Εκτελέστε αυτόνομα php αρχεία μέσα στο wordpress

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
26/05/2013 από
adavalas

To WordPress, με την πρώτη του εγκατάσταση και χωρίς την απαίτηση χρήσης κάποιου addon επιτρέπει την χρήση  HTML και JavaScript κατά την προσθήκη / επεξεργασία των διάφορων δημοσιευμάτων και σελίδων στο  “Text” view.

 

Η εκτέλεση όμως php είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Πολλές φορές και για πολλούς διαφορετικούς λόγους κατά την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας με wordpress προκύπτει η ανάγκη εκτέλεσης php κώδικα στα δημοσιεύματα ή στις σελίδες σας και το plugin που θα σας αναφέρουμε ακολούθως σας επιτρέπει να μπορέσετε να προσθέσετε php κώδικα σε αυτά.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν πολλά plugin που σας παρέχουν αυτή την λειτουργικότητα. Το plugin που θα σας παρουσιάσουμε έχει την σημαντική τουλάχιστον για εμάς ιδιομορφία το να σου επιτρέπει να εισάγεις ένα php αρχείο απλά χρησιμοποιώντας ένα shortcode. Γράφετε δηλαδή τον php κώδικα που πραγματοποιεί την εργασία που επιθυμείτε και ακολούθως εκτελείτε το αρχείο αυτό με την εισαγωγή ενός shortcode στο σημείο του web site που θέλετε.

Μπορείτε να εκτελέσετε από απλά ή πολύπλοκα αρχεία php εντός των WordPress posts. Καμία φορά ειδικά όταν θέλετε να κάνετε   include άλλα αρχεία μέσα στο  δικό σας include, αλλά ουσιαστικά όλες οι δυνατότητες της php ξεκλειδώνονται μέσα από αυτό το plugin.

Αρχικά κατεβάστε από εδώ το plugin  Proper PHP Include Plugin

Εγκατάσταση του PHP Include Plugin

Ακολουθούν τα βήματα που απαιτούνται για να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το plugin αυτό.

  • Πηγαίντε στο Add New plugins screen στο διαχειριστικό περιβάλλον του WordPress admin
  • Κάντε κλικ στο upload tab
  • Αναζητήστε το αρχείο του  plugin (proper-php-include.zip)
  • Κάντε κλικ στο Click Install Now και μετά ενεργοποιήστε το plugin

Χρήση του Plugin

Βήμα 1)

Για άμεση χρήση κάντε  upload ένα  PHP file στον φάκελο που βρίσκεται το  themeκαι εκεί εγκαταστήστε ένα  shortcode μέσα σε ένα post , μια σελίδα ή ένα  widget χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο κώδικα όπου όπου filename.php βάζετε το όνομα του αρχείου σας:

[tthq_include_file tthq_file="filename.php"]

Βήμα 2)

Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ το folder του theme που έχω περάσει στο wordpress για να ανεβάζω εκεί τα php αρχεία μου γιατί είναι πολύ πιο απλό να επεξεργάζομαι τα αρχεία ακόμα και με την χρήση του Theme Editor.

Ορισμένοι όμως από εσάς ενδεχομένως μπορεί να προτιμούν να διατηρούν τα αρχεία τους εκτός του θέματος γλιτώνοντας κόπο αν κάποια στιγμή θελήσουν να αλλάξουν θέμα.

Για να “υπερπηδήσετε” τον  hardcoded default φάκελο του θέματος με ενα νέο, απλά πηγαίνετε σε : Settings >> Proper PHP Include και συμπληρώνετε το άδειο πεδίο με ένα νέο path. Χρησιμοποιήστε το  template path σαν οδηγό για να επιλέξετε ένα νέο path. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ένα trailing slash όταν ορίζετε ένα συγκεκριμένο path.

proper php include settings

Βήμα 3)

Αν για κάποιον λόγο θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό path but just in a specific instance, simply add an extra value (for tthq_path) to the shortcode like this:

[tthq_include_file tthq_path="/path/to/specific/php/file/" tthq_file="filename.php"]

Το παραπάνω θα υπερκαλύψουν το  default path. Πάλι μην ξεχάσετε να προσθέσετε trailing slash όταν ορίσετε το path.

Το plugin λειτουργεί με την τελευταία έκδοση του wordpress και έκδοση 3.0 η μεταγενέστερη. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στις σχεδιαστικές σας προσπάθειες μέσω του wordpress

 
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.