Χρήσιμες Συμβουλές Για Ασφαλέστερες Συναλλαγές Μέσω Κινητού

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
28/05/2013 από
Zeoz

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει κάνει τις επιχειρήσεις και οι τραπεζικές συναλλαγές πολύ πιο εύκολες, ειδικά με τα κινητά και τα online συστήματα συναλλαγών.

ScreenHunter

Με τη χρήση των κινητών συσκευών, οι συναλλαγές αυτές μπορεί να γίνουν οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

Ωστόσο, οι  συναλλαγές από τα κινητά εξακολουθούν να είναι λιγότερο ασφαλή από αυτά που πραγματοποιούνται online μέσω υπολογιστή.

Παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε για ασφαλέστερες συναλλαγές μέσω κινητού.

Να θυμάστε ότι δεν είναι μόνο τα χρήματά σας είναι σε κίνδυνο εδώ, αλλά και η ταυτότητά σας!

 • Χρησιμοποιήστε κωδικούς πρόσβασης στην συσκευή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας ενάντια σε κάποιον που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας από το τηλέφωνό σας, ειδικά αν ταξιδεύετε συχνά.

 

passcode-300x275

 • Να είστε προσεκτικός όταν κάνετε χρήση Wi-Fi συνδέσεων, δεδομένου ότι μπορεί να επιτρέψει και σε άλλους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες σας.
 • Αλλάζετε τους κωδικούς σας συχνά. Το κάνετε αυτό για την προστασία online προσωπικών λογαριασμών σας, έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να δείχνετε την ίδια προσοχή και στους λογαριασμούς του κινητού σας. Μπορείτε αν θέλετε, να κρατήστε ένα αντίγραφο των κωδικών πρόσβασης , όπου μόνο εσείς μπορείτε να βρείτε, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Αποστείλετε προσωπικές πληροφορίες μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης στο internet, και προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση ενός δημόσιου Wi-Fi δικτύου, όπου οι hackers είναι πιθανότατα σε θέση να έχουν πρόσβαση στην IP της συσκευής σας και άλλες πληροφορίες.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές. Η Λήψη εφαρμογών από τρίτους είναι πολύ επικίνδυνη. Κατεβάσετε, μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές, όπως η Apple και η Google. Εάν έχετε αμφιβολίες, ελέγχετε πάντα το App Store στο κινητό σας για εφαρμογές επειδή είναι πιο ασφαλή.
 • Πάντα να ελέγχετε τα σχόλια ενός app και τις βαθμολογίες πρώτα. Κάνετε την έρευνά σας πρώτα πριν από τη λήψη, ακόμη και από αξιόπιστα καταστήματα app, γιατί μερικές φορές, ακόμη και φαινομενικά αξιόπιστες εφαρμογές μπορεί να εξακολουθούν να είναι προβληματικός και όχι τόσο ασφαλές όσο θα πρέπει να είναι. Ελέγξτε γραπτές αξιολογήσεις χρηστών.

 

app-reviews

 • Ελέγξτε στο κινητό τις ιστοσελίδες για «https». Sites με «https» είναι πιο ασφαλές από τα sites «http», επειδή προστατεύει τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ της συσκευής σας και του online server. Μπορείτε να αναγνωρίσετε εύκολα μια ιστοσελίδα https μέσα από το εικονίδιο με το λουκέτο στη γραμμή διεύθυνσης.

 

https-background

 • Ελέγξτε τις δηλώσεις σας τακτικά. Δημιουργήστε μια σταθερή συνήθεια για να ελέγχετε όλες τις δηλώσεις των συναλλαγών, όχι μόνο για ύποπτες αναλήψεις ή μεταφορές, αλλά και για να σας βοηθήσει στο να μην υποστείτε κάποιο χρέος.
 • Αναφέρετε ύποπτες δραστηριότητες αμέσως. Ακριβώς όπως θα αναφέρετε ύποπτες αγορές με την πιστωτική σας κάρτα, αναφέρετε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή μέσω κινητού αμέσως.

 
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

 • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
 • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
 • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
 • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.