Πως Να Μην Είστε Δύσκολος Πελάτης Και Να Δώσετε Μεγαλύτερη Αξία Στα Χρηματά Σας

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
29/05/2013 από
Zeoz

Η εργασία με 3α μέρη, όπως και κάθε σχέση, είναι αμφίδρομη υπόθεση. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των Web project σας.

Όπως ο καθένας όπου η δουλειά του περιλαμβάνει την άμεση επαφή με τον πελάτη, Οι επαγγελματίες του web έρχονται συχνά σε δύσκολες συμπεριφορές από τον πελάτη. Αλλά, όπως λένε – ο πελάτης έχει πάντα δίκιο – και συχνά  τα προβλήματα αυτά μαίνονται ανεξέλεγκτα λόγω ευγένειας. Αυτά τα πράγματα όμως  δεν επηρεάζουν μόνο την επαγγελματική λογική σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιζήμια για τις σχέσεις σας, την παραγωγικότητα του έργου σας, ακόμη και το περιεχόμενο του portfolio  σας.

Παρακάτω είναι μια συλλογή από πράγματα που σαν πελάτης θα πρέπει να αποφεύγετε να λέτε στους web επαγγελματίες σας, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών, προγραμματιστών και copywriters, αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις υπηρεσίες τους, ενώ παράλληλα να κάνετε πιο ευχάριστη την συνεργασία μαζί τους.

“Δεν θα πάρει πολύ”

Περιγράφοντας ένα σχέδιο στον σχεδιαστή ή τον προγραμματιστή ως «γρήγορο», λέγοντας πράγματα όπως, “αυτό το σχέδιο δεν θα πάρει πολύ» ή “έχω μια ιδέα που είναι εύκολο να σχεδιαστεί” είναι κάτι που αν μη τι άλλο θα σας εξασφαλίσει μια “λοξή ματιά” .

Εκτός αν, φυσικά, είστε πολύ έμπειροι στις περιπλοκές του σχεδιασμού και της ανάπτυξης, η οποία δεν είναι συνήθως η περίπτωση.

Σχεδιάζοντας ένα λογότυπο που αντιπροσωπεύει ό, τι αντιπροσωπεύει η επιχείρησή σας, ή μια ιστοσελίδα οπού οι πελάτες σας θα μπορούν εύκολα να περιηγηθούν, παίζει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία της επιθυμητής εικόνας της μάρκας σας, και επίσης απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Να θυμάστε ότι πληρώνετε τον παροχέα υπηρεσιών σας για την εμπειρία του σε κάτι που δεν είναι τόσο απλό όσο το να κάνεις 3 κλικ, ή είναι κάτι που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει.

Αν λέτε αυτά τα πράγματα σε μια προσπάθεια να μειώσετε υποσυνείδητα το ποσό των ωρών που θα πρέπει να πληρώσετε, δεν θα καταφέρετε παρά να εκνευρίσετε τον πάροχο και να ξεκινήσετε τη σχέση σας σε λάθος βάση.

«Δώσε μου τα Raw αρχεία”

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά όταν ζητάτε από τον γραφίστα σας να σας δώσει τα raw αρχεία σχεδιασμού μετά την ολοκλήρωση της εργασίας συχνά μεταφράζεται ως, “θέλω να τα κρατήσω ώστε να μπορώ να κάνω αλλαγές στο μέλλον ή να τα δώσω σε έναν φθηνότερο, λιγότερο ταλαντούχο γραφίστα (για να “πετσοκόψει” το σχέδιο).

Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ιδίως αν το σχέδιο έχει φροντιστεί ώστε να εκπροσωπεί το εμπορικό σήμα σας, και να είναι συνεπής με το υπόλοιπο των σχεδίων μάρκετινγκ.

Σκεφτείτε το σαν να πηγαίνετε στην κουζίνα της γιαγιάς σας και να προσθέτετε τόνους αλάτι στην κατσαρόλα που έχει μοχθήσει όλη την ημέρα να ετοιμάσει. Είναι κάτι το οποίο ξέρει να κάνει, μιας και το κάνει  πολύ περισσότερο από ό, τι εσείς, για αυτό αφήστε το προτού  δημιουργήσετε ένα “τέρας”.

«Τελευταία Αλλαγή, το υπόσχομαι!”

mistake2

Ο copywriter, μόλις σας έστειλε 15 σελίδες για έγκριση και περιμένει τα σχόλιά σας. Αντί να πάρετε τον χρόνο σας και να συλλέξετε προσεχτικά   τις σκέψεις σας σχετικά με τις αλλαγές, ξεκινάτε να στέλνετε μαζικά emails. Στέλνετε επίσης το σχέδιο σε πολλούς από τους συναδέλφους / συγγενείς  / φίλους για τη συμβολή τους.

Τώρα, ο copywriter πρέπει να λάβει υπόψη του πολλαπλές διαφορετικές αιτήσεις για την επεξεργασία.

Οι σχεδιαστές και προγραμματιστές, συμφωνούν επίσης ότι η λήψη χρόνου σκέψης για τις αιτούμενες αλλαγές, σε μία απάντηση εξοικονομεί χρόνο, χρήματα και πονοκεφάλους. Αυτό συμβαίνει επειδή: 1. Μια καλά οργανωμένη ανάδραση είναι πιο εύκολα κατανοητή και εφαρμόσιμη, και 2. Ο Copywriter ή ο σχεδιαστή σας είναι πλέον σε θέση να κάνει τις αλλαγές ταυτόχρονα, κάτι το οποίο μπορεί πραγματικά να εξοικονομήσει τον χρόνο τους, συνεπώς και τα χρήματά σας.

«Είσαι το δικό μου ανθρώπινο Πινέλο”

human-brush

Μην εκνευρίζεστε όταν o κειμενογράφος ή γραφίστας περιορίζει τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε σε ένα έργο. Από τη στιγμή που τους προσλάβατε , έχετε εγκρίνει τη δημιουργικότητά τους και έχετε συμφωνήσει να πληρώσετε για την ευρηματικότητα τους.

Μικρο-διαχείριση του έργου σε κάθε βήμα της διαδρομής είναι σαν την πρόσληψη ενός ανθρώπου πινέλο. Εάν θα προτιμούσατε να κάνετε μόνοι σας το έργο, ίσως τα χρήματά σας θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν για να αγοράσετε το δικό σας λογισμικό.

Ο περιορισμός αυτός δεν πρέπει να θεωρείται ως αλαζονεία, αλλά σαν την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με κάποιον που έχετε προσλάβει ο οποίος μελέτησε και εξασκεί το επάγγελμά, αρκετό καιρό για να πληρώνεται για να το κάνει καλά.

“Μπορούμε να αλλάξουμε αυτό;  (να γίνει το νερό, κρασί)”

water-into-wine

Αν παρέχετε στον σχεδιαστή σας φωτογραφίες που νομίζετε ότι θα συμπληρώσουν την ιστοσελίδα σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα αιτήματα του σχεδιαστή. Δεν έχει σημασία το επίπεδο σας ή η αγάπη που έχετε στην φωτογραφία και τις καταπληκτικές σας ικανότητες.

Ακόμη και ο καλύτερος σχεδιαστής δεν μπορεί να γυρίσει μια μικρογραφία σε HD.

Δεν λέμε ότι ο developer σας δεν μπορεί να γυρίσει την πιο τρελή ιδέα σας σε πραγματικότητα. Όμως όπως και στο πρώτο μας παράδειγμα – είναι σημαντικό να μην κάνουμε υποθέσεις. Κάποια πράγματα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο εύκολο από ό, τι φαίνονται.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.