Πώς Να Συστηματοποιήσετε Τις Social Εργασίες Σας

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
24/12/2012 από
Zeoz

Είναι δύσκολο να αλληλεπιδράτε με όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν, καθώς και με όλες τις δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετέχετε. Για κάποιον social media strategist το να αλληλεπιδρά με ΟΛΑ τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να καταστεί αδύνατον.

social

Εσείς πώς διαχειρίζεστε όλα τα δίκτυα και τις δραστηριότητες για τους πελάτες σας;

Παρακάτω θα σας δείξω, πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό αυτοματοποίησης, συστηματοποίησης, και outsourcing για να κάνετε τη δουλειά σας και οι κοινωνικές διεργασίες σας να τρέχουν πολύ πιο ομαλά.

If this, then that

6a00d83451f25369e2017c32b2dd31970b-800wi

Μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες που θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά είναι η IFTTT (If this, then that).
Είναι ένας binary processor που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις συνθήκες και τα αποτελέσματα.
Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ακολουθήσει στο Twitter, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IFTTT για να στείλει αυτόματα ένα τιτίβισμα για να τον ευχαριστήσετε.

Αυτή είναι μια τεχνική κάνει τα πρόσωπα που σας ακολουθούν να αισθάνονται σαν να έχουν “εμπλοκή” με ένα πραγματικό πρόσωπο και προσθέτει μια  προσωπική πινελιά. Ωστόσο, αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο από την ημέρα σας για να το κάνετε χειροκίνητα. Το να αυτοματοποιήσουμε την διαδικασία θα σας κερδίζει πολύ χρόνο, εξακολουθώντας συγχρόνως να παρέχετε μεγάλη αξία για τους followers σας.

Υπάρχουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για να συστηματοποιήσετε τη χρήση του IFTTT. Μία από τις πιο απαραίτητες τεχνικές είναι η διασύνδεση όλων των λογαριασμών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στο blog σας, και  αυτόματα να δημοσιεύετε το περιεχόμενό σας.

ittt

Στο παρελθόν, θα έπρεπε να πάει στο Facebook, Twitter, LinkedIn και ατομικά να προσθέσετε περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να μην παίρνει πολύ χρόνο, αλλά είναι περίπου 10-15 λεπτά την ημέρα. Μετά από μια εβδομάδα ο χρόνος που έχετε καταναλώσει είναι μια ώρα ή και περισσότερο, κάτι που θα μπορούσε να μειωθεί στο μηδέν με απλή συστηματοποίηση.

Ανακατεύθυνση Σχολίων

Μια άλλη μεγάλη περιοχή, όπου μπορείτε να προσθέσετε κάποια αυτοματοποίηση στις στρατηγικές σας είναι η διαδικασία της ενασχόλησής σας με εκείνους που σχολιάζουν στο blog σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το plugin Yoast Comment Redirection, με το οποίο μπορείτε να ανακατευθύνετε τους – για πρώτη φορά σχολιαστές στο blog σας – σε μια προσαρμοσμένη σελίδα. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να τους ευχαριστήσετε για το σχόλιό τους, και να τους εξηγήσετε αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε με στο blog, υπηρεσία ή προϊόν σας.

Επίσης μπορείτε να πάρετε την ευκαιρία  και να τους ζητήσετε να συμμετάσχουν μαζί σας στο Twitter, το Facebook, να εγγραφούν στα RSS feed σας κτλ. Θα διαπιστώσετε ότι οι αναγνώστες είναι πολύ πιο πιθανό να σας μιλήσουν όταν παίρνουν ένα εξατομικευμένο μήνυμα σαν αυτό.

Εδώ είναι κάποιες ακόμα συμβουλές και κόλπα για την αυτοματοποίηση και συστηματοποίηση:

 • Ρύθμιση του Onlywire ώστε να μπορείτε να αναφερθείτε σε όλα σας τα άρθρα σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες bookmarking
 • Δημιουργία λογαριασμών στο Paper.li και το Scoop.it για να αναζητούν αυτόματα στο διαδίκτυο σχετικά άρθρα με το θέμα σας και να τα συγκεντρώνουν σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα όπου θα στείλουν e-mail καθημερινά στους οπαδούς σας
 • Ρύθμιση του MailChimp email collector στο δικτυακό σας τόπο, ώστε οι νέοι συνδρομητές να μεταφέρονται απευθείας στη λίστα σας
 • UΧρησιμοποιήστε το Pingraphy για να συλλέξετε και να προγραμματίσετε pins στο Pinterest
 • Ρυθμίστε το Hootlet extension στον browser σας, ώστε να μπορείτε να στείλετε ή να προγραμματίσετε άρθρα στο Twitter, Facebook, LinkedIn και το Google Plus καθώς εσείς σερφάρετε
 • Ρύθμιση του IFTTT.com έτσι ώστε όταν κάνετε star τα άρθρα στο Google Reader, να αποστέλνονται στα κανάλια κοινωνικής, όπως το Tumblr και το site σας στο WordPress.com
 • Αποθηκεύστε και εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης σας αυτόματα με το Roboform ή το LastPass κτλ.
 • Βρήκατε μια καλή ιδέα για ένα άρθρο; Αποθηκεύστε τη στο Evernote έως ότου τη γράψετε.
 • Διαχειριστείτε όλα αυτά τα καθήκοντα στο Podio. Μέσα στο Podio μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες εφαρμογές για τη διαχείριση ροής εργασίας σας.

 

Αυτοί είναι μόνο μερικοί, δημιουργικοί, τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο στα social media, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα.

Τα Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να απαιτούν να είστε εκεί και να κουβεντιάζετε με την αγορά σας, αλλά οι χρήστες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βρίσκονται παντού,  για αυτό θα πρέπει να προσλάβετε κάποια βοήθεια για να γίνει η δουλειά.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

 • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
 • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
 • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
 • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.