Χρησιμοποιήστε δίκτυα διανομής περιεχομένου ! (CDN)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
6/07/2010 από
root

Η σχέση γεωγραφικής θέσης του χρήστη με τη γεωγραφική θέση του διακομιστή έχει αντίκτυπο στον χρόνο ανταπόκρισης του διακομιστή.

Αν έχετε το Web Site σας σε ένα τέτοιο δίκτυο από διάσπαρτους γεωγραφικά διακομιστές τότε η σελίδα σας θα είναι πολύ ποιο γρήγορα διαθέσιμη σε χρήστες παντού στον κόσμο. Αλλά από που πρέπει να αρχίσετε;

Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του διάσπαρτου περιεχομένου της ιστοσελίδας σας, είναι να μην προσπαθήσετε να γράψετε κάποιο λογισμικό κατάλληλο για να διανείμει την ιστοσελίδα σας σε διαφορετικούς διακομιστές σε όλο τον πλανήτη. Ανάλογα με το λογισμικό που σκοπεύετε να δημιουργήσετε για αυτό το σκοπό, η αλλαγή της αρχιτεκτονικής μπορεί να έχει πέραν του βαθμού δυσκολίας και άλλους αποθαρρυντικούς παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα ο συγχρονισμός της κατάστασης των συνόδων, την αναπαραγωγή των κινήσεων της βάσης δεδομένων μεταξύ των διακομιστών, κα. Κάθε προσπάθεια να μειώσετε την απόσταση μεταξύ των χρηστών της ιστοσελίδας σας και του διακομιστή με τη χρήση λογισμικού που γράφετε εσείς μπορεί να σας καθυστερήσει πολύ ή/και να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί ποτέ.

Θυμηθείτε πως το 80 – 90% χάνετε στο κατέβασμα των διάφορων συστατικών της σελίδας σας όπως είναι οι εικόνες, τα css, τα σενάρια της JavaScript, τα Flash, κα. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για καλύτερους χρόνους. Αντί να αρχίσετε να γράφετε το δικό σας λογισμικό για την αλλαγή της αρχιτεκτονικής της εφαρμογής σας, είναι καλύτερα πρώτα να διασπείρετε το στατικό σας περιεχόμενο. Αυτή η πρακτική, όχι μόνο επιτυνγχάνει μεγάλη μείωση στο χρόνο απόκρισης, αλλά είναι και ευκολότερη χάρη στα δίκτυα διανομής περιεχομένου !

Ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου (CDN), είναι μια ομάδα από διακομιστές, οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα γεωγραφικά μέρη του πλανήτη διασκορπισμένοι για να διανείμουν το περιεχόμενο αποτελεσματικά στους χρήστες. Ο διακομιστής που επιλέγετε κάθε φορά να διανείμει περιεχόμενο σε κάθε χρήστη βασίζετε τυπικά στην απόσταση του χρήστη και του σχετικά κοντινότερου δικτύου. Για παράδειγμα, ο διακομιστής με τις λιγότερες αναπηδήσεις δικτύου ή ο διακομιστής με την ταχύτερη ανταπόκριση επιλέγετε για να μεταδώσει το περιεχόμενο.

Μερικές μεγάλες εταιρείες διαδικτύου διαθέτουν δικό τους δίκτυο διανομής περιεχομένου (CDN), όπως αυτό της Akamai Technologies, Mirror Image Internet ή της Limelight Networks. Για εταιρείες που αρχίζουν τώρα ή για μια μόνο ιστοσελίδα το κόστος ενός δικτύου διανομής περιεχομένου μπορεί να είναι απαγορευτικό, αλλά καθώς το κοινό σας θα μεγαλώνει τότε θα είναι απαραίτητο ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου (CDN). Στην Yahoo!, όπου μεταφέρθηκε το στατικό περιεχόμενο σε των εφαρμογών της σε δίκτυο διανομής περιεχομένου ο χρόνος αναμονής των χριστών μειώθηκε κατά 20% ή/και περισσότερο. Η μετάβαση σε ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου απαιτεί μια πολύ μικρή αλλαγή στον τρόπο που γράφετε τα προγράμματα σας η οποία όμως θα βελτιώσει δραματικά την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας.

Πηγή : Yahoo!
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.