Συντήρηση ιστοσελίδων

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
18/01/2013 από
adavalas

Η συντήρηση ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία την οποία πολλοί ιδιοκτήτες δικτυακών τόπων παραγνωρίζουν την καταλυτική της σημασία τόσο για την εμπορική επιτυχία ενός web site αλλά και για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Πολλοί ιδιοκτήτες δικτυακού τόπου αγνοούν το γεγονός ότι η απόκτηση ενός web site και μιας τηλεόρασης είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα υπό την έννοια ότι την δεύτερη την πετάς μετά από κάποια χρόνια λειτουργίας , αν και εφόσον δεν μπορεί να επιδιορθωθεί, ενώ το web site αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό τον οποίο οφείλεις να συντηρήσεις αν επιθυμείς φυσικά αυτός να παραμείνει ζωντανός.

Όταν δημιουργούμε ένα web site μιλώντας απλοποιημένα και σε γενικές γραμμές είναι μια διαδικασία παρόμοια με αυτή ενός φυσικού καταστήματος. Όπως και στο φυσικό κατάστημα σου οφείλεις να:

Ανανεώνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου. Στο φυσικό σας κατάστημα θα θεωρούσατε λογικό να ανανεώνετε την βιτρίνα σας με τα καινούργια προϊόντα σας. Μια ανανέωση αισθητικού χαρακτήρα αλλά και λειτουργικού αφού όχι μόνο αλλάζει η εξωτερική εικόνα του καταστήματος σας αλλά ενημερώνετε και τους πελάτες σας για τις προσφορές σας. Το αυτό πρέπει να ισχύει και στο web site σας. Όταν οι επισκέπτες δεν βλέπουν συνεχή ανανέωση του δικτυακού σας τόπου το θεωρούν ως ένα “νεκρό ιστότοπο” στον οποίο ο ιδιοκτήτης του δεν δείχνει το πρέπον ενδιαφέρον.Γιατί να δείξουν αυτοί; Θα το αγνοήσουν όπως θα το αγνοήσουν και οι μηχανές αναζήτησης όπως το google που λατρεύει το νέο περιεχόμενο και την ανανέωση ιστοσελίδων

Γραφιστικές ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα: Πολλοί πλέον χρησιμοποιούν για την κατασκευή ιστοσελίδων scripts όπως το wordpress, joomla ή e-shop scripts όπως το open cart, magento, cs-cart , και πολλά άλλα. Οι ενημερώσεις χωρίζονται σε δυο σκέλη. Ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις νέων χαρακτηριστικών. Ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης ενός web site αποφασίσει να αγνοήσει τα νέα χαρακτηριστικά σε ένα script ( συνήθως γιατί έμαθε να λειτουργεί με ένα control panel και δεν θέλει να χάσει την ευχαρίστηση της οικειότητας στην χρήση του) οι ενημερώσεις ασφαλείας απλά θα του δώσουν με μαθηματική ακρίβεια το site “στα χέρια” . Δεν τίθεται θέμα ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αλλά μόνο το ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Οι τεχνολογίες στο διαδίκτυο εξελίσσονται.Νέες εκδόσεις γλωσσών που οι web hosting providers υποχρεωτικά ακολουθούν. Το αν θα ακολουθήσετε αυτές τις αλλαγές είναι θέμα δικό σας και όχι του web hosting providers σας ή του δημιουργού της ιστοσελίδας εκτός αν έχετε και συμβόλαιο συντήρησης και ανανέωσης μαζί του. Σήμερα παίζει π.χ. η php 5.4 (stable version) Αύριο θα αντικατασταθεί από την php 6 , 7 κ.ο.κ. Οι δημιουργοί δεν είναι διατεθειμένοι για χάρη της συμβατότητας προς τα πίσω να μην εξελίξουν την γλώσσα και τις δυνατότητες της. Το αν θα ακολουθήσετε τις νέες εξελίξεις είναι δικό σας θέμα. Αν θέλετε κάποιον άνθρωπο να το κάνει θα πρέπει ή να ασχοληθείτε σοβαρά ή να προσλάβετε ένα ειδικό να το κάνει για εσάς. Μην θεωρείτε ότι επειδή κάποιος έφτιαξε την ιστοσελίδα σας είναι και υποχρεωμένος να σπαταλά εργατοώρες για να την συντηρεί ή το ετήσιο συνήθως κόμιστρο του web hosting σημαίνει κάτι άλλο από φιλοξενία των ιστοσελίδων σας. Αν κάποτε πληρώσατε κάποιον να σας φτιάξει την βιτρίνα αναλαμβάνει την υποχρέωση και της συνεχούς ανανέωσης της;

Τελευταίο είναι η προώθηση της ιστοσελίδας. Ωραία δημιουργήσατε το web site σας. To διαφημίζετε; Αν όχι πως θα σας βρουν; Στο φυσικό σας κατάστημα πληρώνετε πολλά λεφτά μηνιαία για ενοίκιο όχι τόσο για τα τετραγωνικά μέτρα αλλά κυρίως για το σημείο που βρίσκεται και πόσοι άνθρωποι μπορούν να σας βρουν εκεί (εκτός από άλλα έξοδα διαφήμισης όπως πινακίδες, φυλλάδια , κάρτες κ.α.) .

Έτσι και το web site σας χρειάζεται προώθηση και διαφήμιση. Μέσω του google adwords , του facebook και άλλων social media, μέσω seo για την προβολή του site σας στα οργανικά αποτελέσματα του google στην πρώτη του σελίδα, μέσω links σε forums, blogs και άλλα μέρη που θα σας φέρουν επισκέπτες και άρα πελάτες.

Μην γίνεστε τσιγκούνηδες γιατί αυτές οι διαδικασίες είναι που θα οδηγήσουν το web site σας και την επιχείρηση σας (το ίδιο πράγμα είναι εξάλλου) στην επιτυχία. Απλά να μάθετε να ψωνίζετε σωστές υπηρεσίες και κάνοντας την κατάλληλη έρευνα αγοράς.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.