Δώστε περιορισμένο access σε τρίτους στα Google Webmaster Tools

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
7/03/2012 από
RsS

Χθες η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία στα Google Webmaster Tools η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πλέον οι πιστοποιημένοι ιδιοκτήτες (verified owner) ενός διαδικτυακού τόπου , θα μπορούν να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τρίτους, χωρίς να τους παραχωρούν πλήρη δικαιώματα διαχείρισης του λογαριασμού τους. Αυτό το νέο έρχεται να λύσει το πρόβλημα διαμοιρασμού πληροφοριών μεταξύ συνεργατών και πελατών. Τώρα ο εκάστοτε webmaster θα μπορεί να μοιράζεται άφοβα τα στατιστικά του χωρίς να έχει το άγχος μην τυχόν και πάει κάτι στραβά.

Στο επίσημο blog της, η Google δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή την λειτουργία μέσα από μια σειρά από απλές οδηγίες συνοδευόμενες από εικόνες. Το Web Design Blog σας παρουσιάζει αυτά τα βήματα στα Ελληνικά για τη διευκόλυνσή σας.
1. Στην αρχική σελίδα του GWT, πατήστε στο drop down menu με τίτλο Manage site τον σύνδεσμο Add or remove users.

Manage site drop down μενού

2. Πατώντας το σύνδεσμο, θα μεταβείτε στη σελίδα διαχείρισης των χρηστών (User administration page), όπου μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 100 χρήστες και να τους ορίσετε πλήρη (Full) ή περιορισμένα (Restricted) δικαιώματα. Οι χρήστες με πλήρη δικαιώματα μπορούν να προσθέτουν και άλλους χρήστες. Ο κάθε χρήστης που δημιουργείται μέσα από αυτό το πάνελ διαχείρισης είναι άμεσα συνδεδεμένος με το domain με το οποίο του έχει οριστεί από τον πιστοποιημένο ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει πως αν ο πιστοποιημένος ιδιοκτήτης επιλέξει να διαγράψει τον χρήστη με τα πλήρη δικαιώματα, ο ίδιος ο χρήστης αλλά και όλοι οι χρήστες που έχει δημιουργήσει αυτός με την σειρά του, χάνουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης στο GWT.
Διαχείριση δικαιωμάτων χρηστών
3. Ένας χρήστης με πλήρη δικαιώματα έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα δεδομένα και μπορεί  να ελέγχει διάφορες πληροφορίες, όπως να αλλάζει τις ρυθμίσεις του website κ.α. Ο χρήστης με περιορισμένα δικαιώματα μπορεί μόνο να βλέπει τα δεδομένα του domain στο GWT και να κάνει μικρές λειτουργίες, όπως να ρυθμίζει τα μηνύματα που λαμβάνει στον λογαριασμό του κλπ. Οι χρήστες με περιορισμένα δικαιώματα θα βλέπουν έναν δείκτη Restricted Access σε διάφορα σημεία στο GWT.
Ένδειξη Restricted AccessΈνδειξη Restricted Access
4. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των χρηστών, μπορεί να διαβάσετε το Άρθρο Κέντρου Βοήθειας Δικαιωμάτων Χρηστών.Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.