Ξεχάσατε τον κωδικό στο MySQL;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
19/03/2013 από
infogeek

Ως web developers και programming funs, έχουμε συναντήσει (ίσως), πολλές καταστάσεις! Οι καταστάσεις βέβαια, διαφέρουν από περιπτώσεις που θα συναντήσεις σε ένα επαγγελματικό project από ένα προσωπικό, ίσως κατά τη διάρκεια που δουλεύουμε σε μία καινούργια τεχνολογία ή ιδέα! Στα αρκετά χρονάκια, που ασχολούμαι με το αντικείμενο, παρόλη τη θεωρητική μου εμπειρία σε αυτά τα συστήματα, όταν μαθαίνω κάτι καινούργιο ή προσπαθώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου σε κάτι, καταλήγω και τρώω μέρες σε ηλίθια λάθη, που υποτίθεται ότι δεν έπρεπε να κάνω! Ωστόσο, όλοι κάνουμε ηλίθια λάθη και στην τελική είναι ηλίθιο το γεγονός ότι κρυβόμαστε πίσω από τη μάσκα του έμπειρου coder!

Είμαστε άνθρωποι, και δεν υπάρχουν τόσο ηλίθια λάθη, όσο ανόητοι άνθρωποι! Ένα τέτοιο λάθος θα επιχειρήσω να σας πω πως θα το διορθώσετε! Μια και μου συνέβη πολύ πρόσφατα! Βλέπετε κάνω πολλά πειράματα και πολλές φορές είμαι βιαστικός όταν περνάω settings, οπότε έτυχε να έχω ξεχάσει τον κωδικό root ενός MySQL!

Με λίγο σκέψη και λίγο googling οργάνωσα τη διαδικασία σε ένα cheat sheet ώστε να μην ξαναγίνει!

1) Κλείνουμε τον mysql server!

Αυτό εξαρτάται από το λειτουργικό σας και πόσους servers έχετε εγκατεστημένους! Ωστόσο θα υποθέσω ότι έχετε ένα, γιατί σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγνωρίσετε σε ποιον σερβερ θέλετε να κάνετε reset τον κωδικό root!

Στην περίπτωση windows αν έχετε wamp ή xampp, απλά πηγαίνετε στο panel και κλείνετε τον server είτε συγκεκριμένα τον mysql είτε γενικώς με το stop all services! Στην περίπτωση του custom! Είτε πρέπει ανοίξετε το cmd και αφού εμφανίσετε μία λίστα από τις ενεργές υπηρεσίες με το net start. Να βρείτε το όνομα της υπηρεσίας και να γράψετε net stop [όνομα υπηρεσίας]. Είτε μπορείτε να πλοηγηθείτε στο φάκελο που βρίσκετε το mysql.exe και να γράψετε mysqladmin -u root shutdown και θα κλείσει. Σημείωση: η έναρξη γίνεται πάλι ξεκινώντας την υπηρεσία με το net start [όνομα υπηρεσίας] είτε με το mysqld! Στην περίπτωση wamp, xampp μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε την manual μέθοδο, θα σκαλώσει  με πιθανότητα 50/50!

 

Στη περίπτωση linux, ανοίγετε terminal και γράφετε: sudo /etc/init.d/mysql stop (απλό έτσι…)

 

2) Κάνουμε override τα δικαιώματα χρήστη (Υποθέτω ότι είστε με το cmd ή το τερματικό στο φάκελο του mysql.exe για ασφάλεια, το αν δουλέψει αλλού εξαρτάται τις ρυθμίσεις που έχετε περάσει και φυσικά πέρα από υποθέσεις, δεν ξέρω τι έχετε κάνει…)!

Γράφουμε:  mysqld_safe –skip-grant-tables

 

3) Συνδεόμαστε στον mysql server με default στοιχεία (χωρίς κωδικό!)

mysql – -user=root mysql

 

4) Ορίζουμε νέο κωδικό στον πίνακα mysql

update user set Password=PASSWORD(‘νέος κωδικός’) where user=root;

 

5)Κάνουμε ανανέωση τα δικαιώματα

flush privileges;
Hide ↑

Το αντικείμενο των σπουδών μου είναι η Μηχανολογία! Ασχολούμαι με τον προγραμματισμός σχεδόν από τα 14. Η πρώτες μου γλώσσες ήταν η QBasic και η Turbo Pascal. Από τα 16 και έπειτα έμαθα να δουλεύω με Visual Basic. Και με την έναρξη της φοιτητικής ζωής, ξεκίνησε η δουλειά πάνω σε C#, Java, php και javascript scripting και όλο το πακέτο του web development. Εκτός από το κερδοσκοπικό κομμάτι της δουλειάς μου ως developer . Δουλεύω πάνω σε opensource εφαρμογές και παραδείγματα κώδικα για την ενίσχυση της κοινότητας του ελληνικού development. Για περισσότερα, επισκεφτείτε το infogeek.gr!

Follow Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος on Twitter ,

Προσθέτοντας θέματα στο MP6

21 September 2013

Όσοι δεν ξέρετε το MP6, είναι ένα plugin που αλλάζει την εμφάνιση του wordpress backend, ή αλλιώς τις σελίδες διαχείρισης περιεχομένου του! Δίνει μία πολύ[…]

Read more...

Git ή SVN, επιλογή version control

09 September 2013

Είμαι πολύ καιρό χρήστης του SVN και δεν το μετανιώνω! Ωστόσο το subversion control, είναι καλό στον έλεγχο τον αλλαγών ενός project που ξέρεις από που ξεκινάει[…]

Read more...

Κεντράροντας δυναμικά html elements μόνο με CSS!

08 June 2013

Ένα πράγμα που πρέπει να αναλογιστεί κανείς, είναι πόσες ώρες σπαταλάμε την ημέρα για να πετύχουμε ομαλή και responsive συμπεριφορά σε ότι σχεδιάζουμε.[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.