Ο Ρόλος του Μεγέθους στο Λογότυπο

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
8/03/2013 από
Zeoz

Κατά καιρούς θα γνωρίσετε κάποιον επιχειρηματία που ζητάει να σχεδιάσετε ένα λογότυπο σε μεγάλες διαστάσεις. Χωρίς να μπορεί να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του σχεδίου, θα απαιτήσει μια ταυτότητα που είναι υπερβολικά μεγάλη σε μέγεθος για να είναι ελκυστική. Από τη στιγμή που σας πληρώνουν για τη δουλειά τους, θέλουν να αποκομίσουν το μεγαλύτερο κέρδος. Αλλά είναι αναγκαίο να καταλάβουν ότι το σχέδιο ενός λογοτύπου δεν είναι μόνο κείμενο και γραφικά, αλλά η ένταξη και των δύο περιεχομένων. Ακόμη περισσότερο, τα λογότυπα θα πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια ζωής της μάρκας.Ακολουθώντας τα επόμενα βήματα οι επιχειρηματίες θα βοηθηθούν να καταλάβουν το κατάλληλο μήνυμα που συνδέεται με το λογότυπό τους.

Το Μεγαλύτερο δεν Είναι Πάντα το Καλύτερο

smaller-logo-design

Πολλοί επιχειρηματίες έχουν τη λάθος εντύπωση, ότι τα μεγάλου μεγέθους λογότυπα θα εντυπωσιάσουν την ομάδα-στόχο τους και γι’ αυτό το λόγο, ζητούν από τους σχεδιαστές τους να δημιουργήσουν λογότυπα σε μεγάλο μέγεθος. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα μεγαλύτερο λογότυπο δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη επιλογή. Παρόλο που ο σχεδιασμός του λογότυπου παίζει μεγάλο ρόλο στην εικόνα του εταιρικού σήματος, δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι τα ευμεγέθη λογότυπα εντυπωσιάζουν τους υποψήφιους πελάτες τους.

Το ακατάλληλο μέγεθος μπορεί να καταστρέψει το σχέδιο

midnight-sailing-logo-design

Όπως ήδη είπαμε, το λογότυπο είναι η πρώτη εντύπωση του σήματος μιας εταιρείας. Στην πραγματικότητα, είναι επίσης ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να παρουσιάσεις ένα εμπορικό σήμα. Το λογότυπο είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει μια εταιρεία επιτυχημένη, αντιπροσωπεύοντας το σύνθημα ή το όραμά της μέσω του σχεδιασμού του.

Ωστόσο, ένα ακατάλληλο μέγεθος μπορεί να καταστρέψει εντελώς το σχέδιό του. Αν και μεταφέρει ένα καλό μήνυμα, το απροσδιόριστο μέγεθός του, θα μπορούσε να εκμηδενίσει την αποτελεσματικότητά του. Αλλά οι περισσότεροι από τους ειδικευμένους designers γνωρίζουν γι’ αυτά τα ανόητα λάθη εκ των προτέρων, επειδή είναι πιο έμπειροι και έχουν μεγαλύτερη πρακτική γνώση για τα λογότυπα από τους πελάτες τους.

Μην Παραφορτώνετε το Σχέδιο του Λογότυπού σας

creative-logo-design

Φανταστείτε απλά ότι παρακολουθείτε το αθλητικό κανάλι και ξαφνικά ένα τεράστιο λογότυπο εμφανίζεται στην επάνω γωνία της οθόνης σας, κρύβοντας μ’ αυτόν τον τρόπο για λίγο τον πίνακα με τα σκορ. Θα εκνευριστείτε, και θα σας αποσπάσει την προσοχή από την παρακολούθηση.Παρόμοια αντίδραση παρουσιάζει και η ομάδα-στόχος μιας εταιρείας, όταν μεγαλύτερα λογότυπα προβάλλονται σε διάφορα ΜΜΕ. Αν και ο σκοπός σας είναι το λογότυπο να ξεχωρίζει στο ταμπλό, δεν θα θέλατε ποτέ το κοινό σας να θεωρήσει το εμπορικό σήμα σας ως εκνευριστικό, φρικτό και ενοχλητικό λογότυπο.

Κάντε Χώρο για το Περιεχόμενο του Μηνύματος

Αντί να επικεντρώνονται σε ένα υπερμεγέθες λογότυπο, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στην μετάδοση του μηνύματος της μάρκας τους. Αντί να διαπληκτίζονται με τους σχεδιαστές για το μεγαλύτερο σχέδιο, οι πελάτες θα πρέπει να προσέχουν τη σημασία του μηνύματος που συνοδεύει τα γραφικά στο σχέδιο. Ακόμη και τα λογότυπα με μικρό μέγεθος μπορούν να κάνουν θαύματα, αν αποδώσουν με ακρίβεια το μήνυμα της εταιρείας στους υποψήφιους πελάτες της.

Μεγαλύτερο Κενό σημαίνει Αρνητικό Κενό (Negative Space)

wise-logo-design

Οι περισσότεροι σχεδιαστές δημιουργούν λογότυπα με λιγότερα στοιχεία σχεδιασμού. Μερικοί πελάτες όμως, δεν θέλουν να βλέπουν πολύ κενό χώρο στο σχέδιό τους και θέλουν να καλυφθεί με κάτι. Μόλις δουν οι πελάτες αυτοί ένα λογότυπο με κενό χώρο βγάζουν το λάθος συμπέρασμα, ότι ο χώρος αυτός είναι άχρηστος και δεν τονίζει το σχέδιο του λογότυπού τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι ο κενός χώρος είναι αρνητικός χώρος που μεταφέρει δημιουργικά ένα όμορφο μήνυμα προς το κοινό-στόχο τους.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε το λογότυπο του Amazon, ένα διάσημο online κατάστημα. Απεικονίζει ένα βέλος από το «Α» του αλφαβήτου έως το «Ζ» στη λέξη Amazon. Το βέλος σας πληροφορεί ότι θα μπορούσατε να πάρετε τα πάντα, από Α έως το Ω στο online κατάστημά τους. Ένα και μοναδικό βέλος έχει μεταδώσει το μήνυμα με έναν αποκλειστικό και όμορφο τρόπο.

Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε και το σπουδαιότερο να πείσετε τους πελάτες σας, ότι το καλύτερο λογότυπο είναι αυτό που είναι ευέλικτο, εύκολα αναγνωρίσιμο, που θα μείνει στη μνήμη και θα αντέξει στα χρόνια.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Sup

Sup

13 March 2013


Απλότητα, άσπρο-μαύρο ή τριχρωμία, ξεκάθαρο νόημα, αρκετό να αποκρούσει ή να προσελκύσει έναν πελάτη από μόνο του, το logo ήταν, είναι και θα είναι η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά ενός επιχειρηματία!


Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.