O ρόλος του pagerank στην προώθηση ιστοσελίδων

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
27/01/2013 από
adavalas

To πιο σημαντικό στοιχείο στην προώθηση ιστοσελίδων , μετά τις αλλαγές τουλάχιστον που προχώρησε το google για το 2013 είναι το Page Rank. Φυσικά και πριν των τελευταίων αλλαγών ένα καλό pr ήταν προαπαιτούμενο για την παρουσία ενός web site στην 1η σελίδα του google.

Το pr είναι ένας απο τους αλγόριθμους του google που μέσω του link building (κυρίως) προσπαθεί να μετρήσει – αποτιμήσει την φήμη ενός web site σε μια σκάλα μέτρησης από το 0 που φτάνει ως και το 10. Ένα web site με pr page rank 4 είναι καλύτερο από ένα με pr 3.

Τι επηρεάζει το Page Rank;

Πριν τις πρόσφατες αλλαγές στο google πολλοί webmasters “χειραγωγούσαν” το PR της ιστοσελίδας τους με την χρήση πολλών τακτικών. Πολλές όμως απο αυτές τις τακτικές δεν λειτουργούν πλεον και όσα web sites τις χρησιμοποίησαν είδαν το pr τους να μειώνεται αισθητά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ας εξετάσουμε λοιπόν τους κυριότερους παράγοντες του pr όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με τις πρόσφατες ανανεώσεις των αλγορίθμων του google.

1. Αποφύγετε να πουλάτε links στο web site σας

Παρότι η διαφήμιση αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για πολλούς webmasters πλέον αυτό επηρεάζει αρνητικά το page rank της ιστοσελίδας σας. Αναγκαστικά θα πρέπει να προχωρήσετε σε διαγραφή αυτών των links από την ιστοσελίδα σας. Επίσης αν χρησιμοποιείται online υπηρεσίες ή software που δημιουργεί αυτοματοποιημένα backlinks ξεχάστε τα. Το black hat seo πρέπει να γίνεται μόνο έμμεσα και όχι απευθείας στο money site (τον κύριο ιστότοπό σας) και αυτό υπό προϋποθέσεις.

2. Διατηρήστε μια αξιοπρεπή παρουσία /αναλογία από no follow links

Για να διατηρήσετε ένα καλό pr χρειάζεστε όχι μόνο dofollow backlinks αλλά και τουλάχιστον ένα 10% nofollow backlinks. Είναι απλά θέμα ισορροπίας και σωστού προγραμματισμού.

3. Να ελέγχετε συχνά τα high PR links προς το web site σας.

όλα τα backlinks δεν έχουν την ίδια αξία και το ίδιο ειδικό βάρος. Η απώλεια κάποιων high pr backlinks μπορεί να οδήγησε στην απώλεια του δικού σας pr. Μια υπηρεσία όπως αυτή του ahrefs.com μπορεί να σας ενημερώνει αλλά έχει ένα τσουχτερό μηνιαίο κόστος της τάξης των 80 περίπου δολαρίων τον μήνα. Αυτή η συμβουλή πρακτικά μεταφράζεται στο ότι πρέπει να προσανατολίσετε την δημιουργία των backlinks όχι δημιουργώντας χιλιάδες άχρηστα και πολλές φορές επικίνδυνα backlinks αλλά λίγα και σε web sites με υψηλό page rank.π.χ. Ένα featured article στο squidoo μετράει περισσότερο από 200 blog comments

4. Αποφύγετε την προβολή σας σε επικίνδυνα – κακόφημα web sites.

Sites όπως πορνογραφικού περιεχομένου και άλλα web sites με ιδιαίτερο περιεχόμενο επηρεάζουν σημαντικά το page rank σας. Όπως και την υπογραφή σας έτσι και το backlink σας θα πρέπει να ξέρετε που το βάζετε.

5. Δημιουργία περιεχομένου πρωτότυπου και υψηλού επιπέδου

Ένα σημείο που πολλοί πελάτες αλλά δυστυχώς ακόμα και ειδικοί στην κατασκευή ιστοσελίδων τείνουν να αγνοούν παντελώς ή να υποτιμούν βαθύτατα. Το google όπως και οι χρήστες – επισκέπτες του web site σας αναζητούν πρωτότυπες και χρήσιμες πληροφορίες. Είναι ευθύνη σας να τους τις παρέχετε και ευθύνη της εταιρείας web design να συνεργαστεί μαζί σας στενά σε αυτό το σημείο. Πλέον το περιεχόμενο αποτελεί τον αναντίλεκτο πρωταγωνιστή στο SEO.

Το να βελτιώσετε το Page Rank σας δεν είναι μια πολύπλοκη διαδικασία ούτε και επικίνδυνη αρκεί να συμμορφωθείτε με τους κανόνες που το google ορίζει. Παίζοντας βάσει των κανόνων και αποφεύγοντας κοινώς τις κουτοπονηριές προσπαθώντας να ξεγελάσουμε το google αυτό θα ανταμείψει με μαθηματική ακρίβεια τις προσπάθειες σας.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.