Ποια backlinks μου δημιουργούν πρόβλημα στην σελίδα μου;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
13/02/2013 από
adavalas

Προχθές ο γνωστός  Matt Cutts της Google of Google πόσταρε ένα νέο βίντεο στο YouTube με τίτλο ” How do I know which links to remove when I get an “unnatural links” message?” – Πως μπορώ να ξέρω ποια backlinks πρέπει να αφαιρέσω όταν λαμβάνω το μήνυμα για “μη φυσιολογικά links” ;

Ο Matt Cutts στο βίντεο που ακολουθεί εξηγεί τους δυο βασικούς τρόπους για να ανακαλύψουμε τους μη φυσιολογικούς συνδέσμους που υπάρχουν προς το web site μας και που επηρεάζουν αρνητικά την κατάταξη της ιστοσελίδας μας στο google.

(1) To Google σε όλο και μεγαλύτερη κλίματα στέλνει πλέον παραδείγματα από μη φυσιολογικά links στα προειδοποιητικά του μηνύματα. Μέσα από αυτά  μπορείτε να δείτε ποια είναι τα επικίνδυνα backlinks καθώς και παραδείγματα ποια links η google θεωρεί ως μη φυσιολογικά. Σίγουρα χρειάζεται κάποια μελέτη και κάποιες βασικές γνώσεις στο αντικείμενο .

(2) Αν η προειδοποίηση που λάβατε είναι πρόσφατη τότε απλά κοιτάξτε τα πρόσφατα links που έχει κάνει indexed  το google μέσα από το εργαλείο  recent links  – πρόσφατοι σύνδεσμοι μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης του Google Webmaster Tools.
Δείτε όλο το βίντεο ακολούθως και τις πάντα πολύτιμες συμβουλές του Matt Cuts της Google όπου από το στόμα και τις ανακοινώσεις του κρέμονται πάντα όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα προώθησης ιστοσελίδων και όχι μόνο:

Από τις συζητήσεις που άνοιξαν με αφορμή αυτό το βίντεο καταγράφτηκαν πολλά παράπονα για αυτήν την μεθοδολογία του google και κοινό αίτημα πολλών ήταν να προσθέσει το google ένα φίλτρο στο οποίο ο webmaster μέσα από τα google webmaster tools να μπορεί να βλέπει ποια ακριβώς είναι τα μη φυσιολογικά links η ακόμη και να υπάρχει μια δημοσιοποιημένη λίστα με όλα αυτά τα domain names.

Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να είναι εφικτό;

Για όλα τα  manual link penalties, πιθανότατα όχι αλλά για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία όπως αυτή του google penguin είναι πιθανό αυτό να μπορεί να γίνει.

Εκτός αυτού πρέπει να συνυπολογίζουμε ότι αν υπάρχουν τέτοιες λίστες αυτές θα χρησιμοποιηθούν από τους spammers σαν εργαλείο καθοδήγησης στις spam δραστηριότητες του με τα προφανή αποτελέσματα  που είναι ακριβώς αντίθετα από τις επιδιώξεις του google που μέσω αυτής της διαδικασίας προσπαθεί να καθαρίσει τον χώρο του διαδικτύου από ωκεανούς spam σκουπιδιών – πληροφοριών με ιστοσελίδες που έχουν κατασκευαστεί και καταχωρηθεί με αποκλειστικό σκοπό την χειραγώγηση του συστήματος αναζήτησης της μηχανής του google.

Μια ευθύνη που για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους δεν βαρύνει αποκλειστικά το google αλλά και όλους εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον ευρύτερο χώρο του web design και με τις ενέργειες μας βάζουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι σε αυτό που αποκαλείται διαδίκτυο
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.