6 χρήσιμα plugins για βελτιστοποίηση εικόνων στο WP

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
25/03/2013 από
adavalas

Η δημοφιλία του WordPress δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ότι είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση αλλα και του ότι παρέχει αμέτρητα plugins.Αυτά τα plugins σας παρέχουν αρκετές ευκολίες απο διαχείριση mailing lists, ενσωμάτωση εικονιδιών κοινωνικών δικτύων, μεταφράσεις κτλ. και βελτίωση της φόρτωσης των εικόνων της σελίδας σας. Το να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας είναι σημαντικό όχι μόνο εαν έχετε πολλές εικόνες αλλα γενικά ώστε να κάνετε την φόρτωση της σελίδας σας ταχύτερα. Παρακάτω, θα βρείτε κάποια απο τα καλύτερα WP plugins για αυτή τη δουλειά.

1. Lazy Load

Το ευκολότερο απο όλα στην διαχείριση μιας και απαιτεί μόνο εγκατάσταση και ενεργοποίηση. Δεν επιτρέπει την προφόρτωση των εικόνων και δίνει και ενα fade-in effect στην εικόνα.

2. Imsanity

Αυτό το plugin αλλάζει τις διαστάσεις των εικόνων. Είναι ιδιανικό για όσους δεν έχουν ανάγκη απο εικόνες υψηλής ανάλυσης και δεν ξέρουν πώς να κάνουν resize τις εικόνες τους σε κάποιο πρόγραμμα.

3. CW Image Optimizer

Εαν θέλετε να βελτιώσετε τις εικόνες που έχετε ήδη ανεβάσει στην σελίδα σας χωρίς να μειώσετε την ποιότητά τους, αυτό το plugin χρησιμοποιεί τεχνικές μικρής απώλειας και το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος των αρχείων εικόνων.

4. PB Responsive Images

Αυτό το plugin θα κάνει αυτόματα reformat όλες τις εικόνες σε μια μορφή παρόμοια με αυτή των responsive images, ανάλογα με την ανάλυση οθόνης τους κάθε επισκέπτη χωρίς την ανάγκη κώδικα.

5. WP Smush.It

Το plugin αυτό χρησιμοποιεί την υπηρεσία Yahoo’s Smush.it, η οποία δεν απαιτεί διαμορφώσεις για να βελτιστοποιήσει τις εικόνες και να μειώσει το μέγεθος τους. Θα βελτιστοποιήσει όλες τις εικόνες που έχουν φορτωθεί αυτόματα και, επίσης, παρέχει επιλογή μαζικής (bulk) βελτιστοποίησης.

6. Hammy

Βελτιστοποιεί τις εικόνες της ιστοσελίδας σας παράγοντας τις εικόνες αυτές σε διάφορες διαστάσεις οπότε όταν κάποιος επισκεφτεί την σελίδα σας, προβάλει την εικόνα σε ενα απο τα μεγεθη που εχει παράξει ανάλογα με την οθόνη του χρήστη.Είναι κατάλληλο για χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Για όσους μας ρωτήσουν για ποιον λόγο να μπουν σε αυτήν την ταλαιπωρία έχουμε 3 απαντήσεις σε διαφορετικά σενάρια.

1) Η κατασκευή των ιστοσελίδων σας πρέπει να στοχεύει όχι μόνο σε αισθητικά πρωτεία αλλά και σε ταχύτητα φόρτωσης τους. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα για να δει τις σελίδες σας. Απλά το πουλάκι θα πετάξει

2) Η κατασκευή ενός e-shop / καταλόγου προϊόντων με το wordpress δεδομένου ότι θα περιέχει ενδεχομένως εκατοντάδες εικόνες των προϊόντων καθιστά ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ανάγκη συμπίεσης αυτών των εικόνων. Αλλιώς το πουλάκι ( ή αλλιώς επισκέπτης – υποψήφιος πελάτης) πάει πέταξε.

3) Εκτός από τους χρήστες την συμπίεση εικόνων την αγαπάει και το google. Μια βασική εργασία στην προώθηση ιστοσελίδων που δεν χρειάζεται και κάποιος να είναι seo expert για να την κάνει
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.