Διόρθωση Crawl Errors

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
30/01/2011 από
hidedora

Δεν είναι λίγες οι φορές που για κάποιο λόγο χρειάζεται να αφαιρέσουμε κάποιο σύνδεσμο από τη σελίδα μας ή να τον μεταφέρουμε σε άλλη διεύθυνση. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις και να ανήκετε, το Google καταγράφει αυτά τα λάθη και τα περνάει μέσα στα webmaster tools του.
Η διόρθωση των Crawl Errors είναι μία διαδικασία που παραλείπεται αρκετές φορές από τους webmasters, με αποτέλεσμα να έχει αρνητικές συνέπειες στα SERPs (Search Engine Position Rankings) ή αλλιώς η θέση που έχουμε στην κατάταξη του Google.

 

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρέσουμε εντελώς από το ευρετήριο του Google σελίδες που δεν υπάρχουν και βγάζουν 404 error. Ανάλογα με την περίπτωση λοιπόν, χρειάζεται είτε να αφαιρέσουμε εντελώς το σύνδεσμο από το Google, είτε να τον μεταφέρουμε σε μία νέα διεύθυνση στην ιστοσελίδα μας.

Στο παρόν άρθρο, θα δείξουμε πώς να αφαιρέσουμε ένα σύνδεσμο από το ευρετήριο του Google. Πρώτα είναι απαραίτητο να μεταβούμε στο panel της ιστοσελίδας μας και να βρούμε το αρχείο robots.txt . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα και να το ονομάσουμε ως robots.txt .

 

Μέσα στο αρχείο robots.txt βάζουμε την παρακάτω εντολή, αν για παράδειγμα έχουμε δύο λάθη που θέλουν να αφαιρέσουμε:

User-agent: *

Disallow: /diagrammenh-diethinsh1.html

Disallow: /diagrammenh-diethinsh2.html

Η πρώτη γραμμή (User-agent: *) λέει ότι οι εντολές που θα ακολουθήσουν, πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing κλπ). Έπειτα από κάτω βάζουμε έναν έναν τους συνδέσμους που εμφανίζουν 404 error ή που απλά δεν θέλουμε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα του Google.

Αφού τοποθετήσουμε όλους τους συνδέσμους που θέλουμε να αφαιρέσουμε, πρέπει να μεταφερθούμε στα webmaster tools του Google και να επιλέξουμε τη σελίδα που έχουμε καταχωρήσει (π.χ. ifeed.gr). Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο Διαμόρφωση Ιστότοπου->Πρόσβαση του Προγράμματος Ανίχνευσης, και στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στοΚατάργηση Διεύθυνσης URL. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο Νέα αίτηση κατάργησης.

Βάζουμε το σύνδεσμο που θέλουμε να καταργήσουμε, και έπειτα κάνουμε κλικ στο συνέχεια. Στο επόμενο παράθυρο, θα δούμε τη Διεύθυνση URL που θέλουμε να καταργήσουμε και από κάνω έχει την Αιτία. Αφήνουμε την προεπιλεγμένη και έπειτα κάνουμε κλικ στο Η σελίδα εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος 404/410, ή έχει αποκλειστεί από το robots.txt ή από μια μετα-ετικέτα noindex και μετά θα πατήσουμε το Υποβολή Αίτησης.

Μόλις πατήσουμε το Υποβολή Αίτησης, θα μεταφερθούμε έπειτα πάλι στην καρτέλα τηςΚατάργησης Διεύθυνσης URL, όπου μπορούμε να ακολουθήσουμε την παρόμοια διαδικασία, και να αφαιρέσουμε και τους υπόλοιπους συνδέσμους.

Πηγή: Ifeed.gr – Διόρθωση Crawl Errors
Hide ↑

Ο Αλέξανδρος έκανε τα πρώτα βήματα προς το διαδίκτυο το 2005, όταν μπήκε στη σχολή νοσηλευτικής στο ΑΤΕΙ Λάρισας. Αφού πέρασε όλα τα μαθήματα και ολοκλήρωσε την πτυχιακή του, πριν κάνει την πρακτική του άσκηση αποφάσισε να τα βροντήξει όλα κάτω και να μην τελειώσει τη σχολή. Τώρα ασχολείται με το seo και την προώθηση ιστοσελίδων.

Follow hidedora on Twitter

Αύξηση Πωλήσεων και Web Design

21 September 2011

Ότι είδους επιχείρηση και να έχετε, είναι δύσκολο να καταφέρετε να πετύχετε υψηλές πωλήσεις, χωρίς να έχετε ένα μοντέρνο και ποιοτικό σχεδιασμό[…]

Read more...

Κερδίστε Χιλιάδες Backlinks Προς την Ιστοσελίδα σας

31 March 2011

Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που θέλουμε να αυξήσουμε τις θέσεις της ιστοσελίδας μας στα αποτελέσματα του Google.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας[…]

Read more...

Μαθήματα για Joomla 1.6 DEMO EDITION

17 January 2011

Σε αυτή την εκπαιδευτική σειρά, παρουσιάζουμε συνοπτικά τις νέες λειτουργίες του Joomla 1.6, καθώς επίσης και τον τρόπο εγκατάστασης του. Λόγω[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.