firefox και web design tools

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
6/12/2012 από
adavalas

O Mozilla Firefox δεν χρειάζεται συστάσεις στους χρήστες του internet . Σήμερα απλά θα παραθέσουμε 12 add-ons που στοχεύουν να εξυπηρετήσουν τον web designer και να καταστήσουν την κατασκευή ιστοσελίδων μια ακόμη πιο εύκολη διαδικασία.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα add-ons σχετικά με το web design όπως και για την προώθηση ιστοσελίδων τα οποία έχουμε παραβλέψει. Είναι αδύνατον βλέπετε με την τεράστια συλλογή add-ons που κυκλοφορούν να τα συμπεριλάβουμε όλα. Ευχόμαστε μόνο να είναι μια χρήσιμη συλλογή για όλους εσάς που δημιουργείτε ή φιλοδοξείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα.

1) Firebug

Το Firebug είναι ένα ελεγκτικό εργαλείο στον Firefox που σας επιτρέπει να εξετάζετε τον κώδικα μιας ιστοσελίδας κατά την πλοήγηση σας σε αυτήν μέσω του firefox. Μπορείτε να κάνετε edit, debug, και να ελέγξετε τον κώδικα CSS, HTML, and JavaScript ζωντανά σε κάθε ιστοσελίδα.

2) Total Validator

Πραγματοποιεί πολλούς ελέγχους και παίρνει screen shots in one go. Αυτός ο 4 σε 1 validator λειτουργεί τόσο σε εξωτερικές, εσωτερικές αλλά και local αποθηκευμένες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας ένα τοπικό αρχείο μέσω του desktop tool.

3) JavaScript Debugger

Venkman είναι το όνοαμ του Mozilla’s JavaScript Debugger. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο για JavaScript debugging για Mozilla based browsers.

4) MeasureIt

Με αυτό απλά μέσω ενός χάρακα μπορείτε να μετρήσετε το μήκος, πλάτος μιας ιστοσελίδας ή απλά να δείτε το alignmDent απο κάποια page elements σε pixels.

5) Web Developer

Είναι μια πολύτιμη προσθήκη με πολά web developer tools επάνω στον firefox

6) FireShot

Μέσω του FireShot παίρνετε screenshots απο κάποιες ιστοσελίδες

7) Codtch

Παίρνετε την αίσθηση του dreamweaver μέσω ενός Firefox extension. Κάντε Edit ακριβώς δίπλα απο τις σελίδες σας καθώς σερφάρετε σε αυτές.

8 ) CSSUsage

Ένα Firebug extension που σας επιτρέπει να δείτε ποια CSS rules χρησιμοποιούνται πραγματικά.

9) IE TAB 2

Με το IE Tab 2 μπορείτε να δείτε πως φαίνεται μια ιστοσελίδα στο IE στις εκδόσεις του 7, 8 or 9 Όταν δημιουργούμε μια ιστοσελίδα πρέπει να βλέπουμε πως αυτή εμφανίζεται σε 3 browsers ( firefox, google chrome, internet explorer)

10) HTML Validator

To HTML Validator είναι ένα Mozilla extension που προσθέτει HTML validation μέσα στον Firefox . Ο αριθμός των πιαθνών λαθών στον κώδικα html εμφανίζεται με την μορφή ενός icon στο status bar κατά την περιήγηση

11) ColorZilla

Εξελιγμένος Eyedropper, ColorPicker, Page Zoomer και άλλα καλούδια σχετικά με τον χρωματισμό μιας ιστοσελίδας.

12) FirePHP

Το FirePHP σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο Firebug Console μέσω simple PHP method call.

Ελπίζουμε να βρείτε το άρθρο μας ενδιαφέρον και τα εργαλεία αυτά να σας βοηθήσουν στις προσπάθειες σας για δημιουργία ιστοσελίδων
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.