Stigmahost.com – [Case Study]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
5/02/2013 από
Zeoz

Η StigmaHost αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και κορυφαία επιλογή στο χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης σας, διαθέτει ανάλογα πακέτα που ανταποκρίνονται σε κάθε απαίτηση και προϋπολογισμό.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας τα στάδια δημιουργίας και υλοποίησης της ιστοσελίδας για την κορυφαία εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

maskot_fly==========================================maskot_fly2

 

Εταιρική Ταυτότητα – Προφίλ

Αυτό που θέλαμε αρχικά να πετύχουμε ήταν καλύτερο convertion rate μέσω του σχεδιασμού.  Έτσι στηριζόμενοι στο υπάρχον λογότυπο και το όνομα της εταιρίας [stigmahost] (stig~κεντρί~ μέλισσα) αποφασίσαμε να αλλάξουμε εντελώς την εταιρική ταυτότητα της εταιρίας και συνεπώς το όλο consept για την προώθηση της. Θέλαμε να διαφοροποιηθεί εντελώς από τα συνηθισμένα template που οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν (σχεδιαστικά blogs) και να δώσουμε μια άλλη δυναμική.

παλαιό design

stigmahost

Λογότυπο

stigmahost_logo

Μασκότ

Ξεκινήσαμε λοιπόν δημιουργώντας την μασκότ της εταιρίας.

Η Μασκότ είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σας θυμούνται.  Συνήθως συνδέονται με ομαδικά αθλήματα και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά όταν σχεδιάζονται ανάλογα με τον τόνο της ιστοσελίδας σας, προσθέτει προσωπικότητα σε ένα εμπορικό σήμα και προσωποποιεί ένα προϊόν καθώς προκαλεί τη συμπάθεια των επισκεπτών σας.

Μια καλά σχεδιασμένη μασκότ μπορεί να γεμίσει το site σας με μια μικρή, όμορφη λεπτομέρεια, την οποία θα χάνατε διαφορετικά.

Τα τελικά σχέδια της μασκότ σας πρέπει να είναι καθαρά και να ταιριάζουν απόλυτα με το σχεδιασμό της ιστοσελίδα σας.
Για παράδειγμα, ένα χαριτωμένο, χαμογελαστό μπλε δελφίνι δεν θα βοηθήσει ένα site που πουλάει εξοπλισμό αναρρίχησης.

Σχεδιάσαμε την μασκότ αρχικά στο χέρι και έπειτα την μετατρέψαμε σε ψηφιακή μορφή και layers μέσω photoshop.

stigma_style

FinalPRE1  FinalPRE2

steps

Έτσι μετά από αρκετά προσχέδια ο Κύριος StigmaHost παίρνει ζωή.

MrStigmahost

Πολλές μασκότ σχεδιασμένες στο χέρι χρησιμοποιούνται επίσης ως λογότυπα. Μπορούν επίσης, να εμφανίζονται σε διάφορες στάσεις για να παρακινήσει τους επισκέπτες να εκτελέσουν ορισμένες ενέργειες, π.χ. να συμπληρώσει μια έρευνα ή να επισκεφθεί ένα τμήμα της ιστοσελίδας.

pose02 pose01

Web Design

Περιοχή Ιστοσελίδας / Blog / 

Εξαρχής ξέραμε ότι έπρεπε να γεφυρώσουμε σε κάποια σημεία το WordPress, το οποίο δεν χρειάζεται συστάσεις με το WHMCS για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Στην περιοχή του WordPress για να δώσουμε Web2 αίσθηση, XHTML 1.0 Strict Doctype και με την δύναμη του jQuery animation δημιουργήσαμε πολύ αργή κίνηση στα σύννεφα του backround τόσο ώστε να μην αποσπά την προσοχή του χρήστη.

Αυτό ήταν απλά αρκετό για να έχουμε ένα “cool” website.

clouds

Σχεδιασμός

Custom Design σε όλα τα σημεία της ιστοσελίδας φυσικά, για να πάρουμε το εικαστικό αποτέλεσμα που θέλαμε.

Κατά την έναρξη του σχεδιασμού ενός δικτυακού τόπου, ένας σχεδιαστής πρέπει να προσεγγίσει τη διάταξη (layout) πριν από οτιδήποτε άλλο και είναι συχνά δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε πριν ακόμα υπάρχουν τα χρώματα ή το περιεχόμενο και το που αυτό εφαρμόζεται στον καμβά. Αν θέλετε να δυσκολέψουμε τις καταστάσεις, οι πελάτες και οι συνεργάτες είναι συνήθως ασαφείς σχετικά με τις πληροφορίες για τις προσδοκίες του σχεδιασμού τους: Είναι πολύ πιο πιθανό να ακούσετε γενικές δηλώσεις του τύπου «η ιστοσελίδα πρέπει να είναι mobile-friendly” ή “θέλουμε το site να είναι καθαρό και σύγχρονο ”

Ένας σχεδιαστής μπορεί να δυσκολεύεται να οραματιστεί την ιστοσελίδα ολοκληρωμένη στην αρχική, σκελετική κατάσταση.

