backlinks

Δημιουργία backlinks. Αρκεί;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
26/11/2012 από
adavalas

Η πιο κλασική και αποδοτική μέθοδος για προώθηση ιστοσελίδων αναντίλεκτα είναι η δημιουργία backlinks (Τα Backlinks μίας ιστοσελίδας είναι κατευθυνόμενοι σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες προς τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά). που είναι μια από τις τακτικές του off page seo (όλες οι ενέργειες που κάνουμε στο διαδίκτυο για το website μας) .

Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με το δικτυακό marketing έχει συναντήσει πολλά παραδείγματα ιστοσελίδων με προβληματικό ή ανύπαρκτο onpage seo ( αφορά τις ενέργειες και διαδικασίες που εκτελούνται στο website, ώστε να ακολουθεί τις προδιαγραφές των μηχανών αναζήτησης, με σκοπό την υψηλότερη κατάταξή του σε στοχευμένες λέξεις κλειδιά) να αναρριχούνται στην πρώτη σελίδα του google. Φυσικά όλα αυτά σε λέξεις – φράσεις κλειδιά χαμηλού – μεσαίου ανταγωνισμού που πολλές φορές και ένα απλό on page seo θα μπορούσε να δώσει κάλλιστα τα ίδια αποτελέσματα. Αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αγνοείται ούτε το on page seo ούτε το off page seo απλά το ειδικό βάρος του δεύτερου είναι κατά τι μεγαλύτερο όσο αφορά τις μηχανές αναζήτησης και ειδικότερα το google

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε ξεκινήσει μια καμπάνια δημιουργίας backlinks και έχετε δημιουργήσει κάποια σε blogs, forums και άλλους ιστοτόπους. Αρκεί όμως αυτό; Σαφέστατα και όχι. Από τα backlinks που έχετε δημιουργήσει αν υποθέσουμε ότι όλα είναι σε ιστοσελίδες με ένα αξιόλογο page rank ( άνω του 1) που σημαίνει ότι το google συχνά – πυκνά επισκέπτεται αυτά τα websites για τυχόν ενημερώσεις τους ένα ποσοστό το ανώτερο της τάξης του 35% θα καταχωρηθούν από το Google.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλό. Το google προσπαθεί σε καθημερινή βάση να διαχειριστεί ένα τεράστιo όγκο πληροφοριών ασύλληπτο για το ανθρώπινο μυαλό. Σύμφωνα με έρευνα της Netcraft Netcraft’s τον Μάρτιο του 2012 ανακαλύφθηκαν 644,275,754 ενεργά websites. Φανταστείτε λοιπόν τις ενημερώσεις περιεχομένου μόνο σε αυτά σε καθημερινή βάση και τον όγκο δεδομένων που διακινείται σε αυτά.Ακόμα λοιπόν και το Google αδυνατεί να συλλέγει και ταξινομεί όλα αυτά τα δεδομένα σε ποσοστό 100%. Πόσο μάλιστα όταν π.χ. μιλάμε για ένα backlink που μόλις δημιουργήσατε σε ένα θέμα ενός blog που δημιουργήθηκε πριν από ένα μήνα φερ ‘ειπείν και στο οποίο υπάρχουν κάπου στα 50 σχόλια που δημιουργήθηκαν μέσα στον 1ο μήνα δημιουργίας του και ένα εξ αυτών είναι και το δικό σας που περιέχει το backlink σας. To google που ήδη έχει κάνει index το post και κάποια από τα σχόλια (αναλόγως την ημερομηνία δημοσίευσης τους και το πότε πέρασε το google από αυτό) δεν βάζει μέσα στις πρώτες του προτεραιότητες όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το να τσεκάρει συνέχεια τυχόν comments – σχόλια επάνω σε αυτό άρα και το backlink σας που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Η λύση σε αυτό είναι όμως ιδιαίτερα απλή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αρχή δωρεάν δικτυακές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να κάνουν ping στο url που περιέχει το backlink μας και να το κάνουν indexed αναδημοσιεύοντας το σε άλλα url.Μια υπηρεσία ιδιαίτερα χρήσιμη και σε απλούς ιδιοκτήτες ιστοτόπων γιατί μέσω αυτών μπορείτε απλά να γνωστοποιείται στις μηχανές αναζήτησης τα πρόσφατα post ,άρθρα και ιστοσελίδες σας. Μην κάνετε το λάθος ότι το google απαραιτήτως θα τα εντοπίσει. Συνήθως το κάνει , έστω και αργοπορημένα, αλλά επισκεπτόμενος κάποια από τις ακόλουθες δωρεάν υπηρεσίες μπορείτε μόνοι σας δωρεάν και απλά να βοηθήσετε το google να αναγνωρίσει τις νέες ιστοσελίδες σας.

http://www.pingfarm.com ( αυτή είναι η αγαπημένη μου δωρεάν υπηρεσία που συνδυάζεται και με το rapid indexer – θα το δείτε στα tab επάνω – http://www.indexkings.com/ για ακόμα αποτελεσματικότερο indexing)

http://bulkping.com
http://www.pingfarm.com/
http://pingler.com
feedshark.brainbliss.com/
pingomatic.com/
www.pingmylink.com/
tools.pingdom.com
www.selfseo.com/ping_test.php
ping.fm/
ping.in/
www.blogpingtool.com/
www.pingmylink.com/
www.ping-fast.com/
tools.pingdom.com/ping/
snipsnap.org
onlinepinger.com/
just-ping.com/
http://blogoole.com/ping
www.pingmyblog.com/
http://coreblog.org/ping/
blogpeople.net
http://ping.weblogs.se/
zing.zingfast.com
weblogues.com/ping/
ping.fc2.com
ping.feedburner.com
ping.blo.gs
ping.amagle.com
blogdb.jp
http://xmlrpc.blogg.de
a2b.cc
blo.gs/ping.php
blogdb.jp/xmlrpc
blogpeople.net
blogroots.com
blogsnow.com/ping
octora.com/add_rss.php
lasermemory.com
http://rpc.newsgator.com/
bulkfeeds.net
feedblitz.com/f/f.fbz?XmlPing
imblogs.net/ping/
pingoat.com/
popdex.com
ping.blogoon.net/
www.sitesmonitor.net/
weblogues.com
http://www.imblogs.net/ping/
wasalive.com/ping/
onlinepinger.com/

Φυσικά οι εταιρείες web design που έχουν ένα μεγάλο αριθμό πελατών και αυξημένες ανάγκες για την προώθηση των πελατών τους χρησιμοποιούν μη δωρεάν υπηρεσίες όπως το lindexed.com και το backlinksindexer.com που αποτελούν δυο προσωπικές μου επιλογές. Με την χρήση αυτών των δυο εργαλείων, που έχουν όμως ένα μηνιαίο κόστος για την χρήση των υπηρεσιών του, ανεβάζω τα ποσοστά indexing των backlinks που δημιουργώ για τους πελάτες μου σε ποσοστά που αγγίζουν το 100%.

Προσωπικά θεωρώ ότι η κατασκευή ιστοσελίδων που δεν συνοδεύεται από κάποιου είδους διαφήμιση στο internet είναι μια χαμένη υπόθεση.

Εκτός από μετρημένα στα δάκτυλα websites που γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά ότι άλλο ψάχνουμε στο διαδίκτυο δεν το αναζητούμε μέσω του google; Απλά αναλογιστείτε το με βάση την δική σας χρηστική εμπειρία από το διαδίκτυο. Αν λοιπόν το web site μας δεν βρίσκεται έστω σε κάποιες λέξεις κλειδιά πως θα έρθει σε επαφή μαζί μας ο υποψήφιος πελάτης μας ακόμα και αν έχουμε τον πιο καλαίσθητο και λειτουργικό ιστοτόπο;
Αυτή η σκέψη θα σας οδηγήσει σε μια ολιστική προσέγγιση του πως πρέπει να στηθεί η εταιρική σας παρουσία στο διαδίκτυο.
Hide ↑

Aσφάλεια στο opencart

04 September 2014

Με το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας να γίνεται ένας ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα κατά την

Read more...

Μαθήματα opencart - Αλλαγή του navigation bar

02 September 2014

To OpenCart αποτελεί μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες για την κατασκευή[…]

Read more...

WordFence. Ασφάλεια στο wordpress

01 September 2014

Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο[…]

Read more...


Σχόλια

Νίκος
17 March 2013


Καλησπέρα πολυ καλό αρθρό!
Eυχαριστω για την βοηθεια.


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.