To Social Commerce είναι το μέλλον!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
8/04/2013 από
Gveronis

Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται online καταστήματα ψάχνοντας για τις καλύτερες προσφορές. Αφού βρούν ένα  καταπληκτικό προϊόν, οι  δυνητικοί αγοραστές “πέφτουν” σε ένα πρόβλημα.  Πώς μπορεί ο επισκέπτης να εμπιστευτεί τα σχόλια και τις βαθμολογήσεις που  δίνονται για το προϊόν;  Τι και αν έχουν πληρωθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα οι υποτιθέμενοι βαθμολογητές;  Τα περισσότερα σχόλια δεν έχουν επικυρωθεί απο το ηλεκτρονικό κατάστημα και είναι ως εκ τούτου  δύσκολο να τα εμπιστευτούμε.  Τα Fake σχόλια είναι ένα τεράστιο ζήτημα στον κλάδο του e-comerce.  Η λύση σε αυτό το ζήτημα είναι το Social Commerce !

Ο μέσος καταναλωτής λαμβάνει τις συστάσεις από τους φίλους του σε πολύ υψηλότερη εκτίμηση από μια τυχαία διαφήμιση ή από ένα διαφημιστικό κουπόνι προσφοράς στο mail του.  Στον πραγματικό κόσμο εμπιστευόμαστε τις απόψεις σχετικά με τα προϊόντα, επιχειρήσεις, εμπορικά brands και υπηρεσίες από τους στενότερους φίλους και την οικογένειά μας.  Αν κάποιος φίλος σας έχει δοκιμάσει και απολαύσει ένα προϊόν τότε πολύ συχνά αυτό θα περάσει και σε σας και έτσι θα αυξήσει τις πιθανότητές  για την αγορά ή την σύστασή του σε άλλους ανθρώπους.  Είναι στη φύση μας να εμπιστευόμαστε αυτούς που είναι κοντά μας περισσότερο από οποιουσδήποτε αγνώστους.

Όλοι μας ξοδεύουμε όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα.  Ιστοσελίδες όπως το Facebook, Google+, Twitter και Pinterest καταλαμβάνουν πλέον όλο και περισσότερο από το χρόνο μας, από ό, τι οι περισσότερες άλλες μορφές πληροφόρησης  των μέσων ενημέρωσης.  Είναι αυτό που οραματιζόμαστε μέσα από αυτούς τους δικτυακούς τόπους που  επηρεάζει  την πραγματική μας ζωή.

Καθημερινά βλέπουμε τι κάνουν οι φίλοι και η οικογένειά μας.  Το Social web έχει βοηθήσει όλους μας στην επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών.  Μέσα απο αυτό εκτίθενται χιλιάδες μάρκες προϊόντων, καθώς και ανακαλύπτονται εταιρείες που κανείς μας δεν  θα είχε ακούσει ποτέ του.
Οι συζητήσεις σχετικά με ένα νέο φόρεμα που πωλείται στο αγαπημένο σας κατάστημα ή τα νέα γυαλιά ηλίου που όλοι οι νέοι αγοράζουν  είναι τώρα δημόσια και  συζητιούνται όλο το εικοσιτετράωρο(!!).  Αν σας αρέσει αυτό που έρχεται απο το κοινωνικός σας περιβάλλον (ηλεκτρονικό και φιλικό..), μπορείτε να το μοιραστείτε μόνο με ένα κλικ ή με ένα άγγιγμα (για smart συσκευές..) και θα επηρεάσει άμεσα όλους εκείνους που συνδέονται με εσάς….

Μεγαλύτερη διαφάνεια (στις κριτικές..) σημαίνει περισσότερη εμπιστοσύνη
Χάρη στην κοινωνική επανάσταση των Social Media και την έμφυτη επιθυμία μας να εκφραστούμε σε προσωπικό επίπεδο, το Διαδίκτυο έχει γίνει πολύ πιο διαφανές. Υπηρεσίες όπως το Disqus, το Facebook Connect, το Twitter και πολλές άλλες έχουν δώσει τη μεγαλύτερη επηρεαστική εξουσία σε εκείνους που κατανοούν τη φύση του κοινωνικού ιστού και έχουν την επιθυμία να δεσμευθούν(engagement) με το περιεχόμενο που συναντούν σε όλα τα Social Media.
Σχεδόν κάθε περιοχή του internet γίνεται όλο και πιο εξατομικευμένη, χάρη στην έκρηξη των κοινωνικών δικτύων σε κάθε online βιομηχανία.

Φέτος, πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα δαπανηθούν σε online αγορές προϊόντων/υπηρεσιών και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο μέλλον…  Αν κινούμαστε προς μια οικονομία κατά κύριο λόγο online  στο internet, τότε θα πρέπει να υπάρχουν παρόμοιαεπίπεδα  εμπιστοσύνης και  διαφάνειας με αυτά που βιώνουμε στο φυσικό κόσμο….

Πείτε μας τι νομίζετε για το Social Commerce αφήνοντας σχόλια παρακάτω….

 http://www.gveronis.net/social-commerce
Hide ↑

WEB DEVELOPER-DESIGNER (www.gveronis.net) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τηλ. 697 7570145

Follow gveronis on Twitter

10 λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε ένα αποτυχημένο site...

05 June 2013

Ξεκινώντας αυτό το θέμα ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι τα Site  δεν αποτυγχάνουν αλλά οι άνθρωποι

Read more...

Η Google επιβραβεύει τη responsive κατασκευή ιστοσελίδων για κινητά

15 February 2013

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων για κινητές συσκευές που είχαμε αναφέρει σε Read more...

Λόγοι για την μη διαθεσιμότητα ενός site (μη φόρτωση ιστοσελίδας)

02 February 2013

Σας έχει ποτέ συμβεί , να εισάγετε το όνομα της ιστοσελίδας σας στο browser σας και τίποτα να μην έρχεται (μη φόρτωση ιστοσελίδας)?  Τα μηνύματα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.