Η Google παρουσίασε το Public Alerts

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
1/11/2012 από
RsS

public-alert-map
Ένα νέο και εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο από την Google έχουν από χθες στην διάθεση τους οι χρήστες του Google, των Google Maps και των συσκευών Android. Το Public Alerts παρέχει προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ο τυφώνας Sandy που έπληξε πρόσφατα τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Κύριος στόχος της υπηρεσίας είναι να ενημερώνει τους χρήστες με έκτακτες προειδοποιήσεις για τον καιρό, την δημόσια ασφάλεια και τους σεισμούς, με δεδομένα από την Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Σχεδιάζαμε να ανακοινώσουμε τα νέα χαρακτηριστικά σε λίγες ημέρες, αλλά θέλαμε να βγουν το συντομότερο δυνατό ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτήν την περίοδο» είπε ο Nigel Snoad, Διευθυντής Προϊόντος του τομέα Crisis Response της Google. «Αυτό είναι μέρος της συνεχιζόμενης αποστολής μας να παρέχουμε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στους ανθρώπους, όταν και όπου αυτό θεωρείται απαραίτητο.

Οι χρήστες μπορούν να αναζητούν μέσω του Google συγκεκριμένα φαινόμενα, όπως το «Sandy Superstorm» αλλά και να πραγματοποιούν αναζητήσεις βάση της τοποθεσίας τους. Πληκτρολογώντας για παράδειγμα «New York» ή «τυφώνας» στην αναζήτηση, το πρώτο αποτέλεσμα εμφανίζει τοπικό δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναφερόταν στις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη ως αποτέλεσμα του τυφώνα.

Παράλληλα εμφανίζεται ένας χάρτης της πόλης που δείχνει τις πληγείσες περιοχές καθώς και κάποιες συμβουλές που καθοδηγούν τους χρήστες για το τι μπορούν να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια παράκτια πλημμύρα. Εμφανίζονται ακόμα διαδρομές εκκένωσης καθώς και χάρτες με τις τοποθεσίες των καταφυγίων.

Το Public Alerts είναι διαθέσιμο μέσω του google.com, των Google Maps στο Android καθώς και του Google Now για τις συσκευές με λειτουργικό Android Jelly Bean 4.1. Αν και προς το παρόν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της βόρειας Αμερικής, η Google σύντομα σκοπεύει επεκτείνει την υπηρεσία της και σε άλλες χώρες, τουλάχιστον όσον αφορά σημαντικά καιρικά ή γεωλογικά φαινόμενα.

public-alerts-in-google-search

Πηγή: TechIT.grΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.