Οι Καλύτερες Cloud Hosting & CDN Υπηρεσίες Για Προγραμματιστές

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
FavoriteLoadingΠροσθήκη στα Αγαπημένα μου
7/09/2013 από
Zeoz

Η εργασία online προσφέρει μια σειρά από λύσεις για τη διαχείριση των αρχείων μας. Το cloud computing έχει τη δυνατότητα ενός μεγάλου εικονικού συμπλέγματος από servers έτσι ώστε να καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο με άμεση πρόσβαση στο Internet και με downloading αρχείων. Αυτό το cloud environment έχει δημιουργήσει μια μέθοδο για την παράδοση αρχείων πιο γρήγορα και αβίαστα από ό, τι με τους κανονικούς servers.

Με τη χρήση ενός Δικτύου Διανομής Περιεχομένου (CDN), οι webmasters έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν εναλλακτικά στατικά αρχεία σε servers σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις πακέτων αποστέλλονται στους χρήστες με βάση το που βρίσκονται, έτσι ώστε τα αρχεία να μπορούν να «φορτωθούν» πιο γρήγορα. Ομοίως, μπορούμε να αποθηκεύουμε τα αρχεία στο cloud και να τα μοιραστούμε με τους φίλους ή τους συναδέλφους μας. Η λύση των virtualized servers στο cloud παρέχει ένα μέσο για την πρόσβαση σε αρχεία πιο εύκολα από ποτέ.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το άρθρο ως μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή CDN αλλά και εφαρμογές ανταλλαγής cloud. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά διατηρώντας backup ασφαλείας των αρχείων τους μαζί με αντίγραφα στο cloud. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα να εργάζονται από οποιοδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στα δεδομένα που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο.

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε το Δίκτυο Διανομής Περιεχομένου (CDN)?

Θα πρέπει να πούμε ότι τα CDNs δεν είναι για όλους.

Στις υψηλής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές παρατηρείται τεράστιο όφελος λόγω χαμηλής καθυστέρησης, εξαιτίας των ταχυτήτων λήψης και τις επιδόσεις. Όταν έχουμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι servers περιορίζονται σε μεταφορά δεδομένων από μια τοπική σύνδεση.

Ο σκοπός του δικτύου διανομής είναι να παραδώσει τα στατικά αρχεία μας (CSS, JS, εικόνες) από τους πιο πρακτικούς διακομιστές με βάση την τοποθεσία του χρήστη. Έτσι, μπορεί άνθρωποι από την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νότια Αμερική να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας. Κάθε ένας από αυτούς θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν πολύ πιο γρήγορα μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου cloud.

Ένα CDN δίκτυο μπορεί επίσης να συνδέεται σε ένα συγκεκριμένο τομέα ή υποτομέα της δική μας ιστοσελίδας. Αυτό δίνει την ψευδαίσθηση του hosting αρχείων σε ένα εναλλακτικό διακομιστή που είναι επίσης βολικό για αντίγραφα ασφαλείας. Κάθε CDN υψίστης ποιότητας χρεώνεται αρκετά για τις υπηρεσίες του, αλλά ορισμένα δίκτυα είναι πολύ φτηνά ή ακόμα και δωρεάν εάν κάνουμε μια δοκιμή.

Οι καλύτερες υπηρεσίες Web CDN

Έχει τοποθετηθεί μια συλλογή από 7 Δίκτυα Παράδοσης Περιεχομένου που παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες. Μερικά είναι πιο ακριβά από τα άλλα και ορισμένα δίκτυα έχουν πολύ ευρύτερη κάλυψη από κάποια άλλα. Αλλά αυτή η διαδικασία έχει να κάνει με την κάλυψη των δικών μας αναγκών για το hosting λύσεων στο cloud.

1. CloudFlare

Το δίκτυο CloudFlare είναι πραγματικά αρκετά επεκτατικό αν κοιτάξουμε τον περιφερειακό τους χάρτη. Η CloudFlare είναι ένας από τους λίγους παρόχους που προσφέρουν ένα ελεύθερο πακέτο. Επίσης οι servers τους καλύπτουν όλο τον κόσμο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με hotspots. Ελέγχουμε τα σχέδιά τους & τη σελίδα τιμολόγησης για να δούμε όλες τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.

CloudFlare CDN Network hosting map servers

Όποιος ενδιαφέρεται για τα CDNs πρέπει να δοκιμάσει το δωρεάν πρόγραμμα για να πάρει μια γενική ιδέα. Το backend σύστημα μπορεί να προκαλέσει μια μικρή σύγχυση μέχρι να αφιερώσουμε χρόνο με έναν πάροχο υπηρεσιών. Το CloudFlare διαθέτει επίσης μεγάλη ασφάλεια και υποστήριξη για λεπτομερή ζητήματα.

Αλλά ακόμα κι αν οι νεοεισερχόμενοι μόλις μαθαίνουν, πιο επαγγελματικά πακέτα μπορούν να προσφέρουν πολλά ευεργετικά χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δε θα πληρώνει χρήματα σε μια υπηρεσία, αν μπορεί να το δοκιμάσει δωρεάν. Το CloudFlare δεν χρεώνει με βάση το εύρος ζώνης, αλλά αντ ‘αυτού με ένα μηνιαίο πάγιο και limited data caps. Είναι ένα τεράστιο μπόνους μάρκετινγκ στην εταιρεία και δίνει στους ενδιαφερόμενους πελάτες την ευκαιρία να εκτιμήσουν τις δυνατότητές τους, χωρίς μεγάλο κίνδυνο.

2. CacheFly

Η CDN CacheFly, με αναγνωρισμένο όνομα και αφθονία πελατών εξυπηρετεί αρχεία για επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν το Cartoon Network, Microsoft, Bandai-Namco, και την Adobe. Η CacheFly ως εταιρεία έχει ξεκινήσει περίπου από τις αρχές του 2002 και έχει μία σταθερή πορεία για το hosting αρχείων στο cloud.

CacheFly CDN Cloud Network homepage website layout

Ένα ενδιαφέρον σημείο στην ιστοσελίδα τους είναι το βίντεο που εξηγεί για Δίκτυα Παράδοσης Περιεχομένου. Είναι περίπου 2-3 λεπτά και εξηγεί για το τι μπορεί να κάνει η CacheFly.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την CacheFly είναι τα διαστρεβλωμένα επίπεδα τιμών. Εάν δεν έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο μας ή σε μέσα ιστοσελίδα (φωτογραφίες, βίντεο), τότε η CacheFly ίσως θα έπρεπε να αναβληθεί για αργότερα.

3. Windows Azure

Η Microsoft, είχε καλές και κακές εκδόσεις λογισμικού κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αλλά τα Windows Azure είναι μια νέα αρχή που έχει πολλές δυνατότητες στο χώρο του cloud hosting.

Windows Azure CDN cloud hosting homepage plans

Μπορούμε να εγγραφούμε για μια δωρεάν δοκιμή 90 ημερών η οποία προσφέρει όλα τα βασικά στοιχεία για τους χρήστες του cloud. Το σχέδιο αυτό έρχεται με 10 πιθανές ιστοσελίδες, 35GB της αποθήκευσης και 20GB bandwidth CDN. Για κάποιον που σκέφτεται το ενδεχόμενο του CDN hosting cloud θα πρέπει να δοκιμάσει το Azure. Ακόμη και πριν από τη μετάβαση σε ένα πληρωμένο πρόγραμμα αυτό είναι χρήσιμο για τους σκοπούς της δοκιμής.

Azure CDN Cost pricing calculator webapp screenshot

Πώς το Azure θα υπάρξει απέναντι σε άλλα CDNs δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Είναι ακόμα πολύ νέο, αλλά για τους webmasters το Azure προσφέρει πολλές επιπλέον λειτουργίες όπως η αποθήκευση δεδομένων SQL. Εάν έχουμε συγκεκριμένες ανάγκες για την ιστοσελίδα μας, ας δοκιμάσουμε την υπολογιστική μηχανή τους για να δούμε μια μέση εκτίμηση κόστους. Μπορεί να εκπλαγούμε με το πόσο οικονομική είναι η CDN Microsoft.

4. NetDNA

Εάν γνωρίζουμε ότι η ιστοσελίδα μας έχει πολλούς επισκέπτες και θέλουμε να έχουμε ένα σοβαρό γρήγορο & σταθερό δίκτυο διανομής, ας διαλέξουμε το NetDNA. Η εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί άμεσα με τους πελάτες και την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων bandwidth για τις υποδομές της ιστοσελίδα τους.

Μερικούς από τους κορυφαίους πελάτες τους είναι τα:  Template Monster, Sitepoint, και BuySellAds. Αυτά είναι μεγάλα ονόματα εταιρειών του Διαδικτύου που βασίζονται αποκλειστικά στην NetDNA για την παροχή περιεχομένου σε όλη την υδρόγειο. Το περιεχόμενό τους προστατεύεται από το SSL και μπορεί να περιλαμβάνει πλούσια μέσα, όπως βίντεο HD 720p/1080p.

NetDNA Content Delivery Network homepage layout

Είναι επίσης ενδιαφέρον, να δούμε το διάγραμμα των τιμών τους, θα παρατηρήσουμε ότι τα δεδομένα χρεώνονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την τοποθεσία. Το κόστος μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, όταν χρησιμοποιούμε πολλαπλές ιστοσελίδες με ένα διεθνές κοινό. Αλλά οι webmasters που χρειάζονται μια συγκεκριμένη υπηρεσία μπορεί να ενδιαφέρονται για άλλα brands του NetDNA. Το CloudCache συνεργάζεται θα λέγαμε με το NetDNA.

HDDN.com HD Video Streaming CDN cloud hosting 720p 1080p MP4

Εναλλακτικά το HDDN είναι η αποθήκευση βίντεο και streaming δικτύου προσανατολισμένο προς βίντεο HD. Ιστοσελίδες που χρειάζεται να φιλοξενήσουν σεμινάρια ή online βίντεο μπορεί να θεωρήσουν αυτή την υπηρεσία πολύτιμη από ένα τυπικό CDN. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στα σχέδια των τιμών που δίνουν μια σταθερή κατανομή των δεδομένων χρήσης. Αν χρειαστεί να κάνουμε streaming σε πλούσια αρχεία πολυμέσων ας αφιερώσουμε χρόνο και να δούμε αν οι τιμές αξίζουν σε περίπτωση μεγάλης επισκεψιμότητας.

5. MaxCDN

Το MaxCDN cloud hosting/CDN υπηρεσία είναι μέρος του δικτύου NetDNA. Είναι από τα μικρότερα brands κ είναι ιδανικό για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τα blogs ή με τα online περιοδικά που εμφανίζουν πολλά περιεχόμενα σε μία μόνο ιστοσελίδα.

Το MaxCDN πολύ είναι ευέλικτο και στο σχέδιο τιμολόγησης του βλέπουμε πακέτα που ξεκινούν από $ 40 για 1TB δεδομένων. Εάν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με μονάδες μεταφοράς δεδομένων το 1TB είναι 1000GB (που είναι μεγάλο). Κάθε μικρή επιχείρηση μπορεί να κρατηθεί επάνω σε αυτό το όριο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να το ξεπεράσει. Αλλά το MaxCDN είναι πολύ βολικό γιατί στο λογαριασμό ας θα λάβουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα όταν το όριο πλησιάζει.

 

MaxCDN hosting cloud delivery network tour pricing and plans
Αφού χρησιμοποιήσουμε το 1TB των δεδομένων θα πρέπει να πληρώνουμε για κάθε επιπλέον Terabyte που προσθέτουμε. Δεν υπάρχουν χρονικά όρια για το πότε τα δεδομένα δε θα υπάρχουν, έτσι μπορούμε να μείνουμε σε αυτήν την αποθήκευση για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα CDNs για κάποιον που ξέρει ότι θέλει καλή ποιότητα, αλλά δεν έχει πολλά χρήματα για να ασχοληθεί με την υπέρβαση συνδρομών και περίπλοκα μηνιαία σχέδια.

6. Google App Engine

Ενδεχομένως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τη χρήση Google’s App Engine είναι ότι μπορούμε να πάρουμε χώρο για το δίσκο και hosting αρχείων μέσω του Google εντελώς δωρεάν. Οι προγραμματιστές μπορούν να εγγραφούν με ένα νέο λογαριασμό αίτησης και να καθορίσουν πόσος χώρος απαιτείται για την εφαρμογή τους. Το Google είναι μια από τις διαβόητες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και κατέχει μια πολύ ισχυρή φήμη για την ασφάλεια.

Το Google έχει επίσης πολλά χρήματα για να πληρώνει για το υλικό και τα κέντρα δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στη Google για να εξυπηρετήσει τα αρχεία μας μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο από servers. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αν η Google προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, το CDN τους είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρό από αυτούς τους περιορισμούς. Έτσι, εάν έχουμε τα χρήματα θα άξιζε τον κόπο να πληρώσουμε τις ανωτέρας ποιότητας υπηρεσίες τους.

Google App Engine homepage for web developers CDN storage

Υπάρχει στο διαδίκτυο tutorial για setting up App Engine και πώς να δημιουργήσουμε τον πρώτο δικό μας online χώρο αποθήκευσης CDN. Αυτός είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τους νεοεισερχόμενους που δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με το interface της Google. Υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση με τη γραμμή εντολών, αλλά η όλη διαδικασία δεν είναι δύσκολη αλλά αρκετά εύκολη να αναπαραχθεί αν έχουμε τον οδηγό.

Cloud Hosting by Google for Businesses Startups Mobile Website Case Studies

Επίσης, η App Engine interface είναι κάτι περισσότερο από μια λύση για cloud-based αποθήκευση σε γενικές γραμμές. Η πιο πειστική λύση θα ήταν ένα CDN, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει πολλά από τα κύρια αρχεία της ιστοσελίδας μας. Υπάρχει ένα όριο στο ποσό του χώρου στο δίσκο / bandwidth που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά το Google διαθέτει μία από τις καλύτερες πλατφόρμες για την αποθήκευση αρχείων ιστοσελίδα μας στο cloud.

7. Rackspace

Ο δικτυακός τόπος Rackspace είναι κυρίως γεμάτο με πακέτα φιλοξενίας για το χώρο του διακομιστή. Αλλά έχουν ξεκινήσει στο public cloud CDN hosting σε συνεργασία με τοAkami Network. Το δίκτυο διανομής είναι τεράστιο και συνδέει τα αρχεία μας με όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες που βρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, μαζί με την Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική.

Public Cloud CDN Files Hosting by Rackspace Akami Network

Τώρα εναλλακτικά το Rackspace έχει τη δική του Cloud Files API που είναι κοινό για κάθε προγραμματιστή. Μπορούμε να ανεβάσουμε μεγάλα σύνολα αρχείων στο cloud προγραμματίζοντας το δικό μας περιβάλλον. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια desktop εφαρμογή ή ακόμη και ένα website application βασισμένο σε PHP ή άλλη κοινή γλώσσα backend.

Όταν μιλάμε για την τιμολόγηση της, είναι εξαιρετικά λογική. Τα τυχόν αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο, με HDDs server θα κοστίσει $ 0.10/GB ανά μήνα για όσο διάστημα ο λογαριασμός σας είναι ενεργός. Στη συνέχεια, για το έξτρα εύρος ζώνης που χρησιμοποιείτε στην Rackspace, χρεώνει επιπλέον $ 0.18/GB. Αν είστε φιλοξενείτε εύλογου μεγέθους αρχεία, θα μπορούσε να ¨καθαρίστε¨με την καταβολή $ 5-10 μηνιαίως.

Κοινή χρήση αρχείων στο σύννεφο

Στο τελευταίο τμήμα υπάρχουν εναλλακτικές ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων. Αυτά είναι λύσεις cloud-based όπου μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία στο Internet και στη συνέχεια να τα μοιραστούμε με τους φίλους ή τους συναδέλφους μας. Όλες αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν ένα δωρεάν πρόγραμμα λογαριασμού σε νέους χρήστες για κοινή χρήση αρχείων με όσους περισσότερους ανθρώπους όπως θα θέλατε.

Οι υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων μπορεί επίσης να διπλασιαστεί ως ένα ιδιωτικό cloud υποδοχής για τα προσωπικά μας αρχεία. Μπορεί να είναι ενοχλητικό να βρούμε χώρο για τη φιλοξενία αντιγράφων ασφαλείας και σημαντικά έγγραφα, πόσο μάλλον να τα έχουμε παντού μαζί. Αλλά πληρώνοντας για ένα άρτιο λογαριασμό, όπως το RapidShare ή το MediaFire εγγυάται την πρόσβαση στα αρχεία μας από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Internet.

4Shared

4Shared cloud file hosting homepage

MediaFire

MediaFire home page file uploads website design

FileFactory

File Factory cloud hosting file sharing layout

CloudApp

Get CloudApp OSX and Windows homepage

HotFile

Upload file sharing hosting website layout

BitShare

BitShare.com website layout design upload file sharing

Uploading

Uploading website layout file sharing design

Dropbox

Internet cloud hosting file storage Dropbox.com homepage

DepositFiles

Free file hosting storage cloud downloads

RapidShare

Rapid Share file sharing website layout design

YouSendIt

You Send It file sharing website layout cloud hosting

SendSpace

SendSpace cloud hosting file sharing website CDN

GigaSize

GigaSize.com file hosting upload website sharing

Rapid Gator

Personal private cloud hosting Rapidgator.net website layout

TurboBit

TurboBit.net file sharing cloud hosting storage

Hitfile

HitFile.com CDN cloud storage file sharing

Netload

Simple clean affiliate file hosting cloud storage Netload.in

Ziddu

Ziddu world's leading images file storage cloud hosting services

 

Τελικές Σκέψεις

Όλοι έχουν διαφορετικό σκοπό για την εργασία με cloud. Όλοι εργαζόμαστε με ποικίλους τύπους δεδομένων και έτσι θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας αναλόγως. Αλλά θα έλεγα ότι σε κάθε εγχείρημα έργου ή επιχείρησης θα παρατηρήσουμε τα οφέλη από την εργασία με τις τεχνικές cloud hosting. Αυτό το άρθρο θα πρέπει να παρέχει μια σταθερή εικόνα των CDNs και της cloud διανομής αρχείων σε γενικές γραμμές.
Hide ↑

Xtnd.it Group | e-xtend your possibilities

Ripple Effects με SVG και Javascript ~ Material Design 

18 September 2015

Ενα σε βάθος tutorial για το πώς να οικοδομήσουμε  ripple effect  που περιγράφονται με βάση των προδιαγραφών σχεδιασμού της Google και να τις συνδυάσουμε[…]

Read more...

5η Έκθεση για τις Υπηρεσίες Internet Web World Expo 2015

18 September 2015

 24-25 Οκτωβρίου – Ζάππειο Μέγαρο|  

Η WebWorldExpo[…]

Read more...

WordPress Greek Community 3rd meetup

21 April 2015

Τρίτη 28/04/2015, 18:00
THE HUB EVENTS, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα

Η ελληνική κοινότητα του WordPress είναι εδώ! Αρκετό καιρό μετά το προηγούμενο meetup[…]

Read more...


Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

 


RSS για τα σχόλια σε αυτό το άρθρο.  |  TrackBack URL 
 
 

Eταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου
 

Το Όραμά Μας

3d2 3d2

Η νέα εποχή ξεκινάει…

Είστε έτοιμοι;

Παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε, τελικά μετά από 1 χρόνο περίπου, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε τις σκέψεις μας στο σωστό μονοπάτι.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τα Ελληνικά δεδομένα. Κοιτάμε μπροστά και οραματίζομαστε το μέλλον με αισιοδοξία σε μία πολύ δύσκολη εποχή!

Αν είστε digital artist (web designer. web developer, programmer, 3d animator, graphic designer κτλ)  δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Σίγουρα σας ενδιαφέρει

 
web design forum

  • Προσεγγίστε νέους αναγνώστες και φίλους
  • Αποκτήστε το δικαίωμα να προωθήστε την σελίδα σας μέσω διαφημιστικών banner στο web design forum
  • Αποκτήστε συνδέσμους και backlinks δωρεάν
  • Αυτόματη προωθηση του άρθρου σας, σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.