Η Google διευρύνει το Art Project στην Ελλάδα

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
31/10/2012 από
RsS

Η Google ανακοίνωσε τη δεύτερη φάση του Google Art Project το οποίο εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο και σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες περισσότερα σπάνια και εντυπωσιακά εκθέματα της χώρας.

Η δεύτερη αυτή φάση, περιλαμβάνει τη διεύρυνση της συνεργασίας με το Μουσείου Μπενάκη με την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης,

καθώς και την ένταξη του Νομισματικού Μουσείου.

Το Μουσείο Μπενάκη μετά την παρουσίαση των Ελληνικών συλλογών του στην πρώτη φάση του Art Project συνεχίζει συμμετέχοντας και στη δεύτερη φάση με τη συλλογή του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης. Το Μουσείο Ισλαμικής τέχνης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2004 για να στεγάσει τη συλλογή που δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Μπενάκη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αίγυπτο στις αρχές του 20ού αιώνα. και κατατάσσεται σε μία από τις πιο σημαντικές στον κόσμο.

Η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε με άλλες δωρεές και σήμερα αριθμεί περίπου 10.000 αντικείμενα από τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Ινδία. Μέσα από τα αντικείμενα της συλλογής -η οποία περιλαμβάνει κεραμικά, μεταλλοτεχνία, κοσμήματα, υφάσματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα και οστέινα σκεύη, επιτύμβιες στήλες, όπλα και πανοπλίες – υπογραμμίζεται η εξέλιξη της ισλαμικής τέχνης από την πρώτη εμφάνισή της μέχρι την Οθωμανική περίοδο και τις παράλληλες εξελίξεις που οδηγούν στον 20ό αιώνα.

Το Νομισματικό Μουσείο είναι ένα από τα πρώτα Μουσεία της Ελλάδας, θεσμοθετημένο το 1834 μαζί με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η πλούσια συλλογή του διαθέτει πάνω από 500.000 νομίσματα, μολυβδόβουλα, σταθμία, μετάλλια και πολύτιμους λίθους από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τη Ρώμη, το Βυζάντιο, τους πολιτισμούς της Ανατολής, τη μεσαιωνική και νεότερη Ευρώπη, την Αμερική, καθώς και το νέο Ελληνικό κράτος.

Στις αίθουσες του παρουσιάζεται με μοναδική ακρίβεια όλη η ιστορία του νομίσματος, προσεγγίζεται η κατασκευή, διάδοση, χρήση και εικονογραφία των νομισμάτων ενώ παράλληλα προβάλλεται η στενή σχέση των ανθρώπων με το χρήμα σε διάφορες εποχές, και σχολιάζονται τα ισχυρά, διεθνή νομίσματα που επικράτησαν σε εκτεταμένες γεωγραφικές περιοχές για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το Νομισματικό Μουσείο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά Μουσεία στο είδος του παγκοσμίως και το μοναδικό στην Ελλάδα.

Οι παραπάνω συνεργασίες είναι προϊόν της παγκόσμιας διεύρυνσης του προγράμματος, το οποίο πλέον αριθμεί 180 συνεργασίες σε 40 χώρες. Η τελευταία ανανέωση του φέρνει 10% παραπάνω έργα τέχνης στην ιστοσελίδα, με τον αριθμό των εκθεμάτων σε υψηλή ευκρίνεια να αγγίζει πλέον τις 35.000.

Δύο νέες λειτουργίες που συνδυάζουν την εκπαίδευση και την κοινωνική δικτύωση έχουν προστεθεί στο Art Project.

Ένα εργαλείο υπό την ονομασία “Σύγκριση” επιτρέπει στους χρήστες να εξετάσουν δύο εκθέματα το ένα δίπλα στο άλλο και να δουν πως η τεχνική του καλλιτέχνη εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων, να βρουν ομοιότητες στις διακοσμητικές τέχνες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρων, ή να ερευνήσουν σε βάθος σε δύο πλευρές του ίδιου εκθέματος.

Το Art Project είναι το επιστέγασμα στην συνεχή προσπάθεια και δέσμευση της Google, να φέρει τη κουλτούρα online και να την κάνει προσιτή στο ευρύτερο κοινό. Υπό την αιγίδα του Cultural Institute, η Google παρήγαγε εικόνες υψηλής ευκρίνειας των Παπύρων της Νεκράς Θάλασσας, ψηφιοποίησε τα αρχεία σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Νέλσον Μαντέλα αλλά κα τα ιστορικά αρχεία από πολλά ιδρύματα, τα οποία διατίθενται πλέον σε μορφή διαδικτυακών εκθέσεων.

Το Art Project σε νούμερα

  • 180 συνεργάτες
  • 40 συνεργαζόμενες χώρες
  • Περισσότερα από 35,000 αντικείμενα
  • Πάνω από 15,000,000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η ιστοσελίδα
  • Πάνω από 300,000 “εκθέσεις” φτιαγμένες από τους χρήστες
  • Αύξηση όγκου κατά 10% με αυτή τη διεύρυνση

 

Πηγή: e-pcmag.grΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.