Ψέματα που λένε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον εαυτό τους !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
2/04/2010 από
root

Καθώς έψαχνα σε ένα Blog για ελεύθερους επαγγελματίες, βρήκα αυτό το καταπληκτικό άρθρο που έχει να κάνει με τα ψέματα τον ελεύθερων επαγγελματιών.
Έτσι αποφάσισα να το βάλω και εγώ στο δικό μου Blog, γιατι διδάσκει πολλά πράγματα !

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να είναι σκληροί, και αυτό γιατί αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στην καθημερινή τους εργασία. Από την αναζήτηση πελατών, μέχρι τις προθεσμίες παράδοσης των εργασιών τους και από το να μείνουν ενήμεροι για τις εξελίξεις στο επάγγελμα τους μέχρι και να πληρωθούν αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ο εαυτός μας. Είναι η πρόκληση του να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και την αποδοχή της πραγματικότητας σε ορισμένες καταστάσεις. Αν δεν ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και δεν γίνουμε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε.

Αν δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ένα πρόβλημα, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να το λύσουμε.

Σε αυτό το άρθρο ακολουθεί μια λίστα με τα επτά ποιο συχνά ψέματα που λένε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον εαυτό τους. Ξεπεράστε αυτά τα ψέματα και θα έχετε μια δραματική αύξηση των πιθανοτήτων για επιτυχία.

Ψέμα #1 – Δεν χρειάζεται να προβάλω την εταιρεία μου.

Αυτό το ψέμα είναι επικίνδυνο γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάψετε να έχετε εισόδημα. Αν και μπορεί να έχετε αφθονία πελατών αυτή την περίοδο, δεν είναι δύσκολο σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην έχετε. Το μόνο χρειάζεται για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι ένας ή δύο πολύ μεγάλοι πελάτες σας να σταματήσουν να σας ζητούν δουλειά. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να διαφημίζουν συνέχεια τις υπηρεσίες τους, ακόμα και όταν έχουν πολύ δουλειά.

Ψέμα #2 – Μία ακριβοπληρωμένη δουλειά είναι μια καλή δουλειά

Είναι πάντα απαραίτητο να μελετάτε πόσο χρόνο θα σας πάρει μια δουλειά για να ολοκληρωθεί για να δώσετε μια προσφορά. Γνωρίζω περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών που τους πήρε εβδομάδες ή και μήνες παραπάνω από το προβλεπόμενο χρόνο για να ολοκληρώσουν μια εργασία με αποτέλεσμα το τελικό κέρδος τους να είναι λιγότερο από τον βασικό μισθό, εξαιτίας της κακής τους εκτίμησης. Για παράδειγμα 1.000,00 € δεν είναι καλά για μια εργασία που θα πάρει εκατοντάδες ώρες για να ολοκληρωθεί !

Ψέμα #3 – Στους πελάτες δεν αρέσουν οι ερωτήσεις.

Η καλή επικοινωνία με τους πελάτες είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Οι περισσότεροι πελάτες το καταλαβαίνουν αυτό, και είναι χαρά τους να απαντήσουν ερωτήσεις που είναι καλά οργανωμένες και τον σέβονται. Αν νομίζετε πως μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βάζετε σε κίνδυνο το έργο, συγκεντρώστε όλες τις ερωτήσεις και κάντε τες σε μια επίσκεψη. Με το να κάνετε ερωτήσεις στον πελάτη, του δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε για τη δουλειά, και πάντα αυτή είναι μια καλή επαγγελματική πρακτική.

Ψέμα #4 – Όλος ο χρόνος που καταναλώνετε στην ανάγνωση τον Blogs είναι δικτύωση.

Λοιπόν, έχετε καταναλώσει πάρα πολύ χρόνο με την ανάγνωση Blog. Αυτό είναι καλό για εσάς, γιατί μπορείτε να μάθετε πολλά από τα Blogs. Ωστόσο, η δικτύωση έχει δύο απαραίτητα στοιχεία, αλληλεπίδραση και στρατηγική. Αν ποτέ δεν έρχεστε σε επαφή με άλλους και δεν έχετε και μια στρατηγική, τότε δεν δικτυώνεστε ! Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας άλλος όρος για αυτό που κάνετε στο Internet. Σερφάρετε !

Ψέμα #5 – Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος για να πετύχω.

Όλοι μας θέλουμε κάτι χωρίς να πληρώσουμε τίποτα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν διαφέρουν και πολύ όλους τους άλλους. Όντως, θα πρέπει ήδη να έχετε δει πολλές διαφημίσεις που σας υπόσχονται να σας διδάξουν “συστήματα δημιουργίας χρημάτων” που απαιτούν λίγη προσπάθεια και αποφέρουν πολλά. Μην πιστέψετε κάτι τέτοιο ούτε για ένα λεπτό. Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες είναι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει πως πρέπει να εργαστούν σκληρά για να πετύχουν.

Ψέμα #6 – Είμαι έμπειρος και δεν χρειάζεται να ενημερώνομαι συνέχεια !

Δεν παίζει κανένα ρόλο η εμπειρία ήτα πτυχία που έχετε, ή πόσο καλή γνώση έχετε, πάντα θα υπάρχει κάτι νέο για να μάθετε ! Μην μένετε στην εμπειρία και τις γνώσεις που έχετε μέχρι τώρα. Αν δεν κάνετε τίποτα για να βελτιώνετε τις ικανότητες σας δεν θα μπορέσετε με τίποτα να μείνετε στο επίπεδο που είστε τώρα. Δεν μετράει το πόσο πολύ δουλειά έχετε ή πόσο επιτυχημένος είστε, πάντα να αφιερώνετε χρόνο στην εκπαίδευση σας.

Ψέμα #7 – Αφού στους άλλους δουλεύει γιατί όχι και σε εμένα !

Είναι εύκολο να πιστέψετε σε αυτό το ψέμα. Έχετε διαβάσει, ή έχετε ακούσει σχετικά με το πως κάποιος έγινε επιτυχημένος, και υποθέτετε πως αν κάνετε τα ίδια βήματα θα πετύχετε και εσείς. Ενώ είναι μια υπέροχη ιδέα να μαθαίνετε από την επιτυχία των άλλων, δεν θα πρέπει να περιμένετε πως θα λειτουργήσει και για εσάς. Ο κάθε ένας από εμάς είναι στο δικό του μοναδικό περιβάλλον. Ότι δουλεύει στον ένα δεν σημαίνει πως θα δουλεύει και στον άλλο !

Πηγή : Web Resources.eu
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.