Post σε custom taxonomy

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (4 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
17/02/2013 από
infogeek

Τον τελευταίο καιρό, μαζί με το redesign του προσωπικού μου website, γράφω και κάποια  plugins για wordpress, πιο πολύ για εμπορικούς λόγους, παρά για προσωπικούς. Στην πορεία λοιπόν συνάντησα ένα πρόβλημα. -Δεν έχω και πολύ μεγάλο background με το wordpress, οπότε μου ζάλισε το κεφάλι για μερικές ώρες. Αφού, δεν βρήκα πουθενά σαφής λύση για το θέμα!

O σκοπός ήταν:  η φόρμα που είχα γράψει σε shortcode να κάνει self submit στο plugin, που θα έτρεχε την μέθοδο του validation  και με την σειρά της, θα δημιουργούσε ένα post στην custom taxonomy σε μία από τις προκαθορισμένες κατηγορίες.

Ωστόσο, όταν δημιουργείς custom posts και taxonomies μέσω ενός plugin, αυτά μπαίνουν στην ουρά των actions και δε φορτώνουν πριν έρθει η σειρά τους. Άρα και η taxonomy, δεν είναι ορισμένη άμεσα.

 

Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, ακολουθούμε τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Γράφουμε τις συναρτήσεις μας, κατά την δομή που μας βολεύει ή βολεύει το project.
  2. Δημιουργούμε μία συνάρτηση initialize, και μέσω αυτής, εκτελούμε όλες τις άλλες, εκτός της validation!
  3. Χρησιμοποιούμε την add_action για να βάλουμε στην σειρά την initialize, πχ add_action(‘init’, ‘ initialize’)
  4. Και μετά προσθέτουμε μία ακόμα add_action, αλλά ως hook χρησιμοποιούμε το wp_loaded. Αυτό εκτελείται εφόσον όλα έχουν φορτώσει. Και έτσι εκτελούμε την validation… πχ: add_action(‘wp_loaded’, ‘validation’)

 

Έτσι θα δείτε, ότι όλα τρέχουν κανονικά και το post πηγαίνει στην σωστή κατηγορία!

 
Hide ↑

Το αντικείμενο των σπουδών μου είναι η Μηχανολογία! Ασχολούμαι με τον προγραμματισμός σχεδόν από τα 14. Η πρώτες μου γλώσσες ήταν η QBasic και η Turbo Pascal. Από τα 16 και έπειτα έμαθα να δουλεύω με Visual Basic. Και με την έναρξη της φοιτητικής ζωής, ξεκίνησε η δουλειά πάνω σε C#, Java, php και javascript scripting και όλο το πακέτο του web development. Εκτός από το κερδοσκοπικό κομμάτι της δουλειάς μου ως developer . Δουλεύω πάνω σε opensource εφαρμογές και παραδείγματα κώδικα για την ενίσχυση της κοινότητας του ελληνικού development. Για περισσότερα, επισκεφτείτε το infogeek.gr!

Follow Κωνσταντίνος Τσατσαρούνος on Twitter ,

Προσθέτοντας θέματα στο MP6

21 September 2013

Όσοι δεν ξέρετε το MP6, είναι ένα plugin που αλλάζει την εμφάνιση του wordpress backend, ή αλλιώς τις σελίδες διαχείρισης περιεχομένου του! Δίνει μία πολύ[…]

Read more...

Git ή SVN, επιλογή version control

09 September 2013

Είμαι πολύ καιρό χρήστης του SVN και δεν το μετανιώνω! Ωστόσο το subversion control, είναι καλό στον έλεγχο τον αλλαγών ενός project που ξέρεις από που ξεκινάει[…]

Read more...

Κεντράροντας δυναμικά html elements μόνο με CSS!

08 June 2013

Ένα πράγμα που πρέπει να αναλογιστεί κανείς, είναι πόσες ώρες σπαταλάμε την ημέρα για να πετύχουμε ομαλή και responsive συμπεριφορά σε ότι σχεδιάζουμε.[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.