938 αιτήσεις δεδομένων χρηστών από κυβερνήσεις χωρών, αριθμός κατά 35% αυξημένος από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

google takedowns diagram

Φαίνεται πως τέτοιου είδους αιτήσεις αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό από το 2009, με πρώτη στη «λίστα» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέστειλε στη Google 7.969 αιτήσεις. Η Google με τη σειρά της ανταποκρίθηκε στο 90% αυτών.

Στις υπόλοιπες χώρες ο αριθμός αιτήσεων δεδομένων αλλά και η ανταπόκριση της εταιρείας κυμαίνεται σε χαμηλότερα, αλλά σχετικά υψηλά πλαίσια. Συγκεκριμένα οι κυβερνήσεις της Ινδίας, της Βραζιλίας και του Ηνωμένου βασιλείου απέστειλαν 2.319, 1.566 και 1.425 αιτήσεις αντίστοιχα.

Πηγή: TechIT.grΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.