Πως να παρακάμψετε τις ρυθμίσεις στην PHP

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
24/03/2010 από
root

Το να ρυθμίσετε την PHP είναι μια εύκολη διαδικασία. Μπορείτε να αλλάξετε σχεδόν κάθε δυνατότητα του Interpreter από το αρχείο ρυθμίσεων php.ini. Για παράδειγμα μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο διαχείρισης των σφαλμάτων, να αλλάξετε το ποσό της μνήμης που θα χρησιμοποιεί και άλλα.

Δυστυχώς, προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν μεταφέρετε την εφαρμογή σας σε ένα άλλο Server όπως για παράδειγμα σε ένα Server στο Ιντερνέτ ή όταν διανείμετε τον κώδικα σας στους πελάτες σας. Συνήθως οι ISP δεν σας δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριστείτε το php.ini, ειδικά σε Shared Hosting Servers. Αυτός είναι ένας λόγος για να μην μπορέσει η εφαρμογή σας να λειτουργήσει.

Ευτυχώς, στην περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο php.ini δεν είναι απαραίτητο να μεταφερθείτε σε ένα ιδιόκτητο ακριβό Server για να έχετε πρόσβαση στο php.ini. Οι δύο μέθοδοι που ακολουθούν σας επιτρέπουν να παρακάμπτετε το αρχείο php.ini και να αλλάζετε τις παραμέτρους μέσα από την εφαρμογή σας.

Μονάδες Οδηγιών του Apache

Η πλειονότητα των ISP παρέχει Apache Web Servers σε πλατφόρμες Linux ή Unix. Συνήθως έχουν ενεργοποιήσει της παραμέτρους του Apache “AllowOverride Options” ή “AllowOverride All” στο αρχείο httpd.conf. Αυτές οι παράμετροι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αρχεία .htaccess στην εφαρμογή σας για να παρακάμψετε τις εξ ορισμού παραμέτρους που έχει ορίσει ο διαχειριστής του Server για τον Apache και την PHP.

Στο αρχείο .htacces επιτρέπονται δυο εντολές για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της PHP

php_flag <ονομα-παραμετρου-boolean> on|off
php_value <ονομα-παραμέτρου> <τιμή>

η εντολή php_flag θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με τιμές on|off, ενώ η εντολή php_value με κάθε άλλη τιμή. Για παράδειγμα το αρχείο .htaccess που ακολουθεί θα απενεργοποιήσει τα globals, θα ορίσει ως μέγιστο μέγεθος αρχείου για ανέβασμα στο Server στα 20MB, και θα επιτρέψει στα αρχεία PHP να εκτελούνται για 10 λεπτά (600 δευτερόλεπτα).

php_flag register_globals off
php_value upload_max_filesize 20M
php_value max_execution_time 600

Ωστόσο, αυτή η λύση δεν είναι συμβατή με όλους τους Apache Server που θα συναντήσετε ή με άλλους Servers όπως είναι ο IIS.

Ρυθμίσεις της PHP κατά το χρόνο εκτέλεσης

Μια ποιο εύκολα μεταφερόμενη και ανεξάρτητη από το Server λύση είναι η συνάρτηση ini_set της PHP. Αυτή η συνάρτηση σας επιτρέπει να αλλάξετε τις παραμέτρους της PHP κατά το χρόνο εκτέλεσης της εφαρμογής σας. Η συνάρτηση μπορεί να δεχτεί δύο στοιχεία. ini_set(όνομα παραμέτρου, τιμή)

<?php
ini_set('register_globals', 0);
ini_set('upload_max_filesize', '20M');
ini_set('max_execution_time', 600);
?>

Λογικές τιμές, αριθμοί και παράμετροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Η PHP θα προσπαθήσει να μετατρέψει κάθε τιμή στον τύπο που πρέπει να είναι.

Μερικές σχετικές συναρτήσεις είναι οι ακόλουθες :

ini_get(όνομα_παραμέτρου)

Παίρνει την τιμή που έχει οριστεί για την παράμετρο. Να έχετε κατά νου πως υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση η συνάρτηση ini_get()

ini_get_all([επέκταση])

Επιστρέφει όλες τις τιμές των παραμέτρων σαν ένα συσχετισμένο πίνακα. Η προαιρετική τιμή [επέκταση] επιστρέφει τις τιμές που είναι ορισμένες για τη συγκεκριμένη επέκταση. Για παράδειγμα ‘allow_url_fopen’

get_cfg_var(όνομα_παραμέτρου)

Επιστρέφει την τιμή που έχει η παράμετρος στο αρχείο php.ini. (δεν θα επιστρέψει τις τιμές που έχουν οριστεί στα .htaccess και στο ini_set)

ini_restore(όνομα_παραμέτρου)

Επαναφέρει την παράμετρο στην προκαθορισμένη τιμή της
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.