Photoshop Actions Που Όλοι Πρέπει Να Έχουμε Στην Εργαλειοθήκη Μας

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
10/09/2013 από
Zeoz

Όποιος και να είναι ο τομέας που ειδικευόμαστε, είναι πιθανό να έχουμε ασχοληθεί και με τις φωτογραφίες. Είναι αυτές που βάζουμε για να φτιάξουμε τα σχέδιά μας από την αρχή έως το τέλος, είτε είναι το επίκεντρο ή απλά ένα φόντο. Και καθώς ο χρόνος περνά και οι ρόλοι εμπλουτίζονται με νέα δεδομένα, οι σχεδιαστές είναι εκείνοι που πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζονται τις εικόνες.

Τουλάχιστον, θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να κάνουμε συνηθισμένες ρυθμίσεις, όπως τη φωτεινότητα μιας εικόνας ή αλλάζοντας την απόχρωση. Αναπτύσσοντας και ενισχύοντας αυτές τις δεξιότητες κάνει το τελικό προϊόν πιο δημιουργικό και ολοκληρωμένο . Εξάλλου, οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε πολλά από τα σχέδια που δημιουργούνται σήμερα.

Υπάρχει μια ποικιλία από εφέ που μπορούμε να επιτύχουμε ακολουθώντας μερικά απλά (ή σύνθετο) βήματα. Μπορούμε να αλλάξουμε ολόκληρο το ύφος μιας φωτογραφίας απλά ρυθμίζοντας μερικές επιλογές. Αν και ο βαθμός δυσκολίας ποικίλλει, είναι προφανές ότι η καλή και η κακή φωτογραφία μπορεί να επηρεάσει ένα project. Μερικές φορές μπορεί να είμαστε απασχολημένοι ή απλά να μην έχουμε την τεχνογνωσία για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες αυτές. Ευτυχώς, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει Photoshop στοιχεία που μας επιτρέπουν να αλλάξουμε την εμφάνιση μιας εικόνας με το πάτημα ενός κουμπιού. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να επεξεργαστούμε τις εικόνες καλύτερα και γρηγορότερα.

Efeito Action Dramatic Sepia (Δωρεάν)

Χρησιμοποιώντας σέπια τόνους για να δείξει μια φωτογραφία πιο οικεία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο σχεδιασμό. Αυτή η Photoshop ενέργεια δημιουργεί αποτέλεσμα που εστιάζει στην αντίθεση στα midtones. Η ενέργεια είναι ιδανική όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή αλλά δραματική αίσθηση.

ACT-DramaticSepia

Go Boom (δωρεάν για προσωπική χρήση)

Η δημιουργικότητα είναι το κλειδί κατά την επεξεργασία φωτογραφιών και η ενέργεια αυτή προωθεί την ιδέα. Πολλές φορές έχουμε επεξεργαστεί τις εικόνες με τη μείωση ή την ενίσχυση ενός χρώματος ή και τα δύο. Η ενέργεια αυτή προσθέτει χρώμα, ενώ απαλύνει αυτά που έχει ήδη στην εικόνα. Δημιουργεί μια πολύ πλασματική αίσθηση.

 go-boom

HDR Tools (δωρεάν)

Μια τεχνική που οι φωτογράφοι και οι σχεδιαστές αγαπούν να χρησιμοποιούν είναι να παίζουν με τις ρυθμίσεις HDR μιας φωτογραφίας. Μπορούν συνήθως να βοηθήσουν να αλλάξει η σαφήνεια και η συνολική λεπτομέρεια που θα βρούμε σε μια φωτογραφία. Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνει 4 διαφορετικές δράσεις που ισχύουν σε διαφορετικά επίπεδα HDR εφέ. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τη συλλογή φωτογραφιών επεξεργασίας.

hdr

Holgarizer (δωρεάν)

Οι φωτογραφικές μηχανές μινιατούρες είναι κάτι καινοτόμο που πολλοί χρησιμοποιούν χωρίς πολύ σκέψη για το τελικό προϊόν. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι φωτογραφίες που βγαίνουν είναι αισθητικά ευχάριστες, με τα επιπρόσθετα εφέ τους και τον τυπικό ζεστό τους τόνο. Η ενέργεια αυτή μιμείται την ατμόσφαιρα που εκπέμπεται από αυτές τις κάμερες και δημιουργεί vignette φωτογραφίες με αίσθηση vintage.

