Tι Να Κάνετε Όταν Δεν Προλαβαίνετε Να Τελειώσετε Ένα Έργο Εγκαίρως

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
19/02/2013 από
Zeoz

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι επιχειρηματίες είναι αισιόδοξοι από τη φύση τους. Αν δεν ήμασταν, θα κάναμε ελάχιστα στη ζωή ίσα ίσα για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν θα διευθύναμε τις δικές μας επιχειρήσεις. Θα δουλεύαμε σε χαμηλά αμειβόμενες δουλειές, τόσο ώστε να βάλουμε το ψωμί και το γάλα στο τραπέζι και θα καθόμασταν να παρακολουθούμε τηλεόραση μετά την δουλειά κάθε μέρα. Συνήθως, αυτή η ενστικτώδης αισιοδοξία είναι πρωτοφανής-μας καθοδηγεί να κάνουμε πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε.

Αλλά άλλες φορές, αυτή η αισιοδοξία μπορεί να μας επιβαρύνει.

Έχετε ποτέ παραφορτωθεί με ανεξάρτητα έργα, όταν ένας μεγάλος πελάτης τηλεφωνεί, προσφέροντάς σας ένα προσοδοφόρο και πολύ ευχάριστο νέο έργο;

Η απάντησή σας; «Σίγουρα, θα ήθελα να σας βοηθήσω με το νέο έργο σας.»

Αλλά τι συμβαίνει …

Αλλά τι συμβαίνει όταν αποδέχεστε το έργο, ξεκινάτε και στη συνέχεια συνειδητοποιείτε ότι το μέγεθος του έργου είναι απλά πάρα πολύ μεγάλο;

Τι συμβαίνει όταν απλώς δεν μπορείτε να τηρήσετε τις προθεσμίες που χρειάζεται ο πελάτης σας;

Τι συμβαίνει όταν μια υγιής ποσότητα αισιοδοξίας έχει πλέον μετατραπεί σε μια υπερπλήρη υποστήριξη απαισιοδοξίας-που σας τρώει ζωντανό κάθε φορά που σκέφτεστε την πιθανή αποτυχία να παραδώσετε εγκαίρως το έργο στον πελάτη σας;

Σήμερα, θέλω να μιλήσω για δύο πράγματα:

Κατ ‘αρχάς, πώς να αποφύγετε να μπείτε σ’ αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση εξαρχής.

Δεύτερον, τι πρέπει να κάνετε αν συμπεράνετε, ότι δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τις υποσχέσεις σας.

Ο θάνατος του freelancing

death

Ένας γρήγορος τρόπος για να καταστρέψετε την ανεξάρτητη επιχείρησή σας είναι να είστε αναξιόπιστοι.

– Μην επιστρέφετε τα τηλεφωνήματα.
– Μη δίνετε σημασία στις ανάγκες των πελατών σας.
– Και βέβαια, ό, τι κι αν κάνετε, μην τηρήσετε τις προθεσμίες.

Αλλά αν δεν είστε πρόθυμοι να καταστρέψετε την ανεξάρτητη καριέρα σας, ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αποφύγετε το παραφόρτωμά σας από την αρχή. Εδώ είναι μερικές προτάσεις (θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας στα σχόλια):

1. Αναγνωρίστε τα όριά σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόση δουλειά μπορείτε να αναλάβετε σε ένα μήνα. Μην το παρακάνετε. Είστε μόνο ένα άτομο. Εάν αναλαμβάνετε περισσότερη δουλειά από όση μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνοι σας, δείτε την επόμενη πρόταση.

2. Συνεργαστείτε με έναν εφεδρικό ελεύθερο επαγγελματία. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να συνεταιριστείτε με έναν ή περισσότερους “εφεδρικούς” ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν κι εκείνοι είναι υπερφορτωμένοι, μπορούν να έρθουν σε σας για βοήθεια και όταν είστε εσείς υπερφορτωμένοι μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Είναι πάντα σωστό να έχετε τη δυνατότητα να αναθέτετε εργασίες σε άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

hand-shake

3. Μην φοβάστε να πείτε «όχι». Όταν ένας νέος πελάτης τηλεφωνεί, να θυμάστε: οι τρέχοντες πελάτες σας είναι πιο σημαντικοί από τους μελλοντικούς. Αν πρέπει να πείτε όχι, τότε κάντε το. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσετε το τηλέφωνο και να μη συνεργαστείτε ποτέ με αυτόν τον πελάτη, απλά να του πείτε ότι είστε «κλεισμένοι» και θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον επόμενο μήνα, εάν θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί σας. Το πιο πιθανό είναι, ότι ευχαρίστως θα περιμένει 30 μέρες.

Τι και αν είναι πολύ αργά;

too-late

Τι γίνεται όμως αν είναι πολύ αργά; Τι γίνεται αν έχετε ήδη υποσχεθεί σ’έναν πελάτη ότι θα παραδώσετε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία; Ίσως έχετε υπογράψει ακόμα και συμβόλαιο.

Τότε τι;

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να χειριστείτε το πρόβλημα στην κρίσιμη στιγμή.

1. Καλέστε τον πελάτη σας και να εξηγήστε του την κατάσταση. Πάρτε ένα λεπτό για να έρθετε σε επαφή με τον πελάτη σας και ενημερώστε τον ότι παραφορτώσατε τον εαυτό σας. Εξηγήστε του ότι θέλετε να κάνετε την καλύτερη δουλειά γι’ αυτόν και για να μπορέσετε να το καταφέρετε αυτό, θα θέλατε ενδεχομένως να επαναδιαπραγματευτείτε τις προθεσμίες και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Θα εκτιμήσουν την ειλικρίνεια.

2. Επαναδιαπραγματευτείτε τους όρους της σύμβασης. Αν γράψατε το συμβόλαιό σας με τον σωστό τρόπο, θα πρέπει να έχετε την επιλογή να επαναδιαπραγματευτείτε τους όρους και την προθεσμία του έργου. Να είστε ειλικρινείς και να ζητήσετε την αναδιαπραγμάτευση του έργου, για να μπορέσετε να ρυθμίσετε τη χρονική διάρκεια πιο αποτελεσματικά.

3. Προσλάβετε προσωρινή βοήθεια. Ως τελευταία λύση, μπορεί να χρειαστεί να προσλάβετε προσωρινή βοήθεια, προκειμένου να τηρήσετε τις προθεσμίες που έχετε. Δεδομένου ότι αυτό αφορά κατ ‘ευθείαν το κόστος του έργου, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θ’ αναλάβετε την ευθύνη, από τη στιγμή που δεν υπολογίσατε αυτόν τον παράγοντα όταν κάνατε την προσφορά για το έργο. Είναι μια δύσκολη απόφαση να πάρετε, δεδομένου ότι μειώνει το κέρδος σας κατακόρυφα, αλλά αξίζει ως επένδυση, μιας που αν χάσετε τις προθεσμίες σας μπορεί να επιβαρύνει φοβερά τη φήμη σας από στόμα σε στόμα.

Τι κάνετε όταν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα έργο στην ώρα του ή εντός του προϋπολογισμού;

Τώρα απευθύνομαι σε εσάς. Τι κάνετε σε τέτοιου είδους καταστάσεις;
Πώς μπορείτε να σώσετε τη σχέση σας με τον πελάτη σας;
Πώς μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς;
Διαφωτήστε μας όλους, αφήνοντας ένα σχόλιο. Ευχαριστώ!
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.