To Penguin 2.0 χτύπησε και στην Ελλάδα σήμερα! Είσαι σίγουρος ότι είσαι στην 1η σελίδα;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
24/05/2013 από
adavalas

Αν σήμερα παρατηρήσατε να έχουν έρθει τα πάνω – κάτω στην κατάταξη του web site σας στο google.gr μην θεωρήσετε ότι αυτό είναι τυχαίο. Απλά σήμερα το google.gr έτρεξε το update του google penguin (έκδοση 2.0 ) του αλγόριθμου που έχει αναλάβει να καθαρίσει το διαδίκτυο από spam links αλλά και “νόμιμο” περιεχόμενο το οποίο όμως η google θεωρεί ως άχρηστο. Είναι όμως σίγουρα η πρώτη φορά που η google δεν τιμωρεί black hat τακτικές αλλά επίσης και white hat τακτικές που αυτή κρίνει όμως ότι δεν εξυπηρετούν τον επισκέπτη της στην προσπάθεια του να αναζητήσει πληροφορίες μέσω του google

Ενώ είναι η 4η σχετιζόμενη με το  Penguin αναβάθμιση του αλγορίθμου αυτού η google επέλεξε να αναφέρεται σε αυτό σαν  Penguin 2.0 . Θεωρείται ότι είναι ένα σημαντικό update σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του  αφού αυτές χρησιμοποιούσαν την βασική έκδοση του Penguin που επέφερε μικρότερες σε έκταση και ένταση αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης του google σε σχέση πάντα με αυτήν την έκδοση.

Η νέα αυτή έκδοση στοχεύει κυρίως τακτικές black hat spam και όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της google , γνωστός και μη εξαιρετέος στον χώρο των ειδικών του seo Matt Cutts , “η δράση του  Penguin θα εξαρτηθεί από την γλώσσα αφού σε κάθε γλώσσα άρα και τοπικό google ( π.χ. άλλα τα αποτελέσματα στο google.gr και άλλα στο google.it) αφού το ποσοστό spam δραστηριότητας ποικίλλει. Στα αγγλόφωνα sites ένα 3% περίπου των web sites θα επηρεαστεί σημαντικά.”

Ποιά είναι σε γενικές γραμμές οι αλλαγές που επιφέρει στην προώθηση ιστοσελίδων το penguin 2.0

  • Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις τουλάχιστον όσες δεν είναι συμβατές με το Google Quality Guidelines θίγονται άμεσα.Με απλά λόγια όσα backlinks προέρχονται από διαφημιστικές καταχωρήσεις δεν θα περνάνε page rank στο web site. Ο λόγος απλός. Η google γνωρίζει ότι το περιεχόμενο ένος πληρωμένου post μπορεί να είναι άθλιου επιπέδου.Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας το δημοσιεύει για την αμοιβή σε αντίθεση με περιεχόμενο μη πληρωμένο που για να δημοσιευτεί από κάποιον webmaster σίγουρα θα έχει μια κάποια ποιότητα ειδάλλως γιατί να το φιλοξενούσε. Φυσικά όσο εξελιγμένος και να είναι ο αλγόριθμος θα κάνει λάθη στον σωστό χαρακτηρισμό σε κάθε περιεχόμενο και backlink που ανακαλύπτει μέσα σε αυτό.
  • Οι Link spammers θα κυνηγηθούν ακόμα πιο έντονα! Η Google έχει εφαρμόσει νέες τακτικές και μεθόδους για να απορρίπτει τα spammy links. Ο Matt Cutts δήλωσε σε σχετικό video ότι αισθάνεται υπερήφανος για την αποτελεσματικότητα του penguin 2.0 να προχωρά σε σωστή ανάλυση των links
  • Το περιεχόμενο με υψηλό επίπεδο πρόκειται να θριαμβεύσει με το Penguin 2.0. Το penguin επίσης γνωρίζει τα περισσότερα Black Hat SEO forums και spam δίκτυα προβολής άρα η συμμετοχή σας σε αυτά, ακόμα και εν αγνοία σας μέσω του seo ειδικού σας θα κοστίσει στο web site σας.

Στο επόμενο άρθρο μας θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να αναγνωρίσετε ποιά links είναι αυτά που σας δημιούργησαν το πρόβλημα και τρόπους για να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε καθώς και γενικές οδηγίες για το πως να δράσετε πλέον μέσα στα όρια του google penguin 2.0 καθώς και ειδικές συμβουλές επί των κατευθύνσεων αυτών.

Ελπίζουμε πραγματικά να μην είμαστε εμείς ο λόγος που ανακαλύψατε ότι το web site σας δεν είναι στην 1η σελίδα του google αλλά μην ξεχνάτε ότι όσο πιο γρήγορα αντιλαμβανόμαστε ένα πρόβλημα τόσο και πιο γρήγορα ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του.

 

 
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια


Πότε θα υπάρξει το επόμενο άρθρο που αναφέρετε; “Στο επόμενο άρθρο μας θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να αναγνωρίσετε ποιά links είναι αυτά που σας δημιούργησαν το πρόβλημα και τρόπους για να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε καθώς και γενικές οδηγίες για το πως να δράσετε πλέον μέσα στα όρια του google penguin 2.0 καθώς και ειδικές συμβουλές επί των κατευθύνσεων αυτών.”


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.