Η νέα εποχή ξεκινάει…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
6/09/2011 από
root

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.
Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

H ομάδα μας (Χtnd.it group) αποτελείται από ανθρώπους που πιστεύουν πως παρά τα όσα “κακά” έχουμε σαν Έλληνες αν καταφέρουμε και λειτουργήσουμε ομαδικά , χωρίς εγωισμούς & συμφέροντα να μπαίνουν στην μέση, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και μάλιστα να διαπρέψουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε χρόνια στην αγορά εργασίας είτε ως υπάλληλοι είτε δουλεύοντας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες και πιστεύουμε πως για να ξεκινήσεις να βελτιώνεις  κάποια πράγματα η καλύτερη αρχή είναι να επενδύσεις στον τομέα εκπαίδευση.

Πιστεύουμε επίσης πως γενικότερα ΟΛΟΙ οι digital artists στην Ελλάδα είναι αφημένοι στην μοίρα τους χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν κρατικό ή μη φορέα.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε και το project “Χntd.it” που είναι ένα κομμάτι από ένα σύνθετο και μεγάλο Project το οποίο εδώ και ένα χρόνο περίπου έχουμε ξεκινήσει και θέλουμε να ελπίζουμε πως θα βοηθήσει τον δημιουργικό χώρο να πάει ένα βήμα μπροστά.

Σκοπός μας είναι

– Μέσα από την εμπειρία μας και το γνωστικό μας επίπεδο να παρουσιάσουμε στους νέους/ες στον χώρο των digital media κάποια πράγματα/καταστάσεις με τα οποία έχουμε έρθει εμείς αντιμέτωποι και φυσικά τις λύσεις που βρήκαμε και το σκεπτικό αυτών. Τα video tutorials, τα αρχεία, custom κομμάτια κώδικα και φυσικά ο διαμοιρασμός σκέψεων και γνώσεων μέσω forum και blogs θεωρούμε πως είναι πολύ καλοί τρόποι για στην σωστή εισαγωγή στον ψηφιακό χώρο.

– Να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες να βρουν νέους πελάτες και συνεργάτες, να προωθήσουν τις υπηρεσίες  και τα ηλεκτρονικά αγαθά τους online, να διαφημίσουν την σελίδα τους μέσω του δικτύου μας.

Η ιδέα

Η αρχική ιδέα ηταν να  δημιουργήσουμε ένα χώρο τον οποίο ένας digital artist θα μπορούσε να χρησιμοποιεί σε όλη την πορεία του . Πιστεύουμε πως είναι καιρός ο Έλληνας να γίνει περισσότερο  “εξωστρεφής”, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες ώστε να καταφέρει να γίνει ανταγωνιστικός στον διεθνή χώρο μιας και θεωρούμε πως είναι ο μόνος τρόπος πλέον, για σοβαρή ανάπτυξη και κερδοφορία.
Αυτό που προσπαθούμε είναι να αναπτύξουμε ένα δίκτυο μέσα από το οποίο κάποιος που ενδιαφέρεται,μπορει  να μάθει, να δημιουργήσει, να εξελιχθεί, να προσφέρει και να λάβει βοήθεια και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Project Plan

Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια κομμάτια του project plan το οποίο σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε. Σταδιακά ανάλογα με την απόκριση του όλου εγχειρήματος θα αναλύουμε όλο και περισσότερα επιμέρους τμήματα.

Υπάρχουν 5 βασικά τμήματα στα οποία μπορεί να χωριστεί το project

α) Εκπαίδευση
β) Forums & Blogs ανταλλαγής απόψεων
γ) Business
δ) Marketing 
ε) Εκδηλώσεις

ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή…

α) Εκπαίδευση
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φοιτήσει μια σχολή και από αυτή πήραμε τις βάσεις και τα εφόδια για να ενταχθούμε στην αγορά εργασίας.

