Sharing buttons και User privacy

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
9/12/2010 από
root

Σίγουρα όλοι θα έχετε δει σε ιστοσελίδες και blogs εγκατεστημένα κάποια μικρά κουμπάκια, στα οποία βρίσκονται ενσωματωμένες υπηρεσίες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και διαμοιρασμού περιεχομένου με την μέθοδο Bookmark & Share.

Αυτά τα κουμπάκια είναι widgets, τα οποία συνοδεύονται από κώδικα ο οποίος εγκαθίσταται στον source code οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή blog και προσφέρονται από γνωστές εταιρίες δωρεάν. Οι πιο γνωστές είναι οι AddThis, ShareThis, AddToAny κ.α.

Δεν έχει αναρωτηθεί όμως κανείς πώς αυτές οι εταιρίες επιβιώνουν προσφέροντας ένα widget δωρεάν; Δεν είναι μόνο η βιωσιμότητά τους που πρέπει να μας απασχολεί αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζουν να μεγαλώνουν, να εδραιώνονται και να πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο τεχνολογικό στερέωμα.

Η απάντηση είναι μία. Τracking, flash, opt-out, session, persistent Cookies. Τι είναι αυτά; Ένα είδος κρυμμένου κώδικα targeted advertising ο οποίος εγκαθίσταται αυτόματα στον υπολογιστή των ανυποψίαστων επισκεπτών των ιστοσελίδων στις οποίες είναι εγκατεστημένα αυτά τα buttons, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να »κρασάρει» ο browser που χρησιμοποιούν, να είναι 99,99% αδύνατη η απεγκατάστασή τους, συλλέγοντας επίσης προσωπικές πληροφορίες, τις συνήθειες και τα προφίλ της συμπεριφοράς των χρηστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε μια ιστοσελίδα, πουλώντας τα αργότερα με την μέθοδο της δημοπρασίας σε τρίτες εταιρίες μάρκετινγκ. Αυτή η διαδικασία είναι ενάντια της ιδιωτικότητας των χρηστών στο ίντερνετ, αποκομίζοντας εν αγνοία όλων και χωρίς την συγκατάθεση κανενός, τεράστια κέρδη. Δηλαδή, π.χ. η AddThis εξασφαλίζει κέρδη χωρίς να ρωτά κανένα και η ενημέρωση σχετικά με αυτή την τακτική να είναι ελλιπής, παραπλανητική και αόριστη.

Οι εταιρίες που προσφέρουν τα sharing buttons, »χρυσώνουν το χάπι» με το να παρουσιάζουν στους Όρους Χρήσης τούς εαυτούς τους ότι σέβονται την ιδιωτικότητα των χρηστών και των ιδιοκτητών ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας και διάφορα εργαλεία για να το πετυχαίνουν αυτό, π.χ. το opt-out advertising.

Είναι αντιφατικό όλο αυτό όμως, όταν βλέπουμε αυτά τα κουμπιά εγκατεστημένα σε πολύ γνωστές ιστοσελίδες παγκοσμίως. Ποια συμφέροντα άραγε εξυπηρετούν! Το γνωρίζατε ότι οι webmasters πολλών κρατικών ιστοσελίδων στις Η.Π.Α. έκαναν συμφωνία με την AddThis για να μην εφαρμόζει το targeted advertising σε όλα τα κυβερνητικά domains!

Συνοψίζοντας, καλό θα ήταν οι webmasters να το ξανασκέπτονται πριν προβούν σε ενέργειες που προσβάλλουν την ιδιωτικότητα στο ίντερνετ και μειώνουν την αξιοπιστία τους απέναντι στους επίσκεπτές τους.
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.