Στρατηγικές Για Συντήρηση Της Ιστοσελίδας Σας

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
13/03/2013 από
Zeoz

Την εποχή πριν από τις τελευταίες ενημερώσεις στη μηχανή αναζήτησης του Google, η συντήρηση ενός ιστοχώρου θα μπορούσε να ρυθμίζεται αυτομάτως, αν είχε φτάσει στην κορυφή της σελίδας αναζητήσεων για όλες τις σχετικές λέξεις-κλειδιά της. Ωστόσο, οι ενημερώσεις Google Penguin και Panda άλλαξαν όλο το τοπίο- σήμερα, η συντήρηση του ιστοχώρου είναι κρίσιμη για να λάβετε μια καλή θέση στο Google. Ακόμη σπουδαιότερο από αυτό, είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαπιστώσουν, εάν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρακολουθείται και ενημερώνεται ή όχι.

Να έχετε πάντα έτοιμο επίκαιρο περιεχόμενο

fresh-content-for-website-maintenance

Συγκεκριμένη περίπτωση: οι χρήστες μπορεί να επιστρέψουν σε μια ιστοσελίδα, αλλά αν κρίνουν ότι το site δεν ενημερώνεται συχνά, θα σταματήσουν να ενδιαφέρονται. Βέβαια, από κάποια οπτική γωνία, οι νέοι επισκέπτες είναι πιο επιθυμητοί, γιατί είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ σε διαφημίσεις ή να αγοράσουν κάποια από τα προϊόντα του site, αλλά οι σταθεροί επισκέπτες είναι πιθανότερο να δημιουργήσουν συνδέσμους προς την ιστοσελίδα και κατ’ επέκταση να προκαλέσουν πιο αυθόρμητη, οργανική επισκεψιμότητα.

Κινηθείτε με τις Κατατάξεις της Ιστοσελίδας για μια Σωστή Συντήρηση

site-rankings-website-maintenance

Ορισμένοι διαχειριστές που έχουν αυτή τη νοοτροπία αυτόματου πιλότου όπως ανέφερα, θα αμελήσουν να παρακολουθούν τη σειρά κατάταξης της ιστοσελίδας τους, αφότου καταλάβουν την πρώτη θέση. Το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρχει πάντα ένας ανταγωνιστής, που στοχεύει επίσης την πρώτη θέση, οπότε αν δεν παρακολουθείτε προσεκτικά την κατάταξη της ιστοσελίδας σας, μπορεί σύντομα να καταλήξετε να εκθρονιστείτε. Εκτός από τον εντοπισμό της θέσης σας, θα πρέπει να παρακολουθείτε πάντα και την άνοδο των ανταγωνιστών σας και να προσπαθείτε να τους φθάνετε.

Ελέγξτε τους συνδέσμους της ιστοσελίδας σας.

links-website-maintenance

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξοργιστικό για ένα χρήστη από το να πέσει σε σπασμένο σύνδεσμο, χαρακτηριστικό ή εικόνα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους δηλώσετε ότι δεν ενδιαφέρεστε ούτε καν εσείς αρκετά για το site σας, άρα γιατί να ενδιαφερθούν αυτοί; Φυσικά, είναι πολύ λογικό το επιχείρημα ότι είναι πολύ δύσκολο να εξετάζετε έναν ιστοχώρο με πάνω από εκατό σελίδες περιεχομένου για κάθε πιθανό σπασμένο σύνδεσμο, αλλά υπάρχουν πολλά προγράμματα και plug-ins που μπορούν να το κάνουν αυτόματα για σας. Μια ακόμα καλύτερη πηγή μπορεί να είναι οι οπαδοί των ιστοσελίδων σας, γιατί αναπτύσσοντας ένα διάλογο μαζί τους, θα τους ενθαρρύνετε να σας ενημερώσουν αν βρουν ένα σπασμένο σύνδεσμο. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί ποτέ να ξεπεράσει τη δουλειά μιας ενεργούς βάσης οπαδών.

Επικεντρωθείτε στην Απόκτηση Εισερχόμενων Συνδέσμων

incoming-links-for-website-maintenance

Όποιος προσπάθησε να αναπτύξει μια ιστοσελίδα έχει μάθει πόσο σημαντική είναι η απόκτηση καλών εισερχόμενων συνδέσμων, αφού αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που το Google θα εκτιμήσει ότι το site έχει κάποια αξία. Εδώ εισέρχεται και η σημασία της επικοινωνίας με τους επισκέπτες σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν στη συντήρηση του site, εάν πιστεύουν ότι είναι αξιόλογο, και θα συστήσουν επίσης, τα άρθρα σας στα ιστολόγιά τους, το οποίο θα βελτιώσει ακόμη πιο πολύ τα στατιστικά σας. Ωστόσο, μην τους ζητάτε άμεσα να συνδεθούν μαζί σας. Είναι πολύ καλύτερη στρατηγική το να δημιουργήσετε απλά περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, που θα νιώσουν φυσικά την ανάγκη να το αναφέρουν.

Αναπτυχθείτε Με βάση τις Στατιστικές της Ιστοσελίδας

google-analytics-website-maintenance

Μία από τις πιο σημαντικές πηγές εκτιμήσεων για τον ιστοχώρο σας είναι τα στατιστικά στοιχεία του παρόχου φιλοξενίας του. Μπορείτε να επεξεργαστείτε πιο εκτεταμένα αυτές τις πληροφορίες με ένα εργαλείο όπως το Google Analytics. Ο σκοπός είναι να μάθετε ποιο τμήμα του site σας έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ποια άρθρα σας τα επισκέπτονται πιο συχνά, και ποιες είναι μερικές από τις πιο χρήσιμες λέξεις-κλειδιά τις οποίες θα πρέπει να επεκτείνετε; Τέτοιου είδους πληροφόρηση θα πρέπει να έχετε για μια super-charged μοντέρνα συντήρηση ιστοσελίδας.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η συντήρηση ιστοχώρου δεν είναι πια κάτι που μπορεί να το κάνει ένα πρόγραμμα για σας, ή που μπορεί να μπει στον αυτόματο πιλότο. Οι αλγόριθμοι του Google αντικαθίστανται και βελτιώνονται διαρκώς και αναζητούν ιστοσελίδες που τις διαχειρίζονται άνθρωποι. Η ανάπτυξη του περιεχομένου,το να δημιουργήσετε προσωπική σχέση με τους αναγνώστες σας και να τους κάνετε καλή εντύπωση, ώστε να συστήσουν το site σας στους δικούς τους ιστοχώρους είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε μια επιτυχημένη online επιχείρηση.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.