Αυτό που πιστεύουμε θα είχε αξία  πλέον με την ταχύτητα που κινούνται οι εξελίξεις στο χώρο του διαδικτύου, είναι να δημιουργηθούν εκπαιδευτικές ενότητες για τις νέες τεχνολογίες (και όχι μόνο) π.χ html5, css3, javascript, mobile developing χρησιμοποιώντας την διαδραστικότητα και την αμεσότητα του διαδικτύου και των μέσων που μας παρέχει (video streaming, teleconference) ώστε από την εποχή του” χαρτιού” να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου , σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε μια  πλατφόρμα e-learning μέσα από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι (σχολές, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λ.π)  εκτός του να μετατρέψουν τα μαθήματά τους σε ψηφιακή μορφή  να παραδώσουν και μαθήματα online τα οποία και θα μπορεί o κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει από την άνεση του σπιτιού του.

β) Φόρουμ ανταλλαγής απόψεων
Ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι του project μας μιας και ξέρουμε από εμπειρία ότι το πιο κατάλληλο μέρος για να μάθεις, ενημερωθείς, να βοηθήσεις, να λύσεις απορίες κτλ είναι τα φόρουμ.
Όταν σκεφτήκαμε πως μπορούμε να διαχωρίσουμε τους digital artists, ξεχωρίσαμε κάποιες βασικές κατηγορίες συνεπώς και φόρουμ για την κάθε μια αντίστοιχα.

graphic services  (graphics art forum)
web services  (web design forum)
advertise services (internet marketing forum)
3d animation   (cg forum)
video editing- special fx ( fx forum)

μπορούν φυσικά να προστεθούν όσα ακόμη θέλουμε ανα πάσα χρονική στιγμή (πχ sound editing, mobile apps κτλ ) μιας και το template και ή δομή των site είναι ήδη έτοιμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο αν αυτό χρειαστεί. Έχουμε ήδη αναπτύξει αρκετές κοινότητες από αυτές και όταν ολοκληρωθούν, όλα θα φαίνονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι.

Για τα περισσότερα όμως απο αυτά τα κομμάτια αναζητούμε τα κατάλληλα άτομα να για να τα στελεχώσουν.  Αν δεν τα βρούμε τότε προς το παρόν θα προχωρήσουμε στους τομείς που υπάρχει ενδιαφέρον…
(Αν πιστεύετε πως μπορείτε να βοηθήσετε ή έχετε μια σελίδα/blog  που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να προστεθεί στο δίκτυο επικοινωνήστε αμεσα μαζί μας .)

γ) marketplaces
Το MediaBox θα παίξει τον ρόλο του marketplace όπου  οι digital artists θα μπορούν να προσφέρουν είτε δωρεάν είτε επι πληρωμή τα αρχεία τους. Το site θα είναι Αγγλόφωνο ωστε η δυναμική του να είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

δ) Marketing
Σε όλα τα παραπάνω θα στηθεί δίκτυο marketing το οποιο θα επιτρέπει σε όλους να προωθήσουν υπηρεσίες – προιόντα μέσω αυτού.

ε)  Εκδηλώσεις
Περίπτερα – εκδηλώσεις – συναντήσεις και πολλα ακόμη.

Ανάμεσα στα περισσότερα επιμέρους τμήματα όπως e-learning, Forums, Business, Marketing θα υπαρξουν γεφυρώσεις οπου αυτο επιτρέπεται ετσι πχ στα 2 πρώτα μέρη (εκπαίδευση και φόρουμ) θα υπαρχει γεφύρωση η όποια θα επιτρέπει στις σχολές να “πετάνε” μαθήματα, σημειώσεις, tutorials και αλλα πολλά στο αντοίστιχο forum.

Υλοποίηση

Σαν λάτρεις του open source λογισμικού δεν θα μπορούσαμε παρά να διαλέξουμε για το όλο project ανάμεσα σε κάποιο από τα πιο διαδεδομένα cms παγκοσμίως.
Τα 3 πιο διαδομένα συστήματα διαχείρισης είναι τα joomla!, WordPress και Drupal.
Για αρκετό χρονικό διάστημα αμφιταλαντευόμασταν για το ποια θα ήταν η τελική μας επιλογή ώσπου καταλήξαμε στο WordPress. Ψάχνοντας όμως στον ιστό  να βρούμε tutorials και  άρθρα για αυτό, ανακαλύψαμε πως γενικότερα στην Ελλάδα δεν έχει την αντίστοιχη εκπροσώπηση που του αρμόζει και αυτό ήταν το έναυσμα να ξεκινήσουμε και την Ελληνική κοινότητα WordPress.

Για την περιοχή του φόρουμ αποφασίσαμε να γεφυρώσουμε το WordPress με το Phpbb και προσφέραμε το plugin δωρεάν στην κοινότητα, ελπίζουμε το αποτέλεσμα να άξιζε τον κόπο 🙂

 
Μέλλον

Οι ιδέες/λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν μελλοντικά πάνω στην αρχική βάση είναι απεριόριστες και προς πολλές κατευθύνσεις.
Μιας και όπως έχετε καταλάβει μέχρι τώρα μιλάμε για ένα τεράστιο project ξέρουμε πως στην πορεία του μπορούν να αλλάξουν πολλά δεδομένα (ιδιαίτερα τώρα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας) είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό θα παίξει η ανταπόκριση που θα βρούμε από τους ίδιους τους χρήστες, εσένα!

Πως μπορώ να βοηθήσω;

Κάντε share αυτήν την σελίδα
Βοηθήστε μας να τα βρούμε τους digital artists που έχει η χώρα μας ακόμη και αν δεν έχετε σχέση με το αντικείμενο, απλά διαμοιράζοντας αυτήν την σελίδα μέσω κοινωνικών δικτύων όπως facebook twitter κτλ.

Γράψτε για εμάς
Αυτή την στιγμή ψάχνουμε άτομα με εμπειρία για να στελεχώσουν τμήματα απο συγκεκριμένους τομείς όπως web  design/develop, 3d animation, graphic design, video editing, sound editing, καθηγητές σχολών και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνει και να μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια.

Προωθήστε την σελίδα σας
διαβάστε αναλυτικά το πως μπορείτε εδώ.

Στηρίξτε μας οικονομικά
Φυσικά το “budget” για πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι αρκετά μεγάλο από άποψη χρόνου και χρήματος και χρειαζόμαστε την στήριξη σας. Μπορείτε να μας στηρίξετε οικονομικά αγοράζοντας χώρο διαφήμησης στο δίκτυο μας, ή κάντε ένα
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

hidedora
21 September 2011


Άιντε καλή αρχή να έχουμε 🙂


ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ

21 September 2011


Καιρός είναι να ξεκινήσει κάτι σωστό στην Ελλάδα στο τμήμα του “internet”.
Ήμαστε πάρα πόλλα χρόνια πίσω.
Καλό ξεκίνημα να έχετε.


popcorn
21 September 2011


Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα σας!Καλή αρχή!


tremor

tremor

21 September 2011


Συγχαρητήρια παιδία! Πολυ καλή ιδέα καλή αρχή και απο εμένα να έχετε!!


makis

makis

22 September 2011


Καταπληκτική ιδέα, καλή συνέχεια στην υλοποίηση της.


seo

seo

23 September 2011


Καλή αρχή παιδιά!


inblogger
25 September 2011


Μου αρέσει! Εύχομαι την καλύτερη δυνατή συνέχεια!


zeoz
4 October 2011


Καλη αρχη να εχουμε παιδια 😀


arkas
5 October 2011


Καλή αρχή και από εμένα! 🙂


μεσολογγι
21 October 2011


Καλή αρχή παιδιά!


3dmind

3dmind

3 February 2012


Καλή αρχή παιδιά και εμείς μαζί…Καλή επιτυχία στο εγχείρημά σας 🙂


agrofasmagr

agrofasmagr

24 September 2012


καλη επιτυχια


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.