Facebook: Ο… “τζάμπας” πεθαίνει σταδιακά…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
5/10/2012 από
Zeoz

To φιάσκο της εισόδου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προφανώς έκανε τους οικονομικούς ιθύνοντες του facebook να ξανασκεφτούν το μάρκετινγκ του πλέον δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Έχοντας απολέσει τουλάχιστον τη μισή αξία του από τη μέρα της αρχικής διαπραγμάτευσης στη Γουόλ Στριτ (τον περασμένο Μάιο) η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για τους «φίλους» του δικτύου να πληρώσουν.

Τουλάχιστον για ορισμένες από τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται. Αλλωστε η βασική ένσταση των επενδυτών είναι ότι το facebook έχει μεν ένα διαρκώς αυξανόμενο όγκο πελατών οι οποίοι όμως δεν έχουν πλήρως αυτή την ιδιότητα αφού δεν καταβάλλουν κανένα τίμημα για να δημιουργήσουν την προσωπική τους σελίδα.

Το «δωρεάν» δεν θα είναι δεδομένο πλέον για τους χρήστες του facebook. Η νέα υπηρεσία που θα προσφέρεται (αρχικά) στους αμερικανούς συνδρομητές για να ενισχύουν την προβολή των δημοσιεύσεων τους στο προσωπικό τους προφίλ θα προϋποθέτει την καταβολή τιμήματος

Η εφαρμογή θα απευθύνεται σε ιδιώτες και όχι σε επιχειρήσεις και θα έχει παρόμοια λειτουργία με εκείνη των διαφημίσεων. Η διαφορά θα είναι ότι τα μηνύματα που θα δημοσιεύουν οι χρήστες θα προβάλλονται στην κεντρική σελίδα των επαφών τους και όχι στα πλαϊνά της ιστοσελίδας που παραδοσιακά φιλοξενούν τις διαφημίσεις.

Το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων που θα προβάλλονται «σε ειδική θέση» μπορεί να είναι οτιδήποτε: από φωτογραφίες και αγγελίες έως σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα της καθημερινότητας. Πληρώνοντας το αντίτιμο το μήνυμα θα τοποθετείται σε υψηλότερη θέση από άποψη σημασίας ώστε να είναι πιθανότερο να το προσέξει κάποιος από τους φίλους ή τους συνδρομητές του χρήστη.

Η δοκιμαστική τιμή της υπηρεσίας στις ΗΠΑ έχει οριστεί στα επτά δολάρια. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια ακόμα προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου να πειραματιστεί με νέους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα του. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα το facebook παρουσίασε μια ακόμη δυνατότητα της ιστοσελίδας που επιτρέπει στους αμερικανούς χρήστες να αγοράζουν και να στέλνουν κάθε είδους δώρα στους φίλους τους όπως γλυκά ή ευχετήριες κάρτες. Με το αζημίωτο ασφαλώς.

πηγή: tovima.gr
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.