Ξεπέρασε το 1 τρισ δολάρια το ηλεκτρονικό εμπόριο

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
7/02/2013 από
adavalas

Ξεπέρασε πλέον το 1 τρισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο το ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του emarketer.com, το οποίο αφορά την πορεία του κλάδου του e-commerce για το 2012. Αυτό το νούμερο αποτελεί ρεκόρ και φανερώνει μια αύξηση άνω του 21% σε σχέση με το 2011 και σημειωτέον σε μια περίοδο που η κατανάλωση παγκοσμίως υποχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Αυτή η αντίστροφη κίνηση του φανερώνει μια δυναμική η οποία αγνοεί ακόμα και τους οικονομικούς δείκτες δίνοντας μας μια γεύση για το άμεσο μέλλον.

Σε σχέση με τις επιμέρους αγορές, η Βόρειος Αμερική εξακολουθεί να ηγείται με πωλήσεις που άγγιξαν τα 365 δισ. δολάρια (αύξηση 13,9%), αλλά αξίζει να τονιστεί ότι οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής στην πρώτη θέση, με τις πωλήσεις εκεί να αγγίζουν τα 332 δισ. και με ένα εκπληκτικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 33%.

Μια αλλαγή σκυτάλης στην πρώτη θέση είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο τρέχον έτος καθώς το emarketer.com προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 12,2% για τη Βόρειο Αμερική και 30% και άνω για Ασία και Ειρηνικό. Η επαλήθευση της πρόβλεψης αυτής θα διαμορφώσει τις πωλήσεις στα 409 δισ. και τα 433 δισ. δολάρια αντίστοιχα για τις προαναφερθείσες περιοχές.

Μελετώντας μεμονωμένες αγορές, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να προηγούνται με μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη Ιαπωνία, 343 δισ. δολάρια, έναντι 127 δισ., με την τρίτη θέση να κατέχει η Μεγάλη Βρετανία, την τέταρτη η Κίνα και την πέμπτη η Γερμανία. Εδώ η αλλαγή που αναμένεται μέσα στο προσεχές έτος αφορά τις θέσεις 2 έως 4: στη δεύτερη θέση αναμένεται να περάσει η Κίνα, η τρίτη να παραμένει στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η Ιαπωνία φαίνεται να υποχωρεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένονται να ενισχύσουν σημαντικά τόσο την κατασκευή e-shop όσο και την κατασκευή ιστοσελίδων και στην χώρα μας αφού το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί διέξοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε μια περίοδο όπου η κατανάλωση στην χώρα μας έχει συρρικνωθεί δραματικά.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.