seo-and-images

Εικόνες και SEO. Και όμως συνδέονται μεταξύ τους.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
30/10/2012 από
adavalas

Οι εικόνες στην ιστοσελίδα μας και η σχέση τους με το SEO. Και όμως οι εικόνες επιτελούν εκτός από τον λειτουργικό και αισθητικό τους ρόλο αποδεικνύοντας οτι η κατασκευή ιστοσελίδας και η προώθηση ιστοσελίδας είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε πολλά σημεία τουλάχιστον

Στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί θα σας δώσουμε κάποιες απλές αλλά βασικές συμβουλές που εύκολ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να εφαρμόσετε στο website σας.

Μην αντιγράφετε / κλέβετε εικόνες

1.  Πολλές φορές για λόγους ταχύτητας αναζητούμε εικόνες μέσα από το Google Image ή άλλες δημοφιλείς συλλογές φωτογρφιών στο διαδίκτυο και επιλέγουμε εικόνες που ” τραβάνε το μάτι” .  Εύλογη η χρήση τους αλλά εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ο ιδιοκτήτης της εικόνας μπορεί να σας ζητήσει να κατεβάσετε την εικόνα απο τον δικτυακό σας τόπο ή να σας παρακάμψει και να το ζητήσει απο τον hosting provider σας και να σας φέρει με αυτόν τον τρόπο σε μια άβολη θέση.Μια σελίδα που θα κατέβει έστω και για λίγες ημέρες θα επηρεάσει το Google αλλά και την φήμη σας.Μην την ρισκάρετε για κάτι που μπορείτε να επιτύχετε και με άλλο τρόπο.

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε εικόνες απο αντίστοιχα sites ( paid image hosting websites) όπω;ς και να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες που διατίθενται υπο την άδεια  “Creative Commons” . Οι περισσότερες συλλογές διαθέτουν και δική τους μηχανή αναζήτησης για να βρείτε ευκολότερα φωτογραφίες με την θεματολογία του ενδιοαφέροντος σας.

Τροποποιήστε το μέγεθος των φωτογραφιών σας

1. Αν εισάγουμε μια φωτογραφία απο μια 10 megapixel camera, χρησιμποιώντας τις μέγιστες δυνατότητες ευκρίνειας και ποιότητας που αυτή μας παρέχει το αποτέλεσμα θα είναι μια βαριά σε μέγεθος εικόνα . Τέτοιες φωτογραφίες οδηγούν στην καθυστέρηση στην φόρτωση της ιστοσελίδας. Η αργή ταχύτητα φόρτωσης στις ιστοσελίδες εκτός απο την αρνητική εντύπωση που αφήνει στους επισκέπτες του ιστοτόπου σας είναι αρνητικό στοιχείο και για την κατάταξη του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης αφού είναι ένας απο τους παράγοντες που εξετάζει το google.

Μην προσπαθήσετε να μικρύνετε την φωτογραφία μέσω html αλλάζοντας τις διαστάσεις προβολής της αλλά κάντε την resize μέσα απο ενα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων σεβόμενοι αυστηρά την αναλογία μήκους προς ύψος για να μην έχετε γκροτέσκα αποτελέσμα. π.χ. μια φωτο με διαστάσεις 600* 300έχει μια αναλογία 2 : 1 Αυτή θα την κάνετε π.χ. 300 * 150 έτσι ώστε η αναλογία μήκους και ύψους να παραμείνει σταθερή.

Μετονομασία εικόνων

1. : Αν κατεβάσατε όμως μια εικόνα απο το διαδίκτυο με ονομασία π.χ. (ένα τυχαίο όνομα )  s32jk89.jpg  και θέλετε να την χρησιμοποιήσετε να το κάνετε μόνο αφού πρώτα την μετονομάσετε . H μετονομασία του ονόματος του αρχείου σε μια κοντινή λέξη απο αυτές που σας ενδιαφέρουν σαν λέξεις κλειδιά θα δώσει μια μικρή ώθηση στις μηχανές αναζήτησης. π.χ. Αν η σελίδα σας είναι για ζωοφίλους τότε θα μπορούσατε να μετονομάσετε την φωτογραφία σε  cats.jpg έτσι ώστε να έχει μια συσχέτιση με την λέξη κλειδί pets

Προσθέστε caption – υπότιτλο στις εικόνες σας

Όποτε χρησιμοποιείται μια εικόνα το κατάλληλο είναι να προσθέτε ένα σύντομο περιγραφικό caption – υπότιτλο σε αυτή. Παρότι το ειδικό βάρος στο seo σε μια τέτοια ενέργεια είναι μικρό είναι σημαντικό για ακόμη ένα λόγο. Μπορεί μια εικόνα να αξίζει όσο χίλιες λέξεις αλλά και το συνοδευτικό της κείμενο (μιλάμε για αυτό που εμφανίζεται όταν το mouse σας περάσει και σταθεί πάνω απο αυτήν ) λειτουργεί ενισχυτικά στο μήνυμα που θέλετε να περάσετε και υποβοηθητικά προς τους αναγνώστες σας. Το Google προσμετρά την παραμονή του χρήστη στην ιστοσελίδα σας σαν ένα παράγοντα στη διαδικασία του ranking και ότι κάνετε ενισχυτικά προς αυτή  την κατεύθυνση θα σας ωφελήσει ποικιλοτρόπως.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.