Σημαντικές Οικονομικές Αποφάσεις Που Πρέπει Να Αντιμετωπίσουν Οι Web Designers

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
8/03/2013 από
Zeoz

Η ίδρυση μιας επιχείρησης web design είναι μια συγκλονιστική στιγμή. Έχετε το όνειρο. Έχετε τις δεξιότητες. Έχετε ένα εκπληκτικό site. Αλλά έχετε ένα οικονομικό σχέδιο;

Για τους δημιουργικούς επαγγελματίες όπως είναι οι σχεδιαστές ιστοσελίδων, η λήψη οικονομικών αποφάσεων μάλλον δεν ανήκει στη λίστα με «Τα 1.000 πιο ευχάριστα πράγματα» αλλά οι οικονομικές αποφάσεις είναι απολύτως αναγκαίες για τη νεοϊδρυθείσα επιχείρησή σας.

Και υπάρχουν πολλές οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Εδώ είναι οι κορυφαίες πέντε που πρέπει να σκεφτείτε για τη μικρή επιχείρησή σας:

1. Πως να χρηματοδοτήσετε τo ξεκίνημα

startup-sign

Η χρηματοδότηση είναι ίσως το πιο σπουδαίο τμήμα στο ξεκίνημα της μικρής επιχείρησή σας. Χωρίς κάποια κεφάλαια για να κινηθείτε, δεν θα ξεκινήσετε καθόλου την επιχείρησή σας. Ευτυχώς, η έναρξη μιας επιχείρησης web design δεν χρειάζεται να έχει υψηλό κόστος, και είναι πολλές οι πιθανές επιλογές για τη χρηματοδότησή της.

Αν έχετε προσωπικές αποταμιεύσεις, είναι η πρώτη πηγή για τη χρηματοδότηση σας. Ξεκινώντας την επιχείρησή σας με όσο το δυνατόν μικρότερο χρέος, είναι ένας καλός τρόπος για να συγκρατήσετε το σύνολο των εξόδων σε χαμηλά επίπεδα και να εξασφαλίσετε έτσι τη μακροπρόθεσμη επιτυχία σας.

Αλλά αν χρειάζεστε κάποια εξωτερική χρηματοδότηση, υπάρχουν μεγάλες επιλογές. Για το είδος των μικρών αναγκών σε ρευστότητα, εξετάστε τη λύση μιας εταιρικής πιστωτικής κάρτας, η οποία σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία (και συχνά προσφέρει κάποιο πρόγραμμα με πόντους ανταμοιβής) παρά ένα πιο συμβατικό δάνειο. Μια άλλη καλή επιλογή μπορεί να είναι ένα SBA Microloan. Το Πρόγραμμα Microloan απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται βραχυπρόθεσμα δάνεια με ύψος μικρότερο από$ 50.000, και θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για την web design επιχείρησή σας.

2. Πόσο να χρεώσετε

crowdfunding

Αφότου αποφασίσετε για τη χρηματοδότηση της έναρξης της επιχείρησής σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε πόσο θα χρεώνετε. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αλήθεια, η πιο δύσκολη οικονομική απόφαση που θα χρειαστεί να πάρετε και εδώ ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο.

Αρχικά, κάντε κάποια έρευνα αγοράς για την αγορά-στόχο σας, είτε είναι τοπική, διεθνής, ή μέσα σε ένα συγκεκριμένο κλάδο. Μιλήστε με συναδέλφους σας για να μάθετε πόσο χρεώνουν. Στη συνέχεια, εξετάστε τα λειτουργικά σας έξοδα για να δείτε ποια θα πρέπει να είναι η τιμή-στόχος σας. Αυτός ο θαυμάσιος μετρητής ωριαίου κόστους από την Freelance Switch μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε όλες τις δαπάνες – επαγγελματικές και προσωπικές – που θα πρέπει να καλύψετε με το εισόδημά σας.

Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι το αν θα χρεώσετε ανά έργο ή ανά ώρα. Πολλοί δημιουργικοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι η χρέωση ανά έργο – παρακολουθώντας παράλληλα τα έσοδα ανά ώρα για το αρχείο σας – είναι η καλύτερη επιλογή. Η χρέωση ανά ώρα τείνει να διώχνει μακριά τους πελάτες, και αφήνει περιθώριο για υπεκφυγές σχετικά με τις τιμές ή το χρόνο που χρειάζονται συγκεκριμένα έργα.

3. Πως να προωθήσετε τη νέα επιχείρηση

promotion

Το μάρκετινγκ δεν είναι απλά μια οικονομική απόφαση, αλλά τα οικονομικά σας σίγουρα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις μάρκετινγκ που θα πάρετε. Κοιτάξτε τα περιθώρια της χρηματοδότησής σας για να καθορίσετε πόσο μπορείτε να ξοδέψετε για μάρκετινγκ και κατόπιν, να εξετάσετε τις διάφορες επιλογές μάρκετινγκ για να δείτε τι ποσό μπορείτε να διαθέσετε.

Αν δεν γνωρίζετε πολλά για το μάρκετινγκ, διαβάστε μερικά βιβλία σχετικά με το μάρκετινγκ για web designers, ή για ελεύθερους επαγγελματίες γενικότερα. Έπειτα, επιλέξτε μερικές στέρεες, προσιτές επιλογές για να εφαρμόσετε. Η προσπάθεια να κάνετε μάρκετινγκ σε πολλές κατευθύνσεις συγχρόνως, θα διασκορπίσει τα κεφάλαιά σας και θα σας μπερδέψει. Γι’ αυτό, δοκιμάστε μία ή δύο τεχνικές την κάθε φορά για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα (και είναι πιο συμφέρον) για εσάς.

4. Πως να διαχειριστείτε το ταμείο

Η διαχείριση του ταμείου είναι μια επιχειρηματική πρόκληση για κάθε ελεύθερο επαγγελματία ή εργολάβο. Ευτυχώς για τους web designers, το ταμείο δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο θα ήταν για μια μεγάλη επιχείρηση διανομής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι λίγο μπερδεμένο κατά καιρούς.
Υπάρχουν πολλές επιλογές που θα πρέπει να κάνετε σε ότι αφορά τη διαχείριση των διαθεσίμων, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:
Πώς θα παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδα (Ένα απλό υπολογιστικό φύλλο ή ένα πιο αναβαθμισμένο λογισμικό;)
Πώς θα τιμολογήσετε τους πελάτες (Πληρωμή προκαταβολικά ή στο τέλος;)
Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα (Πόσο θα πρέπει να είναι το κεφάλαιο έκτακτης ανάγκης για τους «χαμηλούς» μήνες ; )
Πώς θα αποφασίσετε με ποιους πελάτες να ξεκινήσετε (Πώς θα αποφύγετε τους κακούς πελάτες που σπαταλούν πάρα πολύ χρόνο για πολύ λίγα χρήματα;)
Πώς θα χρηματοδοτήσετε τις «χαμηλές» περιόδους (Θα χρησιμοποιήσετε πίστωση ή έχετε επαρκείς αποταμιεύσεις για να σας καλύψουν; )

Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλές επιλογές για να κάνετε όταν πρόκειται για τη διαχείριση των ρευστών διαθεσίμων της επιχείρησής σας. Αν λάβετε αυτές τις αποφάσεις από την αρχή του σχεδιασμού, θα γλυτώσετε από το να μείνετε «ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια». Όταν ξέρετε πώς σχεδιάζετε να χειριστείτε μια περίοδο κρίσης- η οποία οπωσδήποτε θα προκύψει – δεν θα χρειαστεί να πανικοβληθείτε, όταν ελέγξετε τον χαμηλό λογαριασμό σας.

5. Πως να διαχειριστείτε τα λογιστικά

Στην αρχή, οι επιλογές λογιστικής για την επιχείρησή σας δεν θα φαίνονται και πολύ περίπλοκη υπόθεση, ειδικά αν ξεκινάτε ως ελεύθερος επαγγελματίας λίγο στο περιθώριο. Όταν δεν κερδίζετε πολλά χρήματα, η διαχείριση των εσόδων σας μέσω του λογαριασμού σας δεν είναι και δύσκολη υπόθεση, αρκεί να παρακολουθείτε προσεκτικά τα έσοδα και έξοδά σας. Αλλά όταν αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα, θα πρέπει να κάνετε κάποιες σημαντικές επιλογές για τα λογιστικά.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θα διαχωρίσετε τους επαγγελματικούς από τους προσωπικούς λογαριασμούς. Πολλοί σχεδιαστές που εργάζονται ως ανάδοχοι έργου διαχειρίζονται όλο το εισόδημά τους μέσω ενός εταιρικού λογαριασμού, αλλά εισπράτουν οι ίδιοι ένα μισθό από αυτόν τον λογαριασμό. Να συζητήσετε σίγουρα με έναν επαγγελματία λογιστή.
Μιλώντας για λογιστές, μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που αφορούν τα λογιστικά είναι η ίδια η επιλογή του λογιστή σας. Ο καλός λογιστής μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε την προσοχή σας στην επιχείρησή σας, να εξοικονομήσετε χρήματα, και να εξασφαλίσετε κάποιες καλές φορολογικές ελαφρύνσεις με τη σωστή φοροτεχνική ρύθμιση. Μόλις μπορέσετε να το αντέξετε οικονομικά, ναβρείτε και να προσλάβετε έναν καλό λογιστή για να σας βοηθήσει με τις λογιστικές ανάγκες της επιχείρησής σας.

Οι οικονομικές αποφάσεις δεν είναι καθόλου ευχάριστες, αλλά όταν ξοδέψετε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε και να τελειώσετε με αυτές τις επιλογές στην έναρξη της επιχείρησής σας, θα δείτε τα οφέλη στην πορεία. Αν πάρετε τώρα τις κατάλληλες οικονομικές αποφάσεις ,θα έχετε ως αποτέλεσμα λιγότερα μπερδέματα, πιο σταθερό εισόδημα και μεγαλύτερα κέρδη για την επιχείρησή σας.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.