ACT-Holgarizer

Light Leak Flow (δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα)

Το Light leaks είναι ένα αποτέλεσμα που βρέθηκε τυχαία, καθώς οι άνθρωποι τραβούσαν φωτογραφίες χωρίς να φροντίζουν αν είχε αρκετό φως ο φακός. Και τώρα, εδώ είναι η ενέργεια που μιμείται τη διαδικασία αυτή χωρίς να προκαλεί πολύ μεγάλη διαφορά στην εικόνα για την οποία χρησιμοποιείται.

light-leak

Purple Contrast (δωρεάν)

Προσθέτουμε χρώματα στις φωτογραφίες μας για να τους δώσουμε μια πιο αρμονική αίσθηση ή απλά προσθέτοντας και αφαιρώντας ζεστασιά. Η ενέργεια αυτή διαφέρει λίγο από το αρχικό χρώμα της φωτογραφίας και δημιουργεί μια ψυχρότερη μωβ απόχρωση. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο στοιχείο όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ψυχρό και δραματικό αποτέλεσμα.

ACT-PurpleContrast

Teeth Whitening (δωρεάν)

Αυτό είναι μια άλλη απαραίτητη ενέργεια για τα πορτραίτα. Μερικές φορές ο φωτισμός της εικόνας είναι κακός και δημιουργεί μια κιτρινωπή απόχρωση σε όλη την φωτογραφία. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να διαρρεύσει στο χρώμα των δοντιών ενός ατόμου, και δε θέλουμε να μοιάζουν σαν να έχουν κίτρινα δόντια. Η ενέργεια αυτή διορθώνει το ζήτημα.

teeth-whitening

Unspoken action (δωρεάν)

Η δράση αυτή παίζει με την αντίθεση μιας εικόνας, γεγονός που την καθιστά λίγο πιο εντυπωσιακή και λεπτομερής. Παίζουμε με πολλά χρωματικά επίπεδα και άλλα εφέ που κάνουν αυτή εικόνα να είναι σουρεαλιστική σχεδόν σαν πίνακας.

unspoken-action

Vintage Action 9 (δωρεάν)

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει το vintage. Από τη μόδα μέχρι τη φωτογραφία, ο καθένας πρέπει να έχει αυτό το στοιχείο και η ενέργεια αυτή το κάνει. Θα πρέπει να αλλάζουμε τα χρώματα λίγο και να προσθέσουμε κάποια ροζ για να πάρει μια σχολική vintage αίσθηση.

vintage

Infrared (δωρεάν)

Το JFotography έχει 3 ρυθμίσεις για μας. Η φωτογραφία με υπέρυθρο φως χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, και πολλοί αναρωτιούνται πώς να το κάνουν. Tutorials έχουν πολλά βήματα για να ανακαλύψουμε που θέλουμε, αλλά εδώ έχουμε 3 δράσεις που θα μας δώσει το αποτέλεσμα που ψάχνουμε. Θαυμάσιο για πραγματικά δημιουργικές και εξωτικές φωτογραφίες.

ACT-InfraredJPhotog

InfraRed Photography (δωρεάν)

Οι τεχνικές με υπέρυθρο φως διαφέρουν από φωτογραφία σε φωτογραφία, έτσι ώστε να δούμε τι λειτουργεί για τα δικά μας δεδομένα. Επίσης, η ενέργεια αυτή φαίνεται να είναι πιο ήπια από την παραπάνω ακριβώς ενέργεια.

infrared_photography

Soft Colors Action (δωρεάν)

Χρησιμοποιώντας ένα ξεθωριασμένο ύφος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη φωτογραφία. Μπορεί να βοηθήσει να δημιουργήσει μια σκεπτική και στοχαστική ματιά στις φωτογραφίες μας. Η ενέργεια αυτή ξεφεύγει λίγο και προσθέτει μια κίτρινη απόχρωση.

soft-colors

Photoshop Orange Tones (δωρεάν)

Η ενέργεια αυτή βοηθά τις πιο ψυχρές εικόνες να βγαίνουν θερμές, και τις θερμές εικόνες ακόμα πιο θερμές. Έχουν δημιουργήσει μια ενέργεια που προσθέτει ένα πορτοκαλί και πράσινο τόνο στην εικόνα μας. Κάνει τα πράγματα να φαίνονται λίγο πιο φανταστικά και ενδιαφέροντα.

orange

Buttercream Vintage (δωρεάν)

Η Buttercream Vintage ενέργεια είναι διαφορετική από τις περισσότερες άλλες γιατί φωτίζει την εικόνα μας. Το πιο vintage πράγμα σχετικά με αυτό είναι η απώλεια της αντίθεσης και μια πιο θερμή αίσθηση.

buttercream

Bubbletea Action (δωρεάν)

Αυτό είναι μια ωραία ενέργεια που φωτίζει τις εικόνες και τις καθιστά λίγο πιο εντυπωσιακές. Μας δίνεται ένα απαλό ροζ χρώμα που μας θυμίζει λίγο το φως το πρωί που εισέρχεται στο φακό.

bubbletea

12 Film, Instagram and Prestaligia Photoshop Actions (δωρεάν)

Εάν δεν θέλουμε να κατεβάζουμε διαφορετικές ενέργειες ή απλά αν θέλουμε ένα πλήρες πακέτο ενεργειών αυτό το στοιχείο είναι ότι χρειαζόμαστε. Παίρνει στοιχεία από πολλά πράγματα που είμαστε εξοικειωμένοι και τα συγκεντρώνει σε ένα μέρος.

12-set

Action 60 (δωρεάν)

Θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό και τις φωτογραφίες που θα επιλέξουμε, για να δούμε ακριβώς τι μας δίνει, αλλά παίρνουμε μια συντακτικής μορφής φωτογραφία σας με αυτή την ενέργεια. Με ωραία σύνθεση της φωτογραφίας συν αυτή τη δράσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε μερικές δυνατές εικόνες.

action-60

Freebie V (δωρεάν)

Όταν πρόκειται για χρωματισμό, μπορεί να μας αρέσει να είναι λίγο διακριτικός στις επιλογές μας, ίσως για να τονίσουμε κάτι ή να το συνδυάσουμε με κάτι άλλο. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με αυτές τις ιδέες εντελώς, και δημιουργεί μια υπέροχη χρωματιστή εικόνα.

freebie-v

BW Noor (δωρεάν)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσουμε μαύρη και άσπρη εικόνα στο Photoshop. Με την ενέργεια αυτή, δημιουργούμε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που προσθέτει αντίθεση και λεπτομέρεια για να αναδείξει το μεγαλείο των φωτογραφιών.

b-w-noor

Abbey Road (δωρεάν)

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετικά ζωντανή και ζωηρή φωτογραφία με αυτή την ενέργεια του Abbey Road. Φέρνει τα χρώματα που είναι ήδη εκεί και συμβάλλει στη δημιουργία με έμφαση στα σημαντικά μέρη μιας εικόνας.

abbey-road

Violet Shine (δωρεάν)

Παραπάνω, είχαμε μια ενέργεια που ονομάζεται Purple Contrast και φάνηκε να ξεφεύγει από το αρχικό χρώμα. Το Violet Shine κάνει το αντίθετο με παρόμοιο τρόπο, με τη δημιουργία μιας πιο φωτεινής, ζωντανής φωτογραφία και προσθέτοντας μια λάμψη βιολετί.

violet-shine

Rainbow Haze (δωρεάν)

Η ενέργεια αυτή προσθέτει μια ζωντάνια στην εικόνα μας. Με τη χρήση αυτού του στοιχείου, φαίνεται ότι μπορούμε να προσθέσουμε μια επίστρωση του χρώματος στις εικόνες μας, αλλά όχι οποιοδήποτε χρώμα. Προσθέτουμε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων στην εικόνα μας.

rainbow-haze

Photo Coloring 11 (δωρεάν)

Με την ενέργεια αυτή, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ψυχρή και ζωηρή εικόνα που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή. Σιγουρευόμαστε ότι χρησιμοποιούμε μια φωτογραφία που έχει πολύ λευκό χώρο για να πάρει το εκπληκτικό αποτέλεσμα αυτής του στοιχείου.

photo-coloring-11

Cool photo effect action (δωρεάν)

Ο τίτλος μας εξαπατά, αν το πάρουμε κυριολεκτικά. Μετά τη χρήση αυτής της ενέργειας, η φωτογραφία μας είναι τόνους πιο ζεστή, με vignette και κάποια προστιθέμενη αντίθεση για τη δημιουργία ενός πραγματικά εξαιρετικού αποτελέσματος.

cool-photo

Actions Clyck (δωρεάν)

Με την ενέργεια αυτή, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε ουσιαστικά ολόκληρο το βλέμμα ενός πορτρέτου. Ενδιαφέρον θα ήταν το πώς φαίνεται με τοπία και τέτοια, οπότε γιατί να μην πειραματιστούμε με αυτό;

actions-clyck
Δίνοντας προσοχή στην εμφάνιση των φωτογραφιών μας μπορεί να μετατραπούν από σκοτεινές και θλιβερές σε ζωντανές και φωτεινές. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά όταν προσπαθούμε να μοιραστούμε ένα κοινό θέμα με το κοινό μας. Η επιλογή του σωστού φωτογραφικού αποτελέσματος είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μια συνέπειας στα projects μας. Οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να είναι το βήμα που χρειαζόμαστε για να πάμε στο επόμενο επίπεδο.Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.