Grid Systems

Ένας βετεράνος σχεδιαστής χρησιμοποιεί συχνά (αν όχι πάντα) grid-based systems για να βάλει τάξη και οργάνωση στο έργο του από το πρώτο λεπτό του pixel padding. Αυτά τα συστήματα πλέγματος συχνά παρέχουν μια ιστοσελίδα σχεδιασμού με τη βασική δομή, ενώ εξακολουθούν να διατηρούν την ευελιξία για να κάνει γρήγορες προσαρμογές στις ολοένα εξελισσόμενες ανάγκες ενός έργου. Είτε είστε ένας freelancer σχεδιαστής ή μέρος μιας ομάδας σχεδιασμού, θα βρείτε πιθανόν τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία και την ευελιξία.

grid grid2

Αν μια ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί με δομημένη διάταξη, στη συνέχεια, αυτό το αίσθημα της δομής έρχεται μέσα στο χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώσετε σκέψη για το πώς θα παρέχονται οι πληροφορίες της ιστοσελίδας προς τον χρήστη ως εκ τούτου κερδίζετε στην εμπιστοσύνη των χρηστών.

Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε, ότι το grid είναι μόνο μια αναφορά. Θα περιορίσει τη δημιουργικότητα του σχεδιαστή εάν τηρηθεί αυστηρά. Μερικοί θα μπορούσαν να πουν πως υπάρχει περιορισμός σε ό, τι σχεδιάζετε. Αυτό είναι λάθος και είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το grid είναι εκεί για να σας βοηθήσει να επιτύχετε το στόχο του σχεδιασμού σας. Θα πρέπει εσείς να βάλετε το «όριο».

Τα  Πλέγματα χρησιμοποιούνται ως δομικό θεμέλιο για μια ιστοσελίδα, μπορεί να ενισχύσει τη συνολική εμφάνιση και την αίσθηση, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη διάταξη για τα στοιχεία σας.

 

stigma-ipad

 

WHMCS

Το WHMCS είναι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πελατών, τιμολόγησης και υποστήριξης για online επιχειρήσεις. Σας δίνει έναν απλό τρόπο για τη δημιουργία πακέτων και μπορείτε να στήσετε ένα καλάθι αγορών για τη δική σας ιστοσελίδα. Μπορεί, επίσης να παρέχει αυτόματη έκδοση hosting λογαριασμών για τα μεγάλα πάνελ ελέγχου, όπως Plesk, cPanel, DirectAdmin, Ensim κλπ, καθώς και το χειρισμό καταχώρισης domain μέσω μεγάλων καταχωρητών, όπως Enom, Reseller Club / Directi, Register.com, OpenSRS κλπ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του WHMCS περιλαμβάνουν:

Υποστηρίζει πολλαπλά νομίσματα, εγγραφές φόρων, 1 φορά και επαναλαμβανόμενες τιμολόγησης, αποσπάσματα / εκτιμήσεις και χρεώσεις   ticket υποστήριξης. Μπορεί να αυτοματοποιήσει την επεξεργασία των πληρωμών, τις επιστροφές, τις απάτες, το προϊόν / τομέα και τη διαχείριση των προβλέψεων. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, απλό και διαισθητικό, γρήγορη φόρτωση και εύκολο στην εγκατάσταση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρέχετε προσφορές βάση τα προϊόντα. Είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα υποστήριξης , faq, downloads, ανακοινώσεων και εργαλεία δικτύου. Αποτελείται από πολλές ενσωματωμένες ενότητες που αυτοματοποιεί τη δημιουργία λογαριασμού, την διακοπή, αναβάθμιση, πιστοποιητικών SSL, το όνομα DNS servers κλπ.

Το WHMCS χρησιμοποιείται κυρίως από τις περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων για να αυτοματοποιήσουν πλήρως τις web hosting επιχειρήσεις τους. Επίσης, χρησιμοποιείται από ορισμένους online έμπορους για την αυτοματοποίηση τιμολόγησης των πελατών τους, είτε για ένα χρόνο  μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία, ετήσια, διετή, τριετή πακέτα υπηρεσιών δηλαδή τους κύκλους χρέωσης. Αν έχετε επιχείρηση που στέλνετε τα τιμολόγια στους πελάτες σας σε μηνιαία βάση, μπορείτε να έχετε το WHMCS να το κάνει για εσάς αυτόματα κάθε μήνα, και να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο.

Ευχαριστούμε Για Την Υποστήριξη!!

Το Design έχει γινει featured σε αρκετα galleries όπως στο cssawards το deviantart και το welovewp.
Στην σελίδα Της StigmaHost επίσης μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό και plugins ΔΩΡΕΑΝ.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;  αφήστε ένα σχόλιο …
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.