Tα Καλύτερα Δωρεάν Προγράμματα Για Web Designers & Προγραμματιστές

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
2/02/2013 από
Zeoz

Αρκετά δωρεάν προγράμματα είναι διαθέσιμα για λήψη στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε προγράμματα τόσο για OSX όσο και για Windows για το σχεδιασμό και την κωδικοποίηση ιστοσελίδων. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τα χρήματα για premium λογισμικό ή το χρόνο για να μάθουν τα περιβάλλοντα εργασίας του χρήστη.
Έχω φτιάξει αυτόν τον οδηγό, με μερικά μόνο παραδείγματα μερικών σπουδαίων εφαρμογών λογισμικού. Καθένα απ’ αυτά τα προγράμματα μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν και να το εγκαταστήσετε για προσωπική σας χρήση. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι ένα πολύ δύσκολο έργο και απαιτεί το κατάλληλο σύνολο εργαλείων. Αυτό το άρθρο μπορεί να μην περιέχει όλα όσα χρειάζεστε, αλλά ελπίζω να μοιραστώ αυτές τις πηγές, ως ξεκίνημα για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων με σφιχτό προϋπολογισμό.

Notepad++

01-notepad-plus-plus-website

Νομίζω ότι πολλοί προγραμματιστές γνωρίζουν ήδη το Notepad + +, δεδομένου ότι έχει αναφερθεί σε τόσα πολλά άρθρα. Είναι ένα φανταστικό δείγμα του λογισμικού ανοικτού κώδικα, που υποστηρίζει πολλές γλώσσες προγραμματισμού. Ακόμη και πέρα από την backend ανάπτυξη ιστοσελίδων, μπορείτε να οικοδομήσετε πλήρεις εφαρμογές λογισμικού σε Java ή C + +, η λίστα με τις λειτουργίες σύνταξης είναι τεράστια ..
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα ελέγξτε τον επίσημο κατάλογο με τις λειτουργίες του και κάποιες από τις συνοδευτικές φωτογραφίες. Αυτή τη στιγμή το λογισμικό τρέχει μόνο σε υπολογιστές Windows, και δεν ξέρω αν υπάρχουν σχέδια, για τη μεταφορά αυτή στο μέλλον. Αλλά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Dreamweaver ή κάποιο άλλο higher-end IDEs.

NetBeans

02-netbeans-unix-osx-ide-coding

Αν θέλουμε μια λύση για όλες τις επιλογές OS τότε έχουμε το NetBeans IDE. Αυτό είναι ένα ελεύθερο περιβάλλον ανάπτυξης για Windows, Mac και Linux. Το λογισμικό υποστηρίζει μια πληθώρα ειδών σύνταξης, αλλά και κάποια Java / C + + / PHP frameworks 3ης πλευράς. Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα να πει κανείς για το NetBeans.
Ελέγξτε την πιο πρόσφατη έκδοση με περισσότερη τεκμηρίωση και πληροφορίες σχετικά με τις ενημερώσεις τους. Επί του παρόντος, το λογισμικό υποστηρίζει πολλές ξένες γλώσσες, το οποίο είναι σπουδαίο για προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι πραγματικά η καθολική λύση για ένα ανοικτό, ελεύθερο περιβάλλον κωδικοποίησης, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην κοινότητα, έχουν στο φόρουμ ενότητες προγραμματιστών για να έρθετε σε επαφή με θέματα υποστήριξης. Άλλοι προγραμματιστές μπορούν να συμμετάσχουν επίσης στην ομάδα επιδιόρθωσης σφαλμάτων και να βοηθήσουν στην προώθηση νέων κυκλοφοριών. Και ακόμα καλύτερα, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια λίστα από plugins για το λογισμικό, η οποία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Amaya

