Τι “Μισούν” Οι Web Designers Στους Developers

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
11/07/2013 από
Zeoz

Η εργασία ως σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να είναι αγχωτική. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα site χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που δεν είναι πάντα αξιόπιστα για να εμφανιστεί σε πιθανώς εκατοντάδες διαφορετικών συνδυασμών browser και λειτουργικού συστήματος.

Πλέον, οι περισσότεροι σχεδιαστές Ιστού σε μια ομάδα πρέπει να σχεδιάσουν όλα τα γραφικά, λογότυπα, και μερικές φορές να κάνουν ακόμη και το branding για την ιστοσελίδα. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο προγραμματιστής Web.

Ίσως επειδή η εστίασή τους είναι διαφορετική, οι web designers και οι προγραμματιστές, συχνά δεν συνεργάζονται όπως αρχικά έλπιζαν.

Παρόλα που αυτό το άρθρο έχει τίτλο: Τι Μισούν Οι Web Designers Στους Web Developers, δεν μιλάμε για μίσος και καθαρή οργή, αλλά περισσότερο για την “ανεκτική εχθρότητα” που μπορεί να έχετε για παράδειγμα με το κρεμμύδι. Αλλά είναι φυσικό, να υπάρχουν μερικά πράγματα που οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι οι προγραμματιστές Web κάνουν.

Οι προγραμματιστές είναι πολύ αρνητικοί

no

Αρκετές φορές σαν πρώτη απάντηση ένας προγραμματιστής σε κάθε αίτημα είναι το  “όχι” ή “αυτό δεν είναι δυνατόν¨. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν έχετε βρει μια ιστοσελίδα που κάνει ακριβώς αυτό που θέλετε το site σας να κάνει. Ως εκ τούτου, ξέρετε ότι είναι δυνατόν, έτσι γιατί αυτοί λένε όχι;

Συχνά ο λόγος που ο developer του έργου λέει όχι,  δεν έχει να κάνει τόσο με το ίδιο το αίτημα αλλά περισσότερο με αυτό που αναμένεται να οικοδομήσει. Αν εργάζεστε σε ένα τεράστιο project επανασχεδιασμού ιστοσελίδας ή και μόνο μια μικρή αλλαγή δεδομένων, μπορεί να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνουν όλα αυτά που ζητάμε. Πλέον, ένας προγραμματιστής Ιστού έχει συνήθως σκεφτεί για την σελίδα στο σύνολό της. Έτσι, ενώ μπορεί να είναι δυνατό να προστεθεί η λειτουργία που ζητάμε, θα ήταν εις βάρος κάποιου άλλου στοιχείου.

Αν όμως μπορείτε να το κάνετε χωρίς να είναι επιβλαβές για τα υπόλοιπα στοιχεία, προσπαθήστε να σκαλίσετε τους λόγους για τους οποίους ισχύει το “όχι”. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τελικά ήταν “όχι τώρα” ή ακόμα και “Πρέπει να το σκεφτώ λίγο περισσότερο.”

Δεν με νοιάζει πώς φαίνεται η περιοχή

Εάν έχετε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, χρώμα ή layout για την σελίδα, μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν ο developer του έργου απλά επιλέγει μια τυχαία γραμματοσειρά ή χρώμα ή διάταξη στη σελίδα και να το αποκαλεί καλό. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε το σχέδιο που αντιπροσωπεύει καλύτερα την εταιρεία και το περιεχόμενο για τη συγκεκριμένη σελίδα, και όταν σας αγνοούν μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Τι γίνεται όμως αν δεν σας αγνοούν; Οι σχεδιαστές Web εκπαιδεύονται για να παρατηρούν μικρές λεπτομέρειες που ένας προγραμματιστής δεν θα μπορούσε να γνωρίζει.  Επιτυχία για εμάς είναι να κάνουμε κατανοητό στους προγραμματιστές τη σημασία αυτών των μικρών λεπτομερειών. Ένας πελάτης μπορεί να μην γνωρίζει ότι η σελίδα φαίνεται άσχημη επειδή είναι 2 pixels πιο στενή, αλλά υποσυνείδητα θα το παρατηρήσετε, και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το εμπορικό σήμα του site.

Απλώς να θυμάστε ότι οι προγραμματιστές νοιάζονται για το πώς η περιοχή φαίνεται, έχουν όμως μια διαφορετική εστίαση από ό, τι οι σχεδιαστές .

Δεν μπορεί κάθε πρόβλημα να λυθεί με ένα script.

gear

Αν έχετε δουλέψει με έναν web developer ή προγραμματιστή Ιστού, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι βλέπουν τον κόσμο με μία άλλη “ματιά”,αυτή του προγραμματιστή. Και λόγω αυτού, θέλουν να λύνουν τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές τους στη συγγραφή προγραμμάτων. Για παράδειγμα, για να βελτιωθεί η πλοήγηση, ένας web developer μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο drop down μενού με εκατοντάδες  επιλογές.

Ο σχεδιαστής πρέπει να δείξει από την μεριά του πως τα απλά σχέδια μπορούν να λύσουν τα προβλήματα εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα από πολύπλοκα προγράμματα. Ένα πλεονέκτημα που έχει ο σχεδιαστής είναι: ότι ένα νέο mocup μπορεί συχνά να δημιουργηθεί σε μια δύο μέρες, ενώ ένα νέο script συχνά θα πάρει μια εβδομάδα ή και περισσότερο για να τελειώσει.

Το “Είναι Σχεδόν το ίδιο”, δεν είναι καλό

almost

Όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο, θέλετε όλοι όσοι το βλέπουν να βλέπουν το ίδιο πράγμα, αλλά όταν εργάζεστε με έναν web developer, αυτοί χτίζουν το σχεδιασμό αρχικά για ένα πρόγραμμα περιήγησης και στη συνέχεια ανησυχούν για τους άλλους. Μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν ανοίγετε τη σελίδα σε δύο διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, και το overlay δείχνει ότι είναι διαφορετικά. Οι προγραμματιστές δεν φαίνεται να νοιάζονται ότι o  ΙΕ εμφανίζει τη σελίδα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι o Safari ο οποίος είναι διαφορετικός από το Firefox.

Ένα ακόμα σενάριο για το οποίο δεν θα “συμπαθήσετε” τον προγραμματιστή σας είναι: η δυσκολία και ο χρόνος που απαιτείται για να κάνει μια ιστοσελίδα να φαίνεται απολύτως όμοια σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης / OS κάτι που καθιστάτε σχεδόν αδύνατο.

Θα βοήθαγε, να σκεφτείτε σαν πελάτης. Εκτός αν το site σας στοχεύει σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι πιθανότητες είναι κανείς να μην δει ποτέ τη σελίδα σας σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης από αυτό που χρησιμοποιεί. Με άλλα λόγια, ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι ο τίτλος είναι 15 pixels από τα αριστερά στον IE και 10 pixels από αριστερά στο Safari.  Επίσης θα είχατε πολύ περισσότερη υποστήριξη από έναν προγραμματιστή αν επικεντρωθεί σχετικά με τα σφάλματα στην απόδοση του σχεδίου σας σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, χωρίς να συγκρίνει σε άλλο browser.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.