Λόγοι για την μη διαθεσιμότητα ενός site (μη φόρτωση ιστοσελίδας)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
2/02/2013 από
Gveronis

Σας έχει ποτέ συμβεί , να εισάγετε το όνομα της ιστοσελίδας σας στο browser σας και τίποτα να μην έρχεται (μη φόρτωση ιστοσελίδας)?  Τα μηνύματα λάθους που βλέπετε στο  browser σας  δεν σας βοηθάνε και πολύ?  Προσπαθείτε πολλές φορές και σε διαφορετικούς browsers, αλλά ακόμα δεν είστε σε θέση να έχετε πρόσβαση στο site σας?

downtime-300x135Oι λόγοι που προκαλούν την ιστοσελίδα σας να μην φορτώνει είναι:

– Εσφαλμένη Ρύθμιση DNS

Για να είναι ο web hosting λογαριασμό σας πλήρως λειτουργικός, οι εγγραφές DNS του τομέα σας  θα πρέπει να οριστούν σε εκείνους για τον server που φιλοξενεί το λογαριασμό σας. Μπορείτε να βρείτε τους σωστούς εξυπηρετητές DNS για τον τομέα σας στην περιοχή χρέωσης σας, κάνοντας κλικ Domains -> My Domains

– Το όνομα τομέα έχει λήξει

Τα ονόματα τομέα (Domain Names) καταχωρούνται μόνο για ένα περιορισμένο (προπληρωμένο) χρονικό διάστημα. Εάν ο τομέας σας έχει λήξει, θα υπάρξει μια προεπιλεγμένη τοποθεσία με ένα σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες. Αν αυτή είναι η περίπτωση σας, θα πρέπει να ανανεώσετε το domain σας το συντομότερο δυνατό.

Εάν το όνομα τομέα έχει καταχωριθεί μέσω π.χ GoDaddy, μπορείτε να συνδεθείτε στην Περιοχή χρέωσης σας και να κάνετε κλικ στο Domains -> Renew Domains. Διαφορετικά, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το μητρώο καταχώρισης τομέα σας (domain registrar) και να ανανέωσετε το domain name σας με αυτούς.

– Κενή σελίδα ή κανένα index file

Όταν τοποθετείτε το site σας στο web server, αυτός προσπαθεί να ανοίξει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα αρχεία πρώτα: index.html, index.htm, index.php (αυτή είναι η προεπιλεγμένη σειρά εκτός αν  ορίζεται αλλιώς στο αρχείο .htaccess ). Αν δεν υπάρχουν αυτά τα αρχεία, ο web server εμφανίζει μια λίστα από όλα τα αρχεία και τους καταλόγους σας δηλαδή στη μή φόρτωση ιστοσελίδας.

Αν το αρχείο ευρετηρίου (index file) είναι άδειο, ο browser σας θα εμφανίσει μόνο μια κενή σελίδα. Κενή σελίδα μπορεί επίσης να δείξει αν υπάρχουν προβλήματα με ένα PHP script και η αναφορά σφάλματος έχει απενεργοποιηθεί από το script σας.

– Προβλήματα σύνδεσης δικτύου

Είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίζετε προβλήματα συνδεσιμότητας του δικτύου στο διακομιστή (server) που φιλοξενείται το site σας. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να επισκεφθείτε άλλα web sites, αλλά ο συγκεκριμένος server είναι απρόσιτος για σας (επίσης μή φόρτωση ιστοσελίδας).

πηγη: http://goo.gl/YdO4z
Hide ↑

WEB DEVELOPER-DESIGNER (www.gveronis.net) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τηλ. 697 7570145

Follow gveronis on Twitter

10 λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε ένα αποτυχημένο site...

05 June 2013

Ξεκινώντας αυτό το θέμα ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι τα Site  δεν αποτυγχάνουν αλλά οι άνθρωποι

Read more...

To Social Commerce είναι το μέλλον!

08 April 2013

Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου επισκέπτονται online καταστήματα ψάχνοντας για τις καλύτερες προσφορές. Αφού βρούν ένα  καταπληκτικό[…]

Read more...

Η Google επιβραβεύει τη responsive κατασκευή ιστοσελίδων για κινητά

15 February 2013

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων για κινητές συσκευές που είχαμε αναφέρει σε Read more...Σχόλια

gveronis
2 February 2013


πολύ χρησιμο για κάθε χρήστη


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.