amaya

Το λογισμικό Amaya είναι στην πραγματικότητα ένα παλαιότερο έργο που ξεκίνησε από το W3C. Αρχικά ξεκίνησε το 1996 και έχει βγάλει πολλές ενημερώσεις από τότε. Σήμερα, το Amaya IDE βρίσκεται στην έκδοση 11,4 με υποστήριξη για Windows και Mac OSX.
Βρίσκω ότι, το λογισμικό τους έχει μείνει λίγο πίσω στον τομέα των προδιαγραφών, ή τουλάχιστον αυτό μπορείτε δείτε στην ιστοσελίδα. Δεν αναφέρει πολλά για τις προδιαγραφές HTML5 και CSS3 ή την επισήμανση του κώδικα σύνταξης. Αλλά, επίσης, δεν θα βρείτε προτάσεις για τον κωδικό εγκατάστασης από προεπιλογή με πολλά άλλα προγράμματα, επίσης. Δώστε στο Amaya μια ευκαιρία, αν έχετε το χρόνο – αλλά επίσης μπορεί να υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε για την κωδικοποίηση ιστοσελίδων.

Smultron

03-smultron-mac-osx-code-editor

Ο επεξεργαστής κειμένου Smultron είναι ένα πρόγραμμα που έχει κατασκευαστεί για Mac OS X και κινητές συσκευές iOS. Το λογισμικό έχει επισημασμένες λειτουργίες σύνταξης, που περιλαμβάνουν πάνω από 90 διαφορετικές γλώσσες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέα έγγραφα, που αποθηκεύονται στον iCloud λογαριασμό σας για να τα ανακτήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή. Αυτό είναι ένα πλούσιο IDE να πάρετε απ’ ευθείας από το Mac App Store και είναι σπουδαίο για τέλειους προγραμματιστές.

Cyberduck

04-cyberduck-ftp-mac-osx-windows

Τώρα σχετικά με το πλαίσιο Mac OS X, το Cyberduck είναι σίγουρα το καλύτερο ελεύθερο λογισμικό FTP. Μπορείτε να λάβετε την εφαρμογή απ’ ευθείας απ’ το Mac App Store στον υπολογιστή σας. Διατίθεται επίσης στους χρήστες των Windows, αν αισθάνεστε ότι το FileZilla απλά δεν είναι αρκετό.
Αυτό που μου αρέσει στο Cyberduck είναι η απλότητα στην απόδοση περιβάλλοντος του χρήστη. Μπορείτε να σαρώσετε γρήγορα τον απομακρυσμένο διακομιστή σας για να εντοπίσετε αρχεία και να κατεβάσετε συγκεκριμένους υπο-φακέλους. Το πρόγραμμα θα σας επιτρέψει επίσης να κάνετε προεπισκόπηση των εικόνων πριν από τη λήψη. Και το Cyberduck είναι ακόμη πιο εκπληκτικό, επειδή μπορείτε να συνδέεστε απευθείας σε υπηρεσίες online αποθήκευσης (cloud storage) όπως το Google Drive και το Amazon S3.

GIMP/GimpShop

05-gimpshop-mac-osx-tiger-desktop

Μερικοί άνθρωποι μπερδεύονται με τη διαφορά μεταξύ του GIMP και του GimpShop. Και τα δύο είναι δωρεάν και open source για να τα κατεβάσετε σε Windows και Mac υπολογιστές. Τα αρχικά GIMP σημαίνουν GNU Image Manipulation Program που είναι η αρχική έκδοση του λογισμικού. Οι οπαδοί του προγράμματος θα αναγνωρίσουν το περιβάλλον και όλα τα τυπικά εργαλεία που σχετίζονται με την επεξεργασία εικόνας.
Τώρα το GimpShop, είναι επίσης δωρεάν και κατασκευάστηκε με παρόμοιο ανοιχτό κώδικα. Ωστόσο, αυτό το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει και να δίνει την ίδια αίσθηση με το Adobe Photoshop. Έτσι, οι γραφίστες μπορούν να αποκτήσουν το GimpShop και να ξεξινήσουν την άσκηση, αν χρειαστεί ποτέ να εργαστούν με το λογισμικό Adobe. Αυτό είναι βασικά ένα δωρεάν πακέτο λογισμικού για να επεξεργαστείτε εικόνες, banners, κουμπιά, ακόμα και πλήρη mockups ιστοσελίδων.
Αν αμφιταλαντεύεστε μεταξύ των δύο, προτείνω να ελέγξετε και τα δύο και να αποφασίσετε μόνοι σας. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση αφού μπορείτε να πετύχετε σχεδόν τα πάντα και με τα δύο. Εμένα προσωπικά μου αρέσει το Photoshop-esque UI του GimpShop και τελικά θα επέλεγα να δουλέψω με αυτή τη σουίτα γραφικών. Αλλά θα πρέπει να πάρετε μια αίσθηση και από τα δύο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Inkscape

06-inkscape-illustrator-vector-graphics-software

Αυτό είναι άλλο ένα από τα αγαπημένα μου προγράμματα επεξεργασίας γραφικών το οποίο είναι τέλειο για επερχόμενους σχεδιαστές ιστοσελίδων.Το Inkscape είναι ένα έργο open source για την εργασία με vector γραφιστικά. Θα μπορούσατε να το δείτε ως την δωρεάν εναλλακτική λύση για το Adobe Illustrator, που υποστηρίζεται σε Windows, Linux, και Mac.
Το καλύτερο μέρος σχετικά με την εργασία με Inkscape είναι το ότι μπορείτε να εργαστείτε απευθείας με vector γραφικά SVG του W3C. Τα συγκεκριμένα, έχουν λάβει πολλή υποστήριξη τα τελευταία χρόνια για να ενσωματώνονται απευθείας στις ιστοσελίδες. Τώρα, τα προγράμματα περιήγησης μπορούν να εμφανίσουν γραφικά SVG και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πολλαπλούς σκοπούς.

Greenfish Icon Editor

07-greenfish-icon-editor-software

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πρόγραμμα μόνο για Windows , αλλά δεν κάνει τίποτα πάρα πολύ ειδικευμένο , που δεν θα μπορούσατε να πετύχετε με το GimpShop. Αλλά αγαπώ τον Επεξεργαστή Greenfish επειδή μπορείτε γρήγορα να δημιουργήσετε σύνολα εικονιδίων, που ταιριάζουν στην εμφάνιση της ιστοσελίδας σας. Αυτά θα μπορούσαν να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σας, ή ακόμα και να χρησιμοποιούνται ως σχέδια favicon.
Το πρόγραμμα είναι 100% ελεύθερο για να το κατεβάσετε και τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες των Windows. Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε λίγο χρόνο μαθαίνοντας τα learning the ropes και τα διάφορα χειριστήρια μενού. Αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων που αγαπούν να μπαίνουν κοντά σε κάθε ξεχωριστό pixel.

FileZilla

filezilla

Οι Web designers και developers χρειάζονται και οι δύο να έχουν FTP πρόσβαση σε κάποιο σημείο. Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε μια ιστοσελίδα, χωρίς να ανεβάσετε τα αρχεία σε ένα διακομιστή. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά open source προγράμματα FTP που οι περισσότεροι webmasters μπορούν να κατεβάσουν, και το FileZilla είναι η καλύτερη επιλογή για τους χρήστες των Windows.

Το λογισμικό είναι ελεύθερο για πάντα και έχει πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς. Μπορείτε να αποθηκεύσετε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις FTP ιστοσελίδας για γρήγορες συνδέσεις. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε μεγάλες ουρές για να κατεβάσετε αρχεία. Όποιος χρειάζεται έναν δωρεάν FTP client για τα Windows XP/Vista/7 θα πρέπει να δοκιμάσει το FileZilla.

 

Ελπίζω αυτός ο οδηγός να μπορέσει να προσφέρει ένα τμήμα και για τους σχεδιαστές και για τους προγραμματιστές. Εξάλλου, να δημιουργήσετε μια καλή ιστοσελίδα θα χρειαστείτε και τα δύο κομμάτια του παζλ.
Αν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο στο πρόγραμμά σας, κατεβάστε ένα-δυό από αυτά τα παραδείγματα για να δείτε πως τα αισθάνεστε. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο έξυπνα μπορούν να είναι αυτά τα πακέτα ελεύθερου λογισμικού. Και αφού μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν και να τα εγκαταστήσετε σε οποιονδήποτε αριθμό υπολογιστών, αξίζει τον κόπο να επενδύσετε το χρόνο σας για να μάθετε «τα μέσα και τα έξω» του περιβάλλοντός τους. Επιπλέον, μη διστάσετε να μοιραστείτε άλλες σκέψεις για σχεδιασμό/ανάπτυξη στην ενότητα συζήτησης παρακάτω.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.