12 απλά, αλλά χρήσιμα online εργαλεία για developers !

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
24/04/2010 από
root

Τα περισσότερα από τα εργαλεία που ακολουθούν κάνουν μικρές εργασίες, οι οποίες όμως μπορούν να μειώσουν λίγο το χρόνο παραγωγής.
Έκανα μια αναζήτηση μέσα στα αγαπημένα μου, ξεχώρισα τα άσχετα sites από τα σχετικά με το θέμα μου, και τελικά δημιούργησα τη λίστα που ακολουθεί.

Εισαγωγή

Σαν Web Developer, πάντα βάζω στα αγαπημένα μου, σελίδες που είναι πραγματικά χρήσιμες και μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μου. Οι περισσότερες από τις σελίδες που ακολουθούν κάνουν λίγα πράγματα αλλά μου εξοικονομούν πολύ χρόνο.

Preloaders

Έχω φτιάξει αρκετές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν AJAX. Κάθε φορά που χρειάζομαι ένα GIF για να δείχνει πως η σελίδα κάνει εργασίες στο παρασκήνιο, επισκέπτομαι αυτή την ιστοσελίδα και παίρνω όποιο GIF μου αρέσει. Έχει αρκετές επιλογές και ρυθμίσεις που σας επιτρέπει να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε.

Δημιουργός προστατευτικών συνδέσμων κατά των Spambot για e-mail

Λοιπόν, θέλετε να βάλετε την διεύθυνση του e-mail σας στην ιστοσελίδα σας αλλά φοβάστε τα spam; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Javascript για να το ενσωματώσετε στη σελίδα σας. Αυτή η ιστοσελίδα μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το e-mail σας σε Javascript και μετά να το εμφανίσει, σε μορφή αναγνωρίσιμη από το άνθρωπο.

Μορφοποίηση και επικύρωση κώδικα JSON

Έχω καταναλώσει αρκετό χρόνο στα JSON, και έχω καταλήξει πως είναι αρκετά δύσκολα να τα διαβάσεις γιατί δεν είναι μορφοποιημένα. Έχω ανακαλύψει αυτό το εργαλείο λοιπόν που βοηθάει πολύ την κατάσταση και νομίζω πως είναι χρήσιμο να υπάρχει στα αγαπημένα σας.

Οδηγός για την υποστήριξη των CSS

Αυτό δεν είναι εργαλείο στην πραγματικότητα, είναι απλά μια αναφορά για να δημιουργήσετε τα δεδομένα του μοντέλου οντοτήτων. Το χρησιμοποίησα πριν από δύο χρόνια περίπου, αλλά δεν νομίζω πως μου είναι πλέων απαραίτητο γιατί μπορώ να το θυμάμαι.

Δημιουργός κωδικών πρόσβασης

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές έχω δημιουργήσει κωδικούς πρόσβασης για σελίδες στις οποίες δουλεύω. Λοιπόν, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το password generator, θα σας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

Εργαλεία για τα αρχεία .htaccess

Δεν είναι και από τους εμπειρότερους στο λειτουργικό σύστημα Linux / Unix αλλά γνωρίζω μερικές εντολές σε Linux που μου επιτρέπουν να στήσω ένα web site πάνω σε ένα Server. Ένα από τα πράγματα που πραγματικά συχαίνομαι είναι η δημιουργία των αρχείων .htaccess για αναγνώριση χρηστών. Δεν μπορώ ποτέ να θυμηθώ την εντολή για τη δημιουργία του αρχείου htpasswd. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και το Internet, βρήκα αυτή τη σελίδα και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Code Beautifier

Σε αυτή την υπηρεσία θα μπορέσετε να μορφοποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε τον CSS κώδικα σας. Είναι αρκετά δυνατό εργαλείο για να μορφοποιήσετε τον κώδικα σας, έτσι ώστε να είναι ποιο ευανάγνωστος, καθώς επίσης θα μετατρέψεις μερικές εντολές CSS στις ανάλογες συντομογραφίες τους έτσι ώστε να μικρύνει λίγο το συνολικό μέγεθος του αρχείου.

W3C Validator


Έχω την εντύπωση πως λίγο πολύ όλοι θα ξέρουμε για αυτό το εργαλείο. Να περνάτε από επικύρωση κάθε ιστοσελίδα σας, και να επιδιορθώνετε όλα τα σφάλματα.

Δημιουργός Favicon

Δημιουργήστε τα δικά σας favicons εύκολα και γρήγορα.

Βρείτε σπασμένους συνδέσμους με τη βοήθεια της W3C

Μια από τις βασικές δοκιμές κάθε ιστοσελίδας, να ελέγξετε αν λειτουργούν όλοι οι δεσμοί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε σπασμένους συνδέσμους.

PC Names

Το PC Names είναι η αγαπημένη μου μηχανή αναζήτησης για domain names. Μου αρέσει γιατί είναι βασισμένη σε AJAX και έτσι επιστρέφει τα αποτελέσματα άμεσα.

Δημιουργός XML χαρτών για ιστοσελίδες.

Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργείτε τους χάρτες της ιστοσελίδας σας χειρωνακτικά, μπορείτε εναλλακτικά να υποβάλετε την ιστοσελίδα σας σε αυτή την εφαρμογή και θα τα αναλάβει όλα από μόνη της.
Hide ↑

extend your possibilities!! xtnd.it

Follow Web Design Forum on Twitter ,

Οδηγός επιβίωσης WordPress για αρχάριους

25 October 2012

                    Ξεκινήσετε το wordpress blog σας μέσα σε λίγα λεπτά!

Read more...

Διαγωνισμός: 5 πακέτα Web Hosting από την StigmaHost

16 October 2012

Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι η StigmaHost σας προσφέρει την ευκαιρία[…]

Read more...

Ελληνική Σειρά Εκμάθησης JavaScript (Video Tutorials)

21 September 2012

Η Σειρά περιλαμβάνει τα εξής Μαθήματα:

JavaScript – 1 : Λίγα[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.