link wheel και προώθηση ιστοσελίδων

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
9/12/2012 από
adavalas

To link wheel σαν μέθοδος για προώθηση ιστοσελίδων είναι μέρος του off page seo και αποτελεί μια τακτική που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το 2002 και ήδη το 2005 – 2006 ήταν ευρέως γνωστή στο εξωτερικό στους ειδικούς του SEO ενώ στην Ελλάδα άργησε κάπως να εμφανιστεί όπως συμβαίνει εξάλλου, δυστυχώς , με όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Το link wheel είναι και αυτό μια μέθοδος προώθησης μέσα από τη δημιουργία links ( backlinks )από άλλες σελίδες προς αυτή που μας ενδιαφέρει. Ποιά η διαφορά του με ένα απλό backlink όπως π.χ. ένα post μας με signature link στην υπογραφή σε κάποιο forum ή ένα link μέσα απο κάποιο comment σε κάποιο blog;
Το link wheel αφορά πολλά backlinks αρχικά και πρόκειται για μια σειρά backlinks σε κάποιες ιστοσελίδες που δεν δείχνουν όλα απευθείας το κεντρικό μας ιστοτόπο πάνω σε μια στοχευμένη λέξη κλειδί αλλά σε κάποιον άλλον ιστοτόπο που περιέχει αυτός backlink προς τον κύριο ιστοτόπο μας. (money site )

Συνήθως δημιουργούμε κάποια blogs όπως στο blogspot , στο wordpress και αλλού με κάποια πρωτότυπα άρθρα σχετικού περιεχομένου και σε αυτά εισάγουμε backlinks που δείχνουν στο web site μας αλλά και ανάμεσα τους . Ακολούθως δημιουργούμε συνήθως μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή σελίδες bookmarking ένα μεγάλο αριθμό backlinks προς τα άρθρα αυτά και τους ιστοτόπους που τα περιέχουν.( η επεξήγηση είναι ιδιαίτερα απλουστευμένη και δεν περιλαμβάνει όλο το σκέλος των ενεργειών αλλά σίγουρα σας δίνει την βασική ιδέα )

Γιατί να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική; Πολλοί οι λόγοι.Ένας βασικός είναι ότι μετά την έλευση του google panda & google penguin το να δημιουργήσουμε εκατοντάδες backlinks μέσω ενός ειδικού software όπως το scrapebox πιθανότατα θα οδηγούσε το website μας να γίνει google penalized και αντί να το προωθήσουμε στην πρώτη σελίδα να βρεθεί στα αζήτητα του google. Δημιουργώντας π.χ. 8 blogs με πρωτότυπο περιεχόμενο (κάτι που λατρεύει το google) με backlinks δικά μας στα εκεί άρθρα τα οποία να οδηγούν στο μητρικό site (money site ) και πολλά backlinks όχι απευθείας στο site μας αλλά προς εκείνα τα άρθρα με μεθόδους black hat seo μας δίνει το θετικό της μαζικής προβολής χωρίς απευθείας αναφορά άρα και κίνδυνο για το μητρικό site. Παίρνουμε τα καλά του black hat seo συνδυάζοντας τα με white hat seo τακτικές ( φυσικά και εδώ ελλοχεύουν κίνδυνοι. Μην ξεχνάτε οτι αποτελεί το άρθρο μια πρώτη αναφορά και όχι μια ολοκληρωμένη μελέτη του θέματος) για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η κατασκευή αυτών των blog και το περιεχόμενο τους καταδεικνύουν επίσης την αλληλοσυμπληρωματική σχέση που έχει ο τομέας του web design με το seo. H κατασκευή ιστοσελίδων δεν είναι , όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές μέσα απο το wdf.gr μια στείρα καλλιτεχνική διαδικασία αλλά αποτελεί μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης της επιχείρησης σας με το κοινό του διαδικτύου.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.