Dedicated Hosting – Σύντομη εισαγωγή

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
3/01/2011 από
root

Κατά την φυσιολογική εξέλιξη μιας ιστοσελίδας και την αύξηση της δημοτικότητας της, δεν είναι ασυνήθιστο οι προγραμματιστές ιστοσελίδων να θέλουν να μετακομίσουν σε dedicated hosting.

Αυτό μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους, όπως είναι για παράδειγμα η έλλειψη bandwith στα πακέτα shared hosting, η έλλειψη παραμετροποίησης του διακομιστή που συνήθως και για λόγους ασφάλειας έχει κάποια προτυποποιημένη διαμόρφωση για όλους τους χρήστες στο shared hosting. Γενικά, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τη μεταφορά σε ένα dedicated hosting όταν η ιστοσελίδα τους αρχίζει να μεγαλώνει κατά τέτοιο τρόπο που το shared hosting τους περιορίζει κατά κάποιο τρόπο. Αλλά τι είναι το Dedicated Hosting και τι πρέπει να περιμένετε από αυτό;

Παραμετροποίηση του διακομιστή

Ένα από τα πλεονεκτήματα των διακομιστών στο dedicated hosting είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης του διακομιστή. Η ιστοσελίδα σας πλέον δεν μπαίνει σε καλούπι, όπως συχνά συμβαίνει με τα περισσότερα πακέτα shared hosting. Ένα πακέτο dedicated hosting σας επιτρέπει πρώτα από όλα να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα του διακομιστή. Σε γενικές γραμμές τα Windows και τα Linux είναι τα ποιο συχνά χρησιμοποιούμενα λειτουργικά συστήματα διακομιστών, αλλά πραγματικά κάθε λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για διακομιστές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα dedicated hosting. Ακόμα ένα πλεονέκτημα που έχετε είναι ο έλεγχος τον προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στο διακομιστή σας. Ο διαχειριστής απλά εγκαθιστά ότι θέλει να εκτελείτε στο σύστημα του, ό,τι πραγματικά χρειάζεται η σελίδα του. Αυτό κάνει την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στην ιστοσελίδα μια απλή διαδικασία. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεται πως με ένα πακέτο dedicated hosting θα έχετε μερικά βάρη να σηκώσετε μόνοι σας, καθώς τα περισσότερα πακέτα dedicating hosting δεν παρέχουν διαχείριση του διακομιστή. Επίσης με το dedicated hosting, ο χρήστης επιλέγει το πρόγραμμα διαχείρισης που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει. Μερικοί προτιμούν προγράμματα διαχείρισης όπως είναι το CPanel ή το Plesk, έτσι και εσείς σε ένα dedicated hosting θα πρέπει να επιλέξετε ποιο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Φυσικά μπορείτε να διαχειριστείτε το server και μόνοι σας χωρίς κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης αν το προτιμάτε.

Καλύτερα αντίγραφα ασφαλείας

Τα περισσότερα πακέτα φιλοξενίας shared hosting διαθέτουν εργαλεία αντιγράφων ασφαλείας που είναι μάλλον πολύ απλά, απογοητεύοντας έτσι πολλούς διαχειριστές ιστοσελίδων. Με ένα πακέτο φιλοξενίας dedicated hostin έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε κάποιο ποιο στιβαρό πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας, που θα κάνει αυτή τη λειτουργία μακροπρόθεσμα ακόμα καλύτερη.

Μειονεκτήματα

Το βασικότερο μειονέκτημα στα πακέτα dedicating hosting είναι το κόστος. Τυπικά ένα πακέτο μπορεί να κοστίζει από 50,00 € μέχρι 300,00 € το μήνα, ανάλογα με το hardware του διακομιστή και τα προγράμματα που έχει εγκατεστημένα. Λόγο της τιμής, οι περισσότεροι προγραμματιστές ιστοσελίδων θεωρούν πως αυτά είναι πάρα πολλά χρήματα για τον προϋπολογισμό τους και έτσι παραμένουν στα πακέτα shared hosting. Τα πακέτα dedicated hosting γιατί είστε ο μόνος που έχει πρόσβαση στους πόρους του συστήματος. Ανόμοια με τα shared hosting που πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους πόρους του συστήματος, σε ένα dedicated hosting εσείς έχετε στη διάθεση σας όλους τους πόρους του συστήματος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κόστος είναι τόσο μεγάλο. Όταν θα έρθει η ώρα να μετακομίσετε σε ένα dedicated server βεβαιωθείτε πρώτα πως έχετε την κατάλληλη γνώση για τη διαχείριση ενός διακομιστή. Ενώ στην αρχή ίσως έχετε λίγη βοήθεια από τον παροχέα σας, στη συνέχεια θα είναι δική σας ευθύνη η διαχείριση και η συντήρηση του νέου σας διακομιστή.
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.