guest blogging vs article marketing

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
8/02/2013 από
adavalas

Κατά την άποψή μου,το guest blogging είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την προώθηση ενός website και για την δημιουργία backlinks σε ιστοσελίδες με υψηλό page rank .

Ποια είναι τα σημεία εκείνα που κάνουν το guest blogging καταλληλότερο για αυτούς τους δυο σκοπούς:

1) Το Guest blog post συνήθως παραμένει περισσότερο χρονικό διάστημα στην πρώτη σελίδα.

Έστω ότι κάνετε guest blogging σε μια σελίδα που ανανεώνει το περιεχόμενο της συχνά μέσα στην ημέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση η δημοσίευσή σας θα μείνει στην αρχική σελίδα για περίπου 2 ημέρες. Εαν το guest blogging γίνεται σε μια ιστοσελίδα με μικρότερη συχνότητα ανανέωσης, η δημοσίευσή σας θα μείνει στην αρχική σελίδα για περίπου μια εβδομάδα.

Η δημοσίευση άρθρων σε directories, από την άλλη μεριά, δεν θα εμφανίσει την δημοσίευσή σας στην αρχική σελίδα εκτός κι αν στην σελίδα αυτή υπάρχει ειδικός χώρος για τα πρόσφατα άρθρα. Αλλά οι πιθανότητες είναι περισσότερες σε ένα blog από ότι σε ένα article directory δεδομένου του όγκου των άρθρων που λαμβάνει ένας κατάλογος άρθρων και του αριθμού των συντακτών που έχει έκαστο.

2) Τα Blogs έχουν την δική τους βάση συνδρομητών – αναγνωστών.

Τα περισσότερα blogs έχουν τους δικούς τους συνδρομητές , που σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα πάρουν κάθε δημοσίευση σε αυτό το blog στο e-mail ή τον RSS reader τους. Πλέον, υπάρχουν συνδρομητές οι οποίοι ακολουθούν τα blogs στα κοινωνικά δίκτυα και θα δουν τις τελευταίες δημοσιεύσεις του blog μέσω του Twitter , του Facebook και ούτω καθεξής.

Όταν πρόκειται για directories άρθρων, κάποια από αυτά παρέχουν RSS feeds για ειδικές κατηγορίες ή, αν είστε τυχεροί, μπορεί να έχετε κάποιον που ακολουθεί τα άρθρα σας απευθείας μέσω του δικού σας RSS feed. Στο τελευταίο ενδεχόμενο όμως είναι πιθανό να έχετε λιγότερες αναγνώστες από ένα blog. π.χ. ένα rss feed για θέματα που άπτονται με την δημιουργία ιστοσελίδων π.χ. είναι λογικό να έχει πάρα πολλούς συνδρομητές σε σχέση με ένα blog που πολλές φορές περιορίζεται σε΄ένα γεωγραφικό κοινό (π.χ. blog για ένα δήμο ή μια πόλη), θεματολογία (αθλητικό , πολιτικό κ.ο.κ.)

3) Τα Blog posts προωθούνται τόσο από τον poster (εσάς) αλλά και από το ίδιο το blog και τους συντελεστές τους

Αυτό είναι μια σημαντική διαφοροποίηση.Η προώθηση είναι αυτή που διαφοροποιεί τα guest posts απο τα άρθρα. Όταν ένας blogger σηκώνει ένα guest post στην σελίδα του, είναι στην ευχέρεια του να το προωθήσει ώστε να τραβήξει κίνηση στο site του. Ο guest blogger (9 στις 10 φορές) εξίσου θα προωθήσει την δημοσίευσή του στο δικό του δίκτυο.π.χ. ένα post στο ksipnistere.blogspot.gr συνήθως αναδημοσιεύεται σε πάνω από 40 ελληνικά blogs. (αυτόματη και μη αναδημοσίευση) με ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην αναγνωσιμότητα του όσο και στην προώθηση της ιστοσελίδας σας όπως επίσης και στην παρουσία του στα διάφορα social media του blog

Τα Article directories , τουλάχιστον τα περισσότερα απο αυτά δεν προωθούν τα άρθρα τους εκτός απο τα διακεκριμένα άρθρα – featured articles (όπως το squidoo.com ) , λόγω του τεράστιου αριθμού άρθρων που δημοσιεύονται σε αυτό σε καθημερινή βάση.

4) Οι απαγορεύσεις στο guest blogging είναι συνήθως αυστηρότερες από αυτές ενός καταλόγου άρθρων άρα και συνήθως παρέχουν υψηλότερο ειδικό βάρος στις μηχανές αναζήτησης.

Οι bloggers τυπικά έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις ως προς το τι επιτρέπουν να δημοσιευτεί στο blog τους. Θέλουν περισσότερα λόγια, φωτογραφίες, συνδέσμους πηγών και καμιά φορά ένα πλήρως μορφοποιημένο κείμενο. Είναι επιλεκτικοί σε τι θα δώσουν έγκριση να εμφανιστεί στο blog τους ακριβώς για τον λόγο του ότι δεν δέχονται μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε αντίθεση με τα directories άρθρων. Παρέχουν επίσης μεγαλύτερες δυνατότητες στο web design κομμάτι γιατί η διάταξη τους και ο μηχανισμός τους είναι πολύ πιο ευέλικτος από ότι αυτός των article directories.π.χ. στο blogspot έχετε ένα html editor χωρίς σχεδόν κανένα περιορισμό ενώ στο squidoo.com έχετε modules και τους περιορισμούς τους.

Οι κατάλογοι άρθρων τυπικά έχουν απαίτηση για άρθρα μικρού περιεχομένου και δεν επιτρέπουν εικόνες, συνδέσμους ή embedded περιεχόμενο – μόνο κείμενο. Εφόσον, το άρθρο σας δεν ενεργοποιεί αυτόματους ελέγχους που μπορεί να περιλαμβάνονται στον κατάλογο, θα πάρει ευκολότερα έγκριση. Φυσικά, τα άρθρα χαμηλής ποιότητας δεν θα τα δείτε στην πρώτη σελίδα του καταλόγου ούτε θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Ali awan

Ali awan

27 February 2013


Hi i Am designer and developer working in
html ,CSS, Web design, logo design, jomla , flash and CRM theme….


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.