Ο Mozilla θέλει να βάλει Κοινωνικά Δίκτυα στο πρόγραμμα περιήγησης

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
15/10/2012 από
Zeoz

Με τον Firefox 16 έτοιμο ο Mozilla έχει αρχίσει να στρέφει την προσοχή του στον Firefox 17, Beta έκδοση.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον Firefox 17, πηγαίνετε στην σελίδα του Firefox και να κατεβάστε ένα αντίγραφο.

Ο Firefox 17 εισάγει το πρώτο κομμάτι του προγράμματος του Mozilla για να φέρει τον κοινωνικό ιστό μέσα στο web browser. Ο Firefox 17 καθορίζει τις βάσεις για τη νέα API του Mozilla.

Δεν υπάρχει τίποτα να δείτε αυτή τη στιγμή, αλλά ο Firefox 17 είναι έτοιμος να εισάγει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις  από μεμονωμένους ιστότοπους στην πλαϊνή μπάρα μέσα από τον Firefox.

Μεταξύ των σχεδίων του Mozilla για τα νέα API είναι ένα σύστημα κοινοποίησης, ένας τρόπος για να μοιραστείτε ή να προτείνετε το περιεχόμενο και μια ειδική πλαϊνή μπάρα για news feeds, chat και άλλες πτυχές των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter.

Εδώ θα δείτε πώς η Mozilla περιγράφει το API:

Info

Much like the OpenSearch standard, the Social API enables developers to integrate social services into the browser in a way that is meaningful and helpful to users. As services integrate with Firefox via the Social API sidebar, it will be easy for you to keep up with friends and family anywhere you go on the Web without having to open a new Web page or switch between tabs. You can stay connected to your favorite social network even while you are surfing the Web, watching a video or playing a game.

Το http://flock.com/ το οποίο είναι και αυτό που προσέφερε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Mozilla για το  Firefox Social API, αλλά δεν κατάφερε να βρει ποτέ ακροατήριο και έκτοτε έχει κλείσει (ενώ η τρέχουσα ιστοσελίδα Flock φαίνεται να υπαινίσσονται ότι θα  επιστρέψει).

Ο Mozilla σχεδιάζει να ξεκινήσει το δικό της πειραματισμό με το Facebook. Οι δύο εταιρείες εργάζονται για να φέρουν στο Facebook Messenger (chat του Facebook app και SMS) σε Firefox μέσω της νέας social API.

Ο Firefox έχει κάνει μερικές αλλαγές με στόχο την ανάπτυξη Ιστού, κυρίως στο Markup Panel στα developer tools.

Προηγουμένως η ομάδα Markup επέτρεπε μόνο να επεξεργαστείτε τις τιμές χαρακτηριστικών HTML, αλλά τώρα μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σχεδόν οπουδήποτε στον πίνακα και να αλλάξετε σχεδόν κάθε κομμάτι της HTML που θα θέλατε. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να επεξεργαστείτε τις σελίδες on the fly στο πρόγραμμα περιήγησης και στη συνέχεια να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τις αλλαγές σας πίσω στην πραγματική HTML ή στο template σας.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.