Twitter Boobstrap

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
23/09/2012 από
infogeek

Πολλές φορές θα θέλαμε να έχουμε μερικά έτοιμα style elements, τα οποία να λειτουργούν σωστά σε όλους τους γνωστούς browsers, αλλά και να είναι όμορφα, ελαφριά και εύχρηστα. Αυτήν την ανάγκη καλύπτει το Bootstrap. Θα έλεγε κανείς, διαβάζοντας το documentation ότι είναι μία css βιβλιοθήκη. Και χάριν του λόγου, θα μπορούσε κανείς να το πει κι έτσι! Είναι όμως, περισσότερο ένα User Interface Theme, παρά βιβλιοθήκη css.

Σχεδιάστηκε από τον Mark Otto, πριν ένα χρόνο περίπου! Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην έκδοση 2! Περιέχει βασικά html reset, tag και form styling, όπως επίσης και grid στα βασικά του χαρακτηριστικά. Επιπλέον παρέχει ένα μεγάλο όγκο από κλάσεις που βοηθούν σημαντικά στην γρήγορη ανάπτυξη των web εφαρμογών μας. Και κερασάκι στην τούρτα, έρχονται μία ντουζίνα περίπου, interface elements για φόρμες και 6 jquery plugins με την αντίστοιχη υποστήριξή από την CSS και πολλές δυνατότητες εφαρμογής τους!

Η σελίδα του Bootstrap, μας παρέχει εκτενές documentation (επεξηγήσεις και παραδείγματα), για την χρήση του. Όπως επίσης και Customize επιλογή, έτσι ώστε να μειώσουμε τον όγκο του αρχείου και να κάνουμε πιθανές αλλαγές έτσι ώστε να ταιριάζει με το πιθανόν ήδη σχεδιασμένο πρότυπο της σελίδας μας, είτε πολύ απλά να το φέρουμε στα μέτρα μας!

Μπορούμε επιπλέον να το τσιμπήσουμε και στο Github, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις, όπως φυσικά και να κατεβάζουμε αυτόματα την τελευταία έκδοση μέσω του API που παρέχει το Github! Αν και θα ήταν καλό να μην ενθουσιαζόμαστε πολύ με τις νέες εκδόσεις, εκτός αν περιέχουν κάτι που χρειαζόμαστε πάρα πολύ, γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν και bugs, τα οποία γενικώς είναι ανεπιθύμητα.

 

Παρουσίαση σε βίντεο:

 
Hide ↑

Το αντικείμενο των σπουδών μου είναι η Μηχανολογία! Ασχολούμαι με τον προγραμματισμός σχεδόν από τα 14. Η πρώτες μου γλώσσες ήταν η QBasic και η Turbo Pascal. Από τα 16 και έπειτα έμαθα να δουλεύω με Visual Basic. Και με την έναρξη της φοιτητικής ζωής, ξεκίνησε η δουλειά πάνω σε C#, Java, php και javascript scripting και όλο το πακέτο του web development. Εκτός από το κερδοσκοπικό κομμάτι της δουλειάς μου ως developer . Δουλεύω πάνω σε opensource εφαρμογές και παραδείγματα κώδικα για την ενίσχυση της κοινότητας του ελληνικού development. Για περισσότερα, επισκεφτείτε το infogeek.gr!

Follow Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος on Twitter ,

Προσθέτοντας θέματα στο MP6

21 September 2013

Όσοι δεν ξέρετε το MP6, είναι ένα plugin που αλλάζει την εμφάνιση του wordpress backend, ή αλλιώς τις σελίδες διαχείρισης περιεχομένου του! Δίνει μία πολύ[…]

Read more...

Git ή SVN, επιλογή version control

09 September 2013

Είμαι πολύ καιρό χρήστης του SVN και δεν το μετανιώνω! Ωστόσο το subversion control, είναι καλό στον έλεγχο τον αλλαγών ενός project που ξέρεις από που ξεκινάει[…]

Read more...

Κεντράροντας δυναμικά html elements μόνο με CSS!

08 June 2013

Ένα πράγμα που πρέπει να αναλογιστεί κανείς, είναι πόσες ώρες σπαταλάμε την ημέρα για να πετύχουμε ομαλή και responsive συμπεριφορά σε ότι σχεδιάζουμε